Nové kompaktné fotoaparáty Canon

Spoločnosť Canon dnes uvádza dva nové produkty do radu výkonných kompaktných fotoaparátov so superzoomom – PowerShot SX500 IS a PowerShot SX160 IS.
PowerShot SX500 IS je skvelý prístroj, s ktorým sa dostanete bližšie k akcii a je to doteraz najmenší fotoaparát na svete s 30-násobným optickým zoomom, ktorý vám umožní zachytiť veľmi vzdialené predmety, zabudovaným do prekvapujúco štíhleho a kompaktného tela. Pre rodiny požadujúce fotoaparát, s ktorým sa môže každý pobaviť, má PowerShot SX160 IS pôsobivý 16-násobný optický zoom v kompaktnom tele, takže pamätné životné udalosti môžete zachytiť bez ohľadu na to, ako ste ďaleko.

Všetkým užívateľom, od úplných začiatočníkov až po tvorivé rodiny, ktoré chcú zachytiť každý jeden moment, PowerShot SX500 IS a PowerShot SX160 IS uľahčujú vytváranie pôsobivých fotografií a filmov HD. Oba modely v sebe spájajú celý rad rýchlych a jednoducho používateľných funkcií so známymi zobrazovacími technológiami spoločnosti Canon na dosiahnutie vynikajúcej kvality obrazu. S využitím pokrokového optického stabilizátora obrazu s inteligentným IS od spoločnosti Canon budú obrázky jasné a ostré, bez ohľadu na snímanú scénu, lebo inteligentná automatika zistí, aká je fotografovaná scéna a automaticky upraví nastavenia tak, aby bol režim najvhodnejší pre daný záber. S množstvom tvorivých filtrov možno okamžite pridať rôzne efekty do fotografií a filmov, čo vám dáva možnosť preskúmať svoju tvorivosť a urobiť zakaždým jedinečné zábery.

Canon PowerShot 160 IS.

Výkonné zoomy v malom vyhotovení

Od rodinných sviatkov po zvláštne udalosti uľahčia optické zoomy oboch modelov PowerShot zachytenie každého momentu, aj keď sa nemôžete dostať k deju tak blízko, ako by ste si želali.

PowerShot SX500 IS je ideálnou voľbou pre užívateľov, ktorí chcú kompaktný a výkonný prístroj. Spoločnosť Canon využila svoje rozsiahle skúsenosti pri konštrukcii objektívov a vyvinula preň nový 24 mm širokouhlý 30-násobný optický zoom taký malý, že sa zmestí do „cestovateľského“ tela. PowerShot SX160 IS je cenovo dostupný, jednoducho používateľný superzoom, využívajúci všestranný objektív vyvinutý špeciálne pre tento model. Tento 28 mm širokouhlý 16-násobný optický zoom ponúka flexibilitu na zachytenie všetkého od skupinových záberov na oslavách narodenín vášho dieťaťa po blízke zábery zvierat na veľkú vzdialenosť v zoo.

Aby ste sa dostali k predmetu ešte bližšie, technológia Canon ZoomPlus digitálne predlžuje dosah objektívu na oboch nových modeloch, čím dosahuje zoom až 60-násobný pri modeli PowerShot SX500 IS a 32-násobný pri modeli PowerShot SX160 IS. V modeli PowerShot SX500 IS je zabudovaná funkcia Zoom Framing Assist ako pomôcka pri použití plného zoomu tak, že pri stlačení tlačidla dôjde k oddialeniu, aby ste mohli správne skomponovať záber, a pri uvoľnení tlačidla sa znovu zazoomuje, a môžete stlačiť spúšť.

Na stabilné a ostré zábery v celom rozsahu zoomu majú oba nové fotoaparáty pokrokový optický stabilizátor obrazu a inteligentný stabilizátor Canon. Inteligentný stabilizátor obrazu automaticky zvolí správny režim stabilizácie zo šiestich možností a prispôsobí ho predmetu a podmienkam pri fotografovaní – takže či snímate zblízka tvár dieťaťa alebo nakrúcate film v pohybe na plný zoom, oba nové fotoaparáty vám poskytnú ostré výsledky.

Zakaždým dokonalý obraz

PowerShot SX500 IS a PowerShot SX160 IS sú nabité inteligentnými zobrazovacími technológiami, ktoré zabezpečujú kryštálovo čistý každý detail. Oba modely majú nový 16-megapixelový snímač, ktorý zachytí živé farby a skvelé podrobnosti v záberoch, ktoré udivia vašich priateľov a rodinu. Obrazový procesor Canon DIGIC 4 zabezpečuje, že obrázky zachytíte rýchlo a so všetkými podrobnosťami, či fotografujete západ slnka alebo proti ožiareným snehovým horám na zimnej dovolenke.

Bez ohľadu na to, či fotografujete rodinný piknik, zábavný park alebo večer na pláži, PowerShot SX500 IS a PowerShot SX160 IS vám pomôžu urobiť skvelý záber stlačením tlačidla, lebo majú zabudovanú Inteligentnú automatiku s vylepšenou technológiou zistenia snímaného predmetu. Inteligentná automatika rozumne zistí 32 rôznych scén, keď analyzuje scénu a automaticky zmení nastavenia fotoaparátu tak, aby ste zachytili obrázok, na ktorý budete hrdí.

Keď sa zblížite s fotoaparátom a ste pripravení viac experimentovať, stačí prepnúť na úplné ručné ovládanie a upravovať jednotlivé nastavenia fotoaparátu vrátane expozičného času a clony. Vytvárať jedinečné a zábavné fotografie s novými fotoaparátmi PowerShot SX500 IS a PowerShot SX160 IS je celkom jednoduché, keď použijete jednoducho používateľné tvorivé filtre, ktoré okamžite premenia vaše fotografie a filmy pomocou šiestich rôznych efektov. Dajte svojim obrázkom novú perspektívu pomocou efektu rybieho oka alebo vytvorte záber v štýle retro pomocou efektu hračkárskeho fotoaparátu.

Canon PowerShot SX500 IS.

Sledovanie fotografií a filmov na veľkej obrazovke

Obrázky sa dajú ľahšie komponovať a okamžite zdieľať na veľkej 7,5 cm LCD obrazovke fotoaparátov PowerShot SX500 IS a PowerShot SX160 IS, ktorá zobrazí všetko s jasnými podrobnosťami a v živých farbách. Noví užívatelia si môžu zobraziť celý rad užitočných rád a tipov na obrazovke, medzi nimi aj pomocníka k zvládnutiu nastavení a režimov fotoaparátu.

Vďaka fotoaparátom PowerShot SX500 IS a PowerShot SX160 IS sa dajú vzácne rodinné chvíle zachovať živé na celé nasledujúce roky vo vysokej kvalite filmov HD so stereofónnym zvukom. Špeciálne tlačidlo pre záznam filmu umožňuje okamžité prepnutie z režimu fotoaparátu do režimu videokamery, takže máte úplnú voľnosť pri tvorivom ovládaní, zatiaľ čo prepojenie HDMI-CEC ponúka sledovanie na veľkej obrazovke na kompatibilných televízoroch HD.

PowerShot SX500 IS – charakteristické vlastnosti:

• Minifotoaparát s 24 mm širokouhlým objektívom s 30-násobným ultra-zoomom
  • 16 megapixelov
  • Inteligentný IS
  • Veľký 7,5 cm (3,0") LCD displej
  • Inteligentná automatika zisťuje 32 scén
  • Filmy HD (720p) s HDMI
  • Asistent kompozície a zoomu
  • Zábavné tvorivé filtre
  • Úplné ručné ovládanie
  • Detekcia tváre

PowerShot SX160 IS – charakteristické vlastnosti:

• 16-násobný optický zoom, 28 mm širokouhlý objektív Canon
  • 16 megapixelov
  • Inteligentný IS
  • Veľký 7,5 cm (3,0") LCD displej; Rady a tipy
  • Inteligentná automatika zisťuje 32 scén
  • Filmy HD s HDMI
  • Zábavné tvorivé filtre
  • Úplné ručné ovládanie
  • Videoformát iFrame
  • Batérie veľkosti AA

tomatito
ocenenie redakciou 2012-08-22 14:43:17
nedokazal by som pracovat ako redaktor a pisat taketo sladke nechutnosti nepravdive...ale ja rozumiem tuto pracu niekto robit musi a keby doslovne opisal kvalitu snimkov aku to nafoti tak dostane vyhadzov....

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-08-22 14:50:32
príspevok od: tomatito
Tieto veci nepisu redaktori, ale niekto v zahranicnom marketingovom oddeleni, ktory mozno ani nikdy nefotil. Ulohou redaktorov je pri testoch zistit, co je na reklamnych vychvalovaniach pravda a co nie.
Skuseni fotografi, ako ty, by ani nemali stracat cas citanim marketingovych sprav. Precitas si parametre a urobis si vlastny prvy nazor.

tomatito
ocenenie redakciou 2012-08-22 14:58:12
no tak som to myslel..ze to pise niekto kto sa tomu snazi dat sladky obal...

lacoslav
2012-08-22 20:30:15
Pekné hračičky, ale keď to nemá hľadáčik stojí to za P.R.D. Nevyhral som si ruky v lotérii. Platí to pre všetkých výrobcov.

markato1
2012-08-22 21:09:22
chlapci..nie vsetko je robene len ,alebo ako nahrada,alebo doplnk pre majitelov zrkadloviek,niekto vyhladava prave podobne typi a na nejaku kvalitu vystupu podobnu zrkadlovkam sa moze vyprdnut..vecsina aj tak skonci na internete v mrnavom nahlade a na pripadne 15cm vytlacky to bohate postacuje..tu ide o kupu typu uz ziadna dalsia investicia a co najviac mznosti v jednom tele,od makro po tele..

Rasty Gibel