Hore

Fotokniha Saal Digital

Na začiatku sa chcem poďakovať firme Saal digital, že mi ponúkla kupón na fotoknihu. Firma Saal digital sazaoberá tlačou fotokníh, fotoobrazov, kalendárov, fotografií.

Fotoknihu som už robil viackrát. Aplikoval som tov programoch od firiem Fotomagica, Happyfoto, Cewe.

Máte tri možnosti výroby fotoknihy. Buď to robíte online priamo na stránke výrobcu Saal digital, druhá a odporúčaná možnosť je stiahnuť si aplikáciu do PC pre Windows/je podpora aj pre Mac/, poslednou možnosťou je použite mobilnej aplikácie.

Využil som pc verziu, ktorá má najviac možností.  Po spustení programu si volíte produkt. Pozitívne hodnotím cenotvorbu. Ihneď podľa rozmeru, kvality tlače, pridania vatovania, výberu produktu vidíte aktuálnu cenu. Je treba si však dať pozor, ak používate kupón pri kalkulácii ceny. Ten totiž znižuje cenu produktu pred zľavou. Čiže ak máte kupón v hodnote napr. 1400 czk, cena fotoknihy je 2000 czk z pôvodných 2500 czk, tak budete doplácať 1100 czk.

V programe sa pracuje intuitívne, nečakajte však žiadny photoshop. Je porovnateľný s ostatnými softwarymi od iných firiem. Je možné si navoliť aj preddefinované šablóny,ktoré aplikujú automaticky rozvrhnutie vašich fotografií na stránku. Môžete navoliť preferovaný počet fotografií na list. Program má svoje muchy, asi 2x sa mi stalo, že som sa dostal do stavu nemožnosti navoliť iný štýl-bolo potrebné program zatvoriť a otvoriť. Projekt si je možné offline ukladať. Ak Vám bol po primárnom navolení počet listov aj tak nedostatočný, môžete dokladať alebo mazať nové strany a vidíte hneď ako sa mení aktuálna cena. Po vložení fotografie Vás program upozorní v akej kvalite ste fotografiu vložili. Je treba si dať pozor na kvalitu s nízkym rozlíšením, kde sa to môže už zohľadniť na kvalite pri tlači.

Po ukončení práce nastáva upload,resp. zaslanie Vašej fotoknihy do Saal digital elektronicky online. Treba si na to vyhradiť čas podľa rýchlosti pripojenia. Mne to trvalo  cca hodinu.

Čas dodania fotoknihy bol predpokladaný do 7 dní. Príjemne ma prekvapilo, že mi kniha prišla do 3 dní. Cez saal digital som tlačil fotoobrazy, tiež to bolo dodané veľmi rýchlo.

Fotokniha naživo pôsobila drahšie ako moje predchádzajúce fotoknihy. Naviac tomu pridalo vatovanie, dalo prvému impaktu punc luxusu. Negatívom bolo pre mňa pozadie.Vybral som čierne pozadie/bolo tam viac možnosti tmavého pozadia, chcel som viac "rastrovanejšie"/. Výsledok bol taký, že to bolo pozadie ako keby s bielymi bodkami-hviezdičkami. Príde mi to gýčové. Bola to však moja chyba- po následnom otvorení programu a zväčšení listu som si to všimol. Škoda, že pri editácii nie.

Pokiaľ ide o voľbu umeleckej tlače/patrí to pod voľbu typ papiera/- v budúcnosti by som to skôr aplikoval na svadobnýfotoalbum v retro štýle.  Efekt je taký, že vidíte ako keby riadkovanie tlače. Zaujímavé, ale nehodí sa to na moderné foto, tlač produktov a architektúry.

Záver: Celkový dojem je výborný.Príprava fotoknihy od objednávky až po finálne dodanie išlo veľmi rýchlo.Niekedy môže byť problematická voľba rôznych typov tlače, papiera, kým zákazník nemá prvú skúsenosť s daným typom a zbytočne si nepripláca za niečo,čoho nepozná výsledný efekt. Chcelo by to vzorkovník😊.Práca v programe bola štandardná, porovnateľná s konkurenciou. Výsledná kvalita tlače bola na veľmi vysokej úrovni- v mojom prípade predčila konkurenciu. Je treba však upozorniť, že od Cewe som nemal produkt najvyššej kvality/mal som možnosť vidieť na prezentácii, že je tam rovnako špičková kvalita/. Výborná bola podpora od firmy Saal digital, ihneď reagovali na mail. Odporúčam.


Časom viac info tu

Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované