Hore
Fórum » Príslušenstvo
 

Canon EOS 500D - Batéria sa vybíja veľmi rýchlo

MarianDLL
2012-02-28 12:32:21+01
Dobrý deň, mám Canon 500D už tri roky, vyfotil som 26 tis. záberov. Doteraz som nemal problém s výdržou batérie. Nikdy sa mi ju nepodarilo za jeden deň úplne vybiť. Zvládla aj väčšiu záťaž, ako bolo napísané výrobcom. Batéria ma vždy podržala, vždy som sa k nej správal šetrne.
Asi pred mesiacom sa začala veľmi rýchlo vybíjať. Uvediem príklad:
V piatok som batériu úplne nabil. V sobotu som s ňou vyfotil 150 fotiek (polovicu s bleskom). Potom bol foťák vypnutý, nič som s ním nerobil. V tom čase, ešte stále ukazoval plný stav batérie (ja však zo skúseností viem, že batéria bola v už asi iba na 60% plná). V pondelok zapnem foťák a batéria bola úplne ale úplne vybitá. Nielen, že sa mi na displeji neobjavilo "battery low", ale ani len tá LED-kontrolka mi nepreblikla. Proste nič, batéria úplne vybitá. Stáva sa mi to posledný mesiac stále. Vždy akoby sa cez noc záhadne vybila. Určite foťák vypínam.
Už píšem veľa, mám preto len 2 otázky:
1) Je toto správanie po 3 rokoch normálne, mám si kúpiť novú batériu?
2) Je možný súvis s tým, že mám nainštalovaný Magic Lantern? (pričom však posledné razy už vo foťáku nemám tú SD kartu s ML, pre istotu, ale stále sa mi to robí)
Vďaka
 
Dushanco
2012-02-28 12:41:27+01
po troch rokoch pouzivania baterie je popisovane spravanie normalne. niekedy to zacne skor, inokedy neskor. niekedy pozvolna a inokedy skokom. riesenie je jednoduche: nova bateria
 
Shooter
2012-02-28 13:19:45+01
Normálne by to bolo ak by sa iba znížil počet snímkov. Ak sa končí batérie (Li-ion) životnosť, tak sa jej zmenšuje kapacita, teda nafotí menej snímkov, ale určite sa sama počas jednej noci vybiť nemôže. Mám v notebooku 5 rokov starú baterku, ktorá vydrží 5 minút, ale môžem mať ntb vypnutý aj týždeň, ale baterka sa sama nevybije. Rovnako sa správa aj batéria v telefóne. Pokiaľ nevolám vydrží aj dva dni, ale ako náhle zavolám, tak kľakne po 10 minútach. Tu by som to videl na nejaký studený spoj alebo ako sa to volá. Treba skúsiť nejakú inú baterku a potom budeš múdrejší.
 
MarianDLL
2012-04-14 23:11:13+02
Zdravim,
chcel by som len uzavriet tuto zahadu.
Predsa len to bolo sposobene Magic Lanternom.
Po odstraneni ML z karty aj z fotaku sa mi uz bateria nevybija cez noc.
Nechapem to, ale je to tak.
Teraz som napriklad nabil bateriu, tyzden som s fotakom nic nerobil. Potom som za jeden den
nafotil 160 fotiek (vsetky s bleskom) a po dalsom tyzdni je bateria iba na polovicu vybita. Takze aj po troch rokoch pouzivania ma bateria zhruba 2/3 kapacitu. Vsetko je uz OK, stacilo sa zbavit ML.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()