Großglockner
Vrch, ktorý ľudí fascinuje oddávna a je opradený mnohými príbehmi a mýtmi. Symbol Rakúska a domoviny, kultúrny priestor a životné prostredie pre zriedkavé druhy rastlín a zvierat.
Prírode na stope uprostred Národného parku Vysoké Taury – na úpätí Großglocknera
Nationalpark Hohe Tauern © Österreich Werbung Fotograf Graner H.P.
• Turistický chodník Blumenweg – bylinky a nedotknutá alpínska fauna vo výške 2.000 m nad morom obklopená 60 trojtisícovkami
• Východy a západy slnka vo výške 2.600 m nad morom
• Energetické miesta v nedotknutej prírode - Felsenkapelle a ďalšie miesta plné energie
• Pozorovanie divých zvierat
• Turistický chodník Mühlenweg a tradícia pečenia chleba v 300-ročných vodných mlynoch
Kultúra v horách
• moderná architektúra a tradície – rezorty Gradonna a Adlerlounge pri dedinke Kals am Großglockner sú obklopené fantastickou panorámou s 60 trojtisícovkami, ktoré vám vyrazia dych – alpské eldorádo vo Východnom Tirolsku.
• Premena veľhôr počas ročných období
Ďalšie informácie na: www.enjoy-osttirol.at
Bauernhaeuser bei Kals Osttirol © Österreich Werbung Fotograf Graner H.P.
Dorfertal bei Kals Osttirol © Österreich Werbung Fotograf Hahn F.
Gradonna, Blauspitze © Auferbauer
Adlerlounge © www.schultz-ski.at
Turistické stredisko a chata Bergeralm, 1636 m @ auferbauer
Poznáte meno Inge Praderová?
Známa fotografka Inge Praderová sa narodila a vyrástla v Lienzi a od roku 1980 žije a pracuje vo Viedni. Veľmi skoro sa presadila ako mimoriadne uznávaná módna a portrétová fotografka známych osobností z oblasti filmu, módy, umenia a kultúry. Už veľa rokov pracuje pre renomované medzinárodné magazíny a reklamné agentúry.
Gradonna © www.schultz-ski.at, Foto Inge Prader
Gradonna Sommer © www.schultz-ski.at, Foto Inge Prader
„Wie schmeckt Osttirol?“ – „Ako chutí Východné Tirolsko?“
Fotografka Inge Praderová vytvorila obrazovú publikáciu („coffee table book“) o svojej domovine - Východnom Tirolsku. Je to pravdivé a neprikrášlené vyznanie lásky rodnému kraju!
V obrázkoch sa Inge Praderová vydáva po stopách vôní a chutí svojho detstva, zobrazuje strohé tvary drsnej no majestátnej krajiny a mimoriadnych ľudí, ktorí žijú v tomto odľahlom regióne na juhu pohoria Vysoké Taury.
Kniha „Wie schmeckt Osttirol?“ spája pocity ľudí zo života vo Východnom Tirolsku zachytené na originálnych fotografiách a recepty najlepších kuchárok a kuchárov na typické jedlá z tradičných regionálnych produktov.
Domáci bylinkári, bačovia a chovatelia kôz vám v knihe prezradia recepty na plnené knedličky Schlipfkrapfen, žemľové knedličky Kaspressknödel či jedlá z bôbu.
Vďaka príbehom miestnych rodákov, ako sú Bernhard Aichner alebo Andreas Schett, sa tento kulinársky portrét Východného Tirolska stáva pre čitateľov aj literárnym zážitkom.