Hore

TimeLapse slider, ako si ho vytlačiť 3D tlačou - 2.časť (by ISD)

TimeLapse slider - ako si ho vytlačiť 3D tlačiarňou - 2. časť (by ISD)

3D tlač TimeLapse slidera - obeta


Ak ste čítali predošlú sériu článkov o tom ako vznikal môj prvý DIY podomácky vyrábaný slider, tak viete, že to bol celkom "zábavný" proces plný improvizácii a učenia sa na vlastných chybách.

V tomto článku trochu viac popíšem, prečo prechod na novú technológiu stál za to a ako sa drevo-hliníkový slider transformoval na plastový. 

Teraz na to obdobie pozerám s nepochopením seba samého, ale asi nejaký ten amatérsky level musel predchádzať tomu viac použiteľnému. Čas ukázal, že drevo a plech nie sú vhodné materiály na takéto zariadenia. Drevo podlieha vlhkosti aj suchu. Tiež nepresnosti pri výrobe kus od kusu bolo potrebné vždy dolaďovať ručne. Strihať a ohýbať hliník...ani nehovorím, môžete len raz, v druhom pokuse praskne :( . Výroba jedného slidera trvala raz mesiac inokedy aj dva. Nervózna manželka očakávala pozornosť, deti a bezprízorny pes Megy tiež, baf-haf. bezprízorny mini maltezák MEGY pesObr.1 Bezprízorný mini maltezák Megy pes

(ale v skutočnosti to mal v paži aké mám problémy - dodatok pre ochranárov zvierat)

Až sa pôvodný koníček stal nočnou morou. Ak slider niekto odo mňa chcel kúpiť, už som radšej hľadal výhovorky ako to nespraviť. Takže ako rodený lenivý (ne)tvor som opäť začal dumať ako si to zjednodušiť.

Transformácia v myšlienkach bola opäť celkom rýchla, zavrel som oči a po chvíli videl krásny nablýskaný slajderik, ...ako sa sám tlačí v 3D tlačiarni... ja len prídem, pozbieram vytlačené súčiastky, ...poskladám ich dokopy a o chvíľu sa časozbery robia samé.

REALITA: oči čumeli do monitora vyše rok, boľavý krk a kríže sa zhýnali nad 3D tlačiarňou v improvizovanom tlačovom stredisku 2. a 3. generácie a ak som sa vystrel, tresol som si zakaždým hlavu o krabicu alebo visiaci zaprášený susedin bicykel. Opäť nervózna manželka, bezprizorný pes už neštekal, deti našťastie v puberte. Dokonca som sa občas prichytil, že odbieham do kumbala potajomky, aby ma nikto nevidel, že TO robím opäť.

  • poznámka - generácie tlačových stredísk (bytovkové verzie):

1. generácia - v detskej izbe, pod synovým stolom, hluk v byte, trochu smradu, málo tlačových hodín - lebo deti tam boli skoro furt

1. a polta generácia - v skrini v chodbe pod vetrovkami, životnosť strediska: 2 minúty, chorý nápad...

2. generácia - v kumbale na chodbe 1x1 meter, tlačiareň voľne pohodená na zemi, okolo bodrel, náradie, bicykle, len mole z 15-ročného koberca sa tešili z nejakej zmeny. Bez kamier, bez vzdialeného ovládania tlače a bez diaľkového vypínania prúdu.

3. generácia  - v kumbale už na konzole vo výške oči, s kamerou s monitorovaním cez mobil, s diaľkovým ovládaním cez mobil, s bezpečnostným vypínaním 230V na diaľku cez mobil. Tiež vymenené hlučné čínske ventilátory a bzučiace drivre motorov. Stále to má muchy, ale už celkom ok.

Takže ak sa do niečoho podobného púšťate aj vy, nájdite si pre tlačiareň prv priestor oddelený od obývaných miestností. Neverte tým reklamným obrázkom s 3D tlačiarňou ako dekoráciu v obývačke vedľa kvetinky. Alebo dokonca na nočnom stolíku v spálni - ak tak jedine namiesto manželky ;)

Diely timelapse slidera

Ako prvé som nahradil bočné držiaky, najnáročnejšie diely na vývoj a výrobu. Tie prešli 3-4 variantami, až sa to ustálilo na čo najviac minimalistickejšej verzii (pekná fráza - najväčšie minimum). Jeden diel sa síce tlačí 6 hodín, ale som v tom čase v práci, tak mi to nevadí. Keď odchádzam z domu, cez mobil zapnem dvestotridsať a ťuknem Start Print... v práci občas pozriem na webkameru, či tlač nezlyhala alebo či nedajbože kumbal nehorí... a poobede si diel "vyzdvihnem" :) . Zakomponujem do neho zopár skrutiek a matíc. Predsa len plast zatiaľ v istých parametroch neprekonal železo. Mohol by som tlačiť aj matice, skrutky a pod., ale nemá to zmysel keďže si ich už hotové kúpite v železiarstve. 

Úchyty tyčí a nožičiek sú konštruované na princípe zveráka. Preto nie je potrebné nič šrubovať ani používať náradie na skomponovanie či rozobratie slidera. Je to pohodlné a rýchle. Tiež to umožňuje pohodlné nastavenie dĺžky tyčí a výšky nožičiek. Image title


Ďalší diel bol vozík slidera. Tu som sa boril s problémom rovnosti plochy. Tak veľký diel (vyše 20 cm) nešlo vytlačiť ani z PETG plastu. Plast sa vplyvom rozdielnych teplôt vrstiev mierne zakrivuje ako bimetalový pásik v termostate. A po vychladnutí už tak ostane. Takže bolo potrebné to rozdeliť na 3 menšie časti a potom ich poskladať dokopy. Do dielov som rovno zakomponoval aj nohy pre kolieska slidera, takže sa vytlačia spolu. Už ich nie je potrebne ručne skladať. Po nasadení ložísk je vozík hotový. V starej hliníkovej verzii slidera boli nožičky najpreklínanejší a najnáročnejší diel na presnosť, takže len tu som ušetril cca týždeň merania, rezania, brúsenia a vŕtania. A aj tak to bolo nepresné a sto krát prekliate.timelapse slider ardulapse vozik

Zostávali už len podporné diely - aretovacie úchytky, krytky spínačov, ozdobné koncovky tyčí a krabičky pre elektroniku.

Aretovacím úchytkám sa ešte chvíľu povenujem, lebo ich konštrukcia je úplne naruby oproti starému slideru. V novej verzii sú výškovo nastaviteľné a veľmi jednoducho snímateľné. Je v nich integrované aj mini-ložisko na zníženie trenia o tyč. A hlavne sú konštruované tak, že stačia dve a správajú sa ako 4-bodový stabilizátor slidera.

Image titletimelapse slider ardulapse aretacie


Zvyšné diely už len v obrázkovej krátkosti:

  • krytky spínačovImage title

  • ozdobné koncovky tyčíImage title

  • krabičky pre elektronikuImage title

  • nožičky pre držiakyImage title


...a tak sa pôvodná nočná mora opäť zmenila na koníček :)

Záverom môžem tento krok aj z odstupom času hodnotiť ako správnu investíciu námahy a času a 3D tlač odporúčam všetkým domácim kutilom.

V čase písania článku sa už objavili nové technológie 3D tlače, takže to ešte len bude paráda...


 -- ISD --

(korona kríza 2020 to splodila)










Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.