Hore

Fujifilm XH2s

Image titleNajnovšie podujatie X-Summit spoločnosti Fujifilm sa koná dnes v japonskom meste Omiya a prináša niekoľko nových oznámení o bezzrkadlovkách APS-C série X, vrátane dvoch fotoaparátov a dvoch objektívov. Vrcholom je 26-megapixelový fotoaparát X-H2S , ktorý Fujifilm nazýva svojim novým vysokorýchlostným vlajkovým modelom. Je to nástupca X-H1 z roku 2018 a bude uvedený na trh 7. júla za 2 499 dolárov (bez objektívu).

K tomuto fotoaparátu pri uvedení na trh pribudol nový superteleobjektív XF so zoomom 150 – 600 mm, ktorý stojí 1 999 USD, pričom motorový zoom XF 18 – 120 mm má byť uvedený na trh neskôr v polovici septembra za 899 USD. Fujifilm tiež predstavil ďalší fotoaparát, X-H2, s novým 40-megapixlovým nezloženým snímačom, ktorý tiež príde v septembri.

Tieto nové fotoaparáty sa viac podobajú na profesionálne digitálne zrkadlovky než čokoľvek iné zo série fotoaparátov Fujifilm X, pričom sa vyhýbajú klasickej rýchlosti uzávierky a voličom ISO v prospech modernejšieho voliča PSAM. Zatiaľ čo X-H2S si zachováva skromné rozlíšenie, ktoré je len o dva megapixely viac ako jeho predchodca, jeho najväčšie vylepšenia sú v rýchlosti, možnosti automatického zaostrovania a hybridného snímania videa. Nový 26-megapixelový APS-C snímač so zadným osvetlením má skladaný dizajn, ktorý umožňuje vyššie rýchlosti odčítania, ktoré umožňujú snímanie bez výpadkov až 40 snímok za sekundu s elektronickou uzávierkou – pri zachovaní nepretržitého sledovania automatického zaostrovania. Na rozdiel od Nikonu Z9 má X-H2S mechanickú uzávierku, aj keď dosahuje oveľa nižšiu frekvenciu sekvenčných snímok 15 snímok za sekundu.

Bufer

Image title

Telo

X-H2S je väčší a ťažší ako model „T“, ale nie o veľa. Oba fotoaparáty sú vyrobené z platní z horčíkovej zliatiny a sú utesnené proti poveternostným vplyvom, vrátane mrazuvzdornosti až do -10˚C. X-T4 je k dispozícii v čiernej alebo striebornej farbe, zatiaľ čo X-H2S je k dispozícii iba v čiernej farbe.

XH2S: 136,3 x 92,9 x 84,6 mm, 660 g

Telo má oproti svojmu predchodcovi štandardnejší dizajn s prepínačom režimov snímania navrchu (so 7 vlastnými režimami!) a rôznymi tlačidlami venovanými citlivosti ISO a ďalším kľúčovým nastaveniam. Tlačidlá boli prepracované tak, aby sa zlepšilo ich ovládanie a všimnúť si môžeme aj väčší AF Joystick.

Image titleImage titleImage titleImage titleImage titleĎalšou vecou zdôraznenou počas prezentácie je novo vyvinuté tlačidlo spúšte, ktoré obsahuje mechanizmus listovej pružiny, ktorý vám poskytne dlhší zdvih medzi polovičným a úplným stlačením.Image title

Ďalším kľúčovým komponentom novoobjavenej rýchlosti X-H2S je jeho piata generácia procesora X, ktorý pracuje na frekvencii 1 GHz so 600 MHz subprocesorom určeným výlučne na obsluhu nového päťosového systému stabilizácie obrazu v tele – o ktorom tvrdí Fujifilm. schopný až siedmich zastavení stabilizácie. Pre porovnanie, starší procesor štvrtej generácie mal maximálnu frekvenciu 608 MHz pre všetky úlohy.

Táto novoobjavená rezerva sa môže ukázať ako životne dôležitá, pretože systémy automatického zaostrovania s vysokým procesorom a sledovaním objektu v reálnom čase urobili v posledných rokoch veľké skoky a Fujifilm sa snaží dohnať značky ako Sony a najnovšie ponuky od Canon a Nikon. X-H2S dokáže vykonávať trikrát viac výpočtov s automatickým zaostrovaním ako vlastný X-T4 od Fujifilmu a Fujifilm tvrdí, že jeho nová umelá inteligencia Deep Learning umožňuje detekciu objektov a sledovanie ľudských tvárí a očí, zvierat, vtákov, automobilov, bicyklov, lietadiel a vlakov. V režime zónového AF fotoaparát uprednostňuje bližšie objekty, ktoré sú v strede záberu – v ideálnom prípade vyberie hlavnú osobu zo skupiny.

Keďže X-H2S je navrhnutý pre hybridné použitie v oblasti fotografií a videa, má plne pohyblivý trojpalcový LCD displej s rozlíšením 1,62 milióna bodov a 5,76 milióna bodov EVF s 0,8-násobným zväčšením a obnovovacou frekvenciou 120 snímok za sekundu, pričom model X-H1 mal obmedzenejší dvojitý pánt. Dizajn LCD, ktorý nemohol byť otočený dopredu, a 3,69 milióna bodov EVF s 0,75-násobným zväčšením. X-H2S tiež získava veľmi potrebný konektor pre slúchadlá so svojím 3,5 mm mikrofónovým portom, ako aj upgrade z Micro USB na USB-C – s možnosťou natívneho použitia ako webovej kamery bez akéhokoľvek ďalšieho softvéru.

Video

Pokiaľ ide o špecifikácie nahrávania videa, sú vylepšené až na 6K pri 30fps, 4K až 120fps a 1080p až 240fps. Môže interne zaznamenávať tieto rozlíšenia a obnovovacie frekvencie vo formáte Apple ProRes (HQ, 422, LT a proxy) do svojho nového slotu pre primárnu kartu CFexpress typu B (sekundárny slot pre kartu je typickejší SDXC UHS-II).

Fujifilm hovorí, že nový video profil F-Log2 umožňuje až 14 zastavení dynamického rozsahu a pokiaľ ide o čas nahrávania, X-H2S je dimenzovaný na to, aby bežal až 240 minút v 4K60P pri teplote 25 stupňov Celzia. / 77 stupňov Fahrenheita alebo 20 minút pri 40 stupňoch Celzia / 104 stupňov Fahrenheita. Zakúpením prídavného chladiaceho ventilátora za 199 USD sa tento čas pri vysokej teplote viac ako zdvojnásobí na 50 minút záznamu. Prídavné chladiace riešenie prvej strany od výrobcu kamier sme ešte nevideli, no kamery so vstavanými ventilátormi sú základom sveta videa. Voliteľný ventilátor môže byť logickým kompromisom pri vydaní samostatného modelu určeného na video, ako je Panasonic S1H. Nová kamera nemá limit na nepretržité nahrávanie, takže môže pokračovať, kým sa nevybije batéria alebo kým sa nezaplnia karty.

ŠpecifikáciaImage title

Poznámka: 4K 120p a Full HD 240p sú dostupné s High Speed Rec. funkcia, čo znamená, že nahrávate bez zvuku a s 1,29-násobným orezaním snímača.
Na nahrávanie RAW videa cez HDMI s X-H2S budete potrebovať externý rekordér ako Atomos Ninja V alebo Blackmagic Design Video Assist.Image titleVoliteľný ventilátor sa montuje na zadnú stranu fotoaparátu s vyklopenou obrazovkou.

Objektív FUJINON XF150-600mm F/5.6-8 R LM OIS WR

Image title

Fujifilm Fujinon XF 150-600 mm je najdlhším teleobjektívom z radu X a spolupracuje s telekonvertorom (na obrázku), aby dosiahol ekvivalent 1800 mm v plnom rozsahu. Nový teleobjektív so zoomom pozostáva z 24 prvkov v 17 skupinách vrátane troch prvkov s extra nízkym rozptylom a štyroch prvkov Super ED. Má rýchly systém automatického zaostrovania poháňaný lineárnym motorčekom.

Objektív FUJINON XF18-120mm F4 LM PZ WRImage title

Tento všestranný objektív so zoomom je určený pre tvorcov, ktorí pracujú s videom a fotografiami. Skladá sa z 15 prvkov v 12 skupinách, vrátane troch asférických prvkov a troch prvkov s extra nízkym rozptylom na zníženie sférickej aberácie, skreslenia a chromatických aberácií. Tubus objektívu je utesnený na 13 miestach, aby bola zaistená odolnosť voči prachu a poveternostným vplyvom, objektív môže fungovať pri teplotách až do 14 stupňov Fahrenheita. Používa tiež systém vnútorného zaostrovania, ktorý umožňuje, aby objektív zostal kompaktný a ľahký. Zaostrovacie prvky poháňa lineárny motor pre extrémne rýchle zaostrenie už za 0,02 sekundy.

Fujifilm XH2

Spoločnosť tiež pripravuje ďalší fotoaparát na septembrové vydanie. X-H2 – žiadne „S“ – je 40-megapixelová verzia X-H2S. V súčasnosti nie je k dispozícii veľa informácií o tomto modeli okrem rozlíšenia, ale je bezpečné predpokladať, že zdieľa mnoho funkcií so svojím podobným súrodencom s pridaným zameraním na snímky s vysokým rozlíšením. Bude to prvýkrát, čo sa fotoaparát v rade X rozdelí na vysokorýchlostné verzie a verzie s vysokým rozlíšením, hoci je to vzorec, ktorý iní výrobcovia používajú už desaťročia – najmä v modeloch určených pre profesionálov.

Marketing

Zatiaľ čo Fujifilm, rovnako ako mnoho iných spoločností, bol pomerne tvrdo zasiahnutý prepravnými obmedzeniami mnohých svojich fotoaparátov, X-H2S dostáva trochu času, kým sa začne dodávať v júli. Je to doteraz najdrahší fotoaparát Fuji X a na trh bude uvedený vertikálny grip za 399 dolárov a chladiaci ventilátor za 199 dolárov. Druhá možnosť vertikálneho uchopenia, navrhnutá pre rýchlejšie bezdrôtové a káblové ethernetové pripojenie, bude stáť neuveriteľných 999 dolárov a bude uvedená na trh začiatkom septembra.

Druhá generácia fotoaparátov Fujifilm H sa javí ako značné vylepšenia radu, ktorý vyzeral takmer zabudnutý. Keďže jeho stredoformátové fotoaparáty GFX dosahujú nižšie cenové hranice, menší a ľahší rad APS-C X sa plazí smerom nahor s vyšším stropom – zmenšuje medzeru vo funkciách, aby sa pokúsil zabrániť strate zákazníkov pre novú konkurenciu v systémoch s plným rámom od iných značiek. Modely X-H2S a X-H2 vyzerajú trochu tak, že sa spoločnosť prispôsobuje najnovším trendom a priamo konkuruje modelom vyššej kategórie od spoločností Canon, Sony a Nikon a ešte viac sa odlišuje od typických retro dizajnov spoločnosti Fujifilm. Modely X-H2S a X-H2 musia poskytnúť svoj výkon v oblasti automatického zaostrovania, videa a rýchlosti, aby pomohli prekonať sťažnosť typu „ale nie je to full-frame“, ktorá sa často vyskytuje pri modeli X-line, a zároveň poskytnúť existujúcim používateľom Fujifilm viac dôvodov. upgradovať v rámci linky.

Aktualizácia 31. mája, 10:09 ET: Pridané podrobnosti o pláne objektívov Fujifilm s tromi ďalšími pripravovanými objektívmi.


Zdroj: https://www.theverge.com/2022/5/31/23143007/fujifilm-xh2s-xf150600-xf18120-xh2-price-specs-availability  Zdroj: https://www.popphoto.com/news/fujifilm-xh2s-specs-features/  Zdroj: https://mirrorlesscomparison.com/fujifilm-vs-fujifilm/xh2s-vs-xt4/

 

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia