Hore

Jeseň, kalendárov čas

Je tu jeseň, čas keď mnohí fotografi, hlavne krajinkári, listujú v archívoch a hľadajú 13 najreprezentatívnejších fotiek z poslednej sezóny, aby sa neskromne pochválili a snáď aj urobili trochu radosti svojim rodinám, kamarátom a kolegom. Tento rok som sa do tejto skupiny zaradil aj ja. Môže za to infračervená fotografia. No teda aby som bol presný, nejaké moje fotky pred pár rokmi už v kalendári skončili, myslím že tri, ale to nebol môj kalendár.

Pred dvomi rokmi som objavil krásu infračrvenej (IR) fotografie, ktorá ma celkom uchvátila. Samozrejme som bez overenia základných princípov utekal kúpiť IR filter a prežil si sklamanie z toho, že cez filter nebolo absolútne nič vidieť. Po akceptovaní situácie nezostávalo nič iné ako sadnúť k počítaču a začať študovať. Veľmi rýchlo som pochopil, že oveľa schodnejšou cestou bude zvoliť úpravu fotoaparátu. To by ale znamenalo, že s upraveným fotoaparátom už inú ako IR fotku neodfotím. Silný argument prečo si musím kúpiť novú hračku ;-) A tak som zi zadovážil 7D M II a moja dobrá stará 450D podstúpila chyrurgický zákrok od pána Dušana Veselého, tu na ePhoto známeho pod nickom "duves". Týmto mu chcem spätne ešte raz poďakovať za super odvedenú prácu.

Infračervenej fotografii som celkom podľahol a samozrejme sa stalo, že nové 7Déčko leží väčšinou doma na polici a ja behám za slnečných dní po vonku s prerobenou 450tkou. Ale nemôžem inak :-) Určite to poznajú mnohí z vás, ktorích vášeň k foteniu opantala, nech sa venujete ktorémukoľvek žánru. No a tu je výsledok mojej vášne, o ktorý by som sa rád podelil s ePhoťákmi. Je to kalendár na rok 2018, na ktorom sa predstaví moja rodná Nitra v žiare infračerveného svetla.

Ak sa vám kalendár zapáčil a radi by ste si ho zadovážili pre seba či ako darček, kliknite na na túto linku, kde nájdete podmienky ako si ho objednať, prípadne iba vyjadrite svoj názor v diskusii pod článkom, za každý názor budem rád.

01/ Nitriansky hrad
Image title

02/ kríž nad Svoradovou jaskyňou, Zobor
Image title

03/ kostol sv. Michla, Vŕšok
Image title

04/ hydrocentrála na rieke Nitra
Image title

05/ kostolík sv. Michala, Nitra Dražovce
Image title

06/ letisko, Nitra Janíkovce
Image title
07/ rieka Nitra, Sihoť
Image title
08/ televízny vysielač, Zobor
Image title

09/ Nitrianska kalvária
Image title

10/ most "Lávka" na rieke Nitra
Image title
11/ Železničná stanica Nitra
Image title

12/ Nitriansky hrad
Image title

Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Marcel Rebro
2017-09-12 11:32:47
Pekná práca. My si robíme už pár rokov týždenný kalendár (53 fotiek). Skupina fotografov tu z ePhota. Je to taká tématická zmeska, ale aspoň si tam každý nájde svoje ... zákazníci sa vyslovene tešia a často už dopredu avizujú že by chceli viac ako jedn kus.
 
12345majo
2017-09-13 18:29:09
Výborná práca.
 
milanF
 
Hegi
2017-09-27 15:50:43
6. a 7 . mesiac ma zaujali. Ostatné veľmi nie.
 
worker1111
2017-09-27 20:08:20
príspevok od: Hegi
6. a 7 . mesiac ma zaujali. Ostatné veľmi nie.
jasné, je to vec osobného vkusu, ja mám rád hlavne hydrocentrálu, vetroň a železnicu
 

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.