Hore

Zúčastnil som sa Rebecca Lily contest

Príjemný večer prajem všetkým, čo sedia pred kompom a vyberajú, triedia, upravujú a inak sa hrajú so svojimi fotkami. 

Minulý  týždeň som neodolal. Zúčastnil som sa druhý krát fotografickej súťaže. Moja prvá a dovtedy posledná skúsenosť bola práve na ephoto.sk. Niežeby ma niekto udupal pod zem, tada moju fotku, ale asi bola tuctová a neoslovila. Fotím ďalej, takže nič sa nestalo... Iba som sa stal trošku "menej odvážnym" pri účasti na foto súťažiach.

Pred necelým týždňom sam pri náhodnom surfovaní po nete a hľadaní informácii a blogov o fuji x100s natrafil na súťaž na stránke rebeccalily.com. Súťaž ma zaujala z dvoch dôvodov. Poprvé téma bola "storytelling". Čo je výborná téma. Vždy ma fascinovali fotky s príbehom. O ľuďoch. Ako amatérovi sa mi niekedy zdá, že z toho obrovského množstva cvakom, by niektoré z určitého pohľadu mohli spĺňať podmienky tejto súťaže, takže to bol prvý dôvod. Druhým dôvodom bola výhra. Fuji x100s alebo druhé miesto kinofilmový canon ae1. Príjemné ceny. Tak som sa do toho dal. Keďže som nemal veľa času, tak som za pol hodinu pozrel posledných sto fotografií a vybral som päť do finále a následnej jednu, ktorá sa mi zdala celkom zaujímavá a mohla by pri extenzívnejšom výklade "storytellingu" byť vhodná. Upravil som ju do požadovanej veľkosti, ale...  Podmienkou súťaže bolo použiť pri úprave niektorý z produktov stránky rebeccalily.com - teda asi najmä presety na lighroom prichádzali do úvahy. Končím. Nejdem žiadne presety kupovať kvôli nejakej súťaži. Čítam ďalej pravidlá: " môžem použiť aj jeden z piatich profesionálnych presetov, ktoré mi budú poslané zdarma. Super, som zvedavý, čo tie profesionálne presety spravia z mojej fotky. Presety mi boli poslané. Inštaloval som ich na Lightroom. Otvoril fotku a skúsil aplikovať a ... druhý krát som to chcel vzdať. Presety sa mi nehodili na moju fotografiu. Nakoniec som si po dlhom otáľaní a váhaní jeden vybral a urobil kompromis. Upravil ho, aby aspoň trošku odrážal to, ako si to predstavujem. Po týchto trampotách, som poslal fotečku do súťaže. Nečakám, že by mala vyhrať, ale potešilo by ma, keby ju neudupali pod holú zem :). A keď už som aj zabúdal na to, že som sa zúčastnil nejakej súťaže, začalo sa to pre mňa komplikovať. 

O dva dni som dostla od Lily email, že moja fotografia je "lovely picture". Žiaden "good story", alebo "storytelling" picture, ale "lovely picture". Takže dobre, nezaujala, ale keď nezaprší, možno aspoň zakvapká... :). 

A vtedy nastali problémy. Prvým, že som zabudol dať názov na fotku. Hm. Nazval som ju "brothers in action", a tým som považoval vec za vybavenú, ale asi to musím napísať jednoznačne.

Ďalší problém už bol komplikovanejší:  "I need to verify that you have retweeted me or posted on your blog or website". Retweed - sakra - to je čo. Tušil som, že je to niečo s twiterom spojené, ale o twiteri som vedel asi toľko, že je to konkurenica facebooku. A o facebooku viem len to, že je to spoločenská sieť s možnosťou zdieľania fotiek. Tam končím. Takže prakticky nič. Ako ďalej? Píšem do gúglu "retweed". Z nájdených článkov nie som múdrejší. Dobre. Končím. Napíšem, že neviem, čo odo mňa sa požaduje a nemám ani chuť ani čas sa to učiť. Ale čo to... koniec vety: "or posted on your blog or website". Ale ja nemám ani web side ani blog. Opäť končím. Jediný blog, ktorý som z času na čas používal, bol na Novom slove, ale ani neviem, či je ešte aktívny, lebo som ho dlho nepoužíval. Zrazu mi napadne. Kvôli článkom som si predplatil konto na ephoto, a ani neviem, čo je jeho obsahom. Otvoril som ephoto, pozerám v mojom profile a tam na mňa hľadí čarovné slovíčko "blog". Ok, ideme ďalej. Najskôr mi napadlo, vložím, len link a budem dúfať, že administrátor to vymaže, až po tom, čo si to Lily prečíta - teda po splnení podmienky. To som po chvíli zamietol - zdalo sa mi to byť, až veľmi účelové a preto som sa rozhodol napísať tento, verím, že pre niekoho zbytočný blog. Takže rozhodol som sa urobiť poslednú aktivitu z mojej strany v tejto súťaži a vkladám tu link na stránku súťaže. Verím, že to niekoho nerozladí, že po uzávierke, ale už som oľutoval, že som  našiel tú súžaž na webe :)...

Takže link na súťaž, aby ste mi verili, že si nevymýšľam a aby som POKRAČOVAL ďalej :)...

rebecca lily giveaway contest

Dlho som zvažoval, že vložím aj fotku, ale nenašiel som odvahu. Asi niektorý úprimný názor na jej kvalitu, by ma presvedčil o mojej trúfalosti zúčastniť sa "foto contest"... Ale na druhej strane, je to fotografický web, a asi už kvôli tým, čo to dočítali  až potiaľ a radi by ju videli, by som mal... takže prikladám fotečku...

 Dobrú noc prajem a všetkým dobre svetlo prajem...

th

 

Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
trnavsky
2013-11-17 23:59:27
Keď som videl že článok je takmer bez fotiek, skoro som ho odignoroval, nakoniec som ho prečítal jedným dychom a vďaka nemu som si pozrel aj Tvoju galériu, počtom veľmi skromnú, ale kde som našiel nádhernú fotku. Škoda že nepridávaš ďalšie.
 
Igor Zverko
2013-11-18 19:54:05
Obrázok je skutočne "lovely". Veľmi dobrý
 
tomis.ales
2013-11-19 15:52:15
Tiez som otalal s citanim, ale ked som si precital prvy koment, dal som sa do toho
Drzim palce
 
Paladin25
2013-11-19 16:20:59
Si mi poslednou časťou článku vyčaril úsmev na tvári... foto zaujímavé
 
bibula
2013-12-05 17:36:45
milená retro fotečka blog tiež milený - Lily čítaj, je to o tebe
 

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.