Nové modely od Tamronu

Tři nová pevná skla od Tamronu pro SONY-E Full Frame bezzrcadlovky - 20mm F/2.8 Di III OSD MACRO 1:2, 24mm F/2.8 Di III OSD MACRO 1:2, 35mm F/2.8 Di III OSD MACRO 1:2 a dlouho očekávaný telezoom pro SONY-E Full Frame bezzrcadlovky 70-180mm F/2.8 Di III VXD.

Tamron Co., Ltd. (předseda představenstva a generální ředitel: Shiro Ajisaka), přední výrobce optiky, představuje tři nové objektivy s pevným ohniskem pro SONY-E full frame bezzrcadlovky, 20mm F/2.8 Di III OSD MACRO 1:2, 24mm F/2.8 Di III OSD MACRO 1:2 a 35mm F/2.8 Di III OSD MACRO 1:2. Zároveň TAMRON s radostí oznamuje vývoj dlouho očekávaného telezoomu 70-180mm F/2.8 Di III VXD.

OBJEKTIV

DATUM PRODEJE

24mm F/2.8 Di III OSD M1:2 (Model F051)

35mm F/2.8 Di III OSD M1:2 (Model F053)

20.LISTOPADU 2019

20mm F/2.8 Di III OSD M1:2 (Model F050)

LEDEN 2020

70-180mm F/2.8 Di III VXD (A056)

SPECIFIKACE 2020

JARO 2020

VLASTNOSTI

1. Vylepšená technologie ostření na blízké předměty posouvá všestrannost a užitečnost objektivu.

Tato řada pevných objektivů dokáže na objekt zaostřit opravdu už hodně z blízka. Jejich MOD (minimální zaostřitelná vzdálenost) je u modelu F050 11 cm, u modelu F051 12 cm a u modelu F053 15 cm. Navíc pro všechny tři objektivy dostanete poměr zvětšení 1:2. Tento nevšední výkon umožňuje uživatelům vytvářet kompozice, zdůrazňující perspektivu a dostane vás k objektu tak blízko, jak je to u širokoúhlých objektivů žádané a potřebné. Tato nová série objektivů dosahuje bezprecedentní úrovně svobody při fotogrofavování.

2. Kompaktní a lehký partner na cesty

Zapracovali jsme na váze. S váhou pouhých 220 g (F050), 215 g (F051) a 210 g (F053) je pro fotografa tato řada velmi pohodlná a snadno přenosná. Všem třem modelům se dostalo stejné velikosti. 64cm a 67mm filtr. S tím souvisí kompaktnost v podobě velikosti průměru filtru 67 mm pro všechny modely, úspora financí v pořizování PL, ND či jiných filtrů či přendavání krytek při nasazování objektivů.

3. Mimořádný výkon, navržen pro poslední technologie snímačů

Propracovaná optická rovnice, doplněna o poslední designové technologie, doslova nakopává kvalitu obrazu, který je ostrý a nádherně vykreslený od kraje ke kraji. Je to zejména i díky optimálnímu nastavení a uspořádání optických elementů LD a GM čoček. Jakákoliv jiná a méně výrazná zkreslení jsou dále opravena přímo ve fotoaparátu díky jeho nově navrženým funkcím. S povrchovou ochranou BBAR objektiv navíc eliminuje tvorbu nežádoucích záblesků a stínů a poskytuje bezchybný, křišťálově čistý obraz.

4. Tichý autofocus s OSD motory

AF system je poháněn technologií OSD DC, zaručující tichý chod. S touto novou technologií byl TAMRON schopný snížit hluk pohonu a při tom nesmírně zlepšit rychlost a výkon autofokusu. Tuto technologi ocení zejména autoři videí, kteří vědí, že jakýkoli rušivý zvukový element může zkazit celý záběr. Za zmínku stojí i to, že celá řada pevných skel podporuje nativní AF funkce SONY, včetně Fast Hybrid AF, Eye AF a Direct Manual Focus (DMF).

5. Konstrukce odolná proti vlhkosti

6. Fluorová povrchová úprava

Speciální povrchová úprava přední části objektivu odvádí mastnoty a vodu. Objektiv je proto nenáročný na údržbu a více odolný proti otiskům prstů, prachu, vlhku a jiným nečistotám.

7. Kompatibilita nativních funkcí

• Fast Hybrid AF
  • Eye AF
  • Direct Manual Focus (DMF)
  • In.camera lens correction (shading, chromatic aberation, distortion)
  • Camera-based lens unit firmware updates

TECHNICKÉ ÚDAJE

Compatible Mounts

Sony E-mount

*pro fullframe bezzrcadlovky

** vzdálenost od závitu bajonetu po špičku objektivu

Vzhled objektivu

20mm F/2.8 Di III OSD M1:2 (Model F050)

24mm F/2.8 Di III OSD M1:2 (Model F051)

35mm F/2.8 Di III OSD M1:2 (Model F053)

70-180mm F/2.8 Di III VXD (Model A056)

Kompaktní a lehký objektiv se speciálně posazenými skleněnými elementy, které dohromady podávají neuvěřitelný obrazový výkon. Model A056 je velmi malý a lehký. Se svými 15 cm a 815 g dokáže zaostřit (MOD) na 85 cm. Do objektivu byl adaptován nově navržený motor VXD, lineární mechanismus, který udržuje tichý a rychlý AF. Voděodolná a fluorová povrchová úprava samozřejmě nechybí. Model A056 podporuje nativní funkce SONY, včetně Fast Hybrid AF či Eye AF a skvěle doplňuje řadu objektivů TAMRON 17-28mm a 28-75mm.

HLAVNÍ VLASTNOSTI

1. KOMPAKTNOST: 149mm / 5.9 in při 815g / 28.7 oz.
  2. 67mm průměr filtru.
  3. Ohromný optický výkon a MOD od 85 cm (33.5 in).
  4. Extrémně tichý a rychlý AF s nově vyvinutým VXD motorem.
  5. Voděodolná a flurová povrchová úprava.
  6. Kompatibilní s nativními funkcemi jako Fast Hybrid AF a Eye AF.