Nikon predstavuje nový update firmvéru pre full frame mirrorless fotoaparát Nikon Z 9

Nikon s potešením oznamuje vydanie firmvéru verzie 4.10 pre svoj vlajkový full frame mirrorless fotoaparát Nikon Z 9.

Aktualizácia firmvéru ponúka dve nové špecializované možnosti detekcie objektov - vtákov a lietadiel. Funkcia detekcie vtákov zlepšuje detekciu vtákov automatickým systémom zaostrovania (AF) s komplikovaným a vysoko kontrastným pozadím, ako sú napríklad stromy či skaly. Umožňuje rýchlu detekciu vtákov v rôznych polohách a situáciách, či už letia, sedia, alebo majú jedinečný vzhľad a tvar. Zvýšila sa aj úspešnosť sledovania rýchlo sa pohybujúcich vtákov pre plynulé snímanie, vďaka čomu fotografi nezmeškajú rozhodujúci okamih.

Na pomoc pri fotografovaní lietadiel poskytuje aktualizácia firmvéru rovnakú funkciu, ktorá je zabudovaná do novšieho fotoaparátu Nikon Z 8. Umožňuje spoľahlivú detekciu lietadiel bez ohľadu na ich veľkosť / vzdialenosť. Ponúka tiež vylepšené možnosti detekcie v tmavých scénach a scénach, ktoré obsahujú rušné pozadie.

V aktualizácii firmvéru plánovanej na vydanie v prvej polovici roku 2024 pre Nikon Z 8 bude aj tomuto fotoaparátu pridaná možnosť pokročilej detekcie vtáčích objektov spolu s možnosťou vylepšenej detekcie lietadiel, ktorá je k dispozícii od prvého vydania fotoaparátu. V pláne sú aj ďalšie vylepšenia funkčnosti a výkonu pokročilých mirrorless fotoaparátov Nikon.

Spoločnosť Nikon sa neustále snaží vyhovieť potrebám používateľov prostredníctvom pravidelných aktualizácií firmvéru a poskytuje užitočné funkcie. Viac informácií nájdete na www.nikon.sk

Nový firmvér 4.10 nájdete tu: https://downloadcenter.nikonimglib.com/sk/download/fw/505.html

z80
2023-10-05 08:16:34
Kam sme sa to dostali? Tlačová správa pri update firmware.

Paladin25
2023-10-05 09:23:48
príspevok od: z80
Kam sme sa to dostali? Tlačová správa pri update firmware.
Tak ja neviem a je to problém?

Pri DSLR to nemalo veľký význam nakoľko to bolo len fix bugov.

Pri MILC ak to pridáva nové funkcie tak mi to príde fajn.

Mgr. art.  Zdenko Dendis
2023-10-05 12:11:02
Ja si počkám na ďalšie aktualizácie, ale ďakujem za informovanosť.