Fórum » O TECHNIKE

Poraďte kompakt - SONY či CANON

katka.s
2008-10-13 21:40:12+02
Ahojte, často pozerám túto stránku a potrebovala by som poradiť. Chcem si kúpiť foťák, pre vlastné použitie, strčiť do tašky, vytiahnuť a fotiť. Už som nad výberom strávila niekoľko dní, a keďže som absolútny laik, dám na rady profesionálov. Z toho čo som vyberala mi vyšli Canon IXUS 80 IS, Canon IXUS 85 IS, Sony Cyber-Shot W150 a Sony Cyber-Shot W170. Uvažovala som aj nad PowerShot A720, ale vadí mi, že má malé rozlíšenie LCD. Máte niekto s týmto skúsenosti? Ktorý je z nich najlepší? Ďakujem moc

2008-10-13 21:49:38+02
stupídne otázky - keby mal niekto relevantne odpovedať tak by mal fotiť ´zopár krát´ so všetkými aparátmi...

Rada pre ALL - google, nájsť recenzie a pozrieť. Nastaviť si ´čo mi jer prioritné´ a podľa toho vyberať...

RadoT
2008-10-13 23:17:26+02
katka.s tak sestra maaa tu 80tku... nemozem porovnat... No mne osobne ten fotacik zarezal...

to ROOT - stupidne je akurat to ako sa tu isty okruh ludi snazi odradit novych navstevnikov portalu... pokial viem tak toto nie je diskusne foorum len pre profi a pokrocilich amaterov... A nie kazdy je tak zdatny v Googlovani... Prepac chapem ze niekedy tie otazky (vlakna) lezu na nervy no co uz... Skus na to nereagovat... Prepac nemyslim to vzlom... Just RESPECT...

katka.s
2008-10-13 23:24:05+02
Ja teda tiež budem reagovať. Píšem tu a žiadam o radu preto, lebo tento portál považujem za najlepší. A predpokladám, že ho navštevujú profíci. Ak sa každý už tak narodil, s foťákom v ruke, tak potom pardón. Ale keď my, začiatočníci, žiadame o radu, skôr by to niektorí mali brať ako kompliment.

katka.s
2008-10-13 23:26:13+02
A čo sa týka tvojej rady, google, recenzie a nastavenie priorít už mám samozrejme za sebou. Preto my vyšli tie foťáky, čo mi vyšli. A tí čo tým parametrom rozumejú viac než ja, a poznajú značky, prípadne skúsenosti s inými foťákmi tých značiek, hádam poradia. Ale vďaka, aj to je názor

admin
redakcia ephoto.sk 2008-10-13 23:29:47+02
Otazka nie je stupidna, neadekvatna je tato odpoved. Urcite su na tomto portali ludia, ktori spominane modely vlastnia a mozu napisat svoje skusenosti. Redakciu mame momentalne ´rozlietanu´, ale urcite sa k tomu aj oni ochotne vyjadria.

dmedia
2008-10-14 01:37:09+02
Powershot A 720 vyluc prec, ked si kupis lubovolny z tych ixusov alebo sony z rady wxxx tak budes spokojna, to su dobre stroje v svojej triede-kovove telo, dobry display,objektiv, stabilizacia. Ja by som tu este zaradil nieco od Panasonicu bud rada FX-x alebo mozno by ta oslovil napr. Panasonic TZ5, nie je az taky velky-kovove telo, vacsi zoom, kvlalitny objektiv, opticky stabilizator, akurat nema hladacik.

2008-10-14 08:18:41+02
tak som zvedavý koľko ľudí fotilo s tými foťákmi - nemyslím s jedným - myslím aspoň s dvomi - jeden Canon a jeden Sony - aby ich vedeli objektívnejšie porovnať podľa skúseností v praxi .. O tom píšem. Okecať podľa tabuliek špecifikácií či recenzií nemá imho zmysel - to je to čo som odporučil - google

javelin
2008-10-14 09:31:37+02
Katuška moja , on ten Root ma v podstate pravdu.
To čo chceš vediet sa dozvieš v skreslenom podani.Väčšina ludí ktorý vlastnili tebou spomínané fotoaparáty a už prešli na zrkadlovky ti neodporučia ani jeden z modelov s nadávkou KOMPAKT....Ďalší napr. tzv. Nikonisti a Canonisti ti dajú jednoznačnú odpoveď.....Ďalší ,včetne mna ťa budú chciet prehovorit na zrkadlo (čo najmenšie, aby sa ti zmestilo do tašky) napr.Nikon 40DX ,lebo Kompakt je hnus s mrňavým senzorom velkým šumom, vypadáva z ruky, malo kreatívnych možností , vo večšine absentuje surový nekomprimovaný formát....
Takže tak ,premohol som sa a zučastnil som sa tohoto CHATU hoci som presvedčený že Ti to vobec nepomóže.
Na debaty o ničom a dohadovaní ,kto má večší a dlhší (fotoaparat a objektív)podla mna vhodnejšie stránky , napr. POKEC.sk a iné ......))))))))))

2008-10-14 10:02:53+02
tiež reálny komentár ..... vystihuje jednu stránku veci. Amen.

Katuš .. To že si začiatočníčka beriem. Iste by som Ti rád poradil ohľadne vecí ktoré sa dajú ´nabrať´ len skúsenosťami a podobne. Ale pýtať sa na ele,emtárne veci, či ´katalógové informácie´, údaje technického rázu - to považujem za zbytočné . Iste, použil som predtým slovko ´stupídne´. To je detto ako napísať ´ pýtať sa to je hlúpe´ .. To je môj názor. Tým nedehonestujem Teba, to by som si nedovolil - vyjadrujem iba čisto svoj názor na otázku. Že si ju dala TY s tým nemá nič spoločné...

2008-10-14 10:07:41+02
......... a ixus by som si nekupoval - pripadá mi vyložene ako ´imidžovka´ - keby som si mal kúpiť kompact, tak radšej ten Canon a najlepšie by som sa pokukal po novej G10, alebo SX1 .. verím že s tým, pokiaľ budeš mať trpezlivosť a budeš sa chcieť učiť ( nielen ovládať foťák, ale aj všetko okolo - posoftiť , psychológiu fotografie, kompozíciu a skladbu obrazu,.. a podobne ) skováš do vačku väčšinu tunajších ´zrkadlovkárov´ ..

V tom Ti môžem klunno pomôcť troškou skúseností čo mám ... .-)

SHoDaN
2008-10-14 11:14:12+02
príspevok od: katka.s
A čo sa týka tvojej rady, google, recenzie a nastavenie priorít už mám samozrejme za sebou. Preto my vyšli tie foťáky, čo mi vyšli. A tí čo tým parametrom rozumejú viac než ja, a poznajú značky, prípadne skúsenosti s inými foťákmi tých značiek, hádam poradia. Ale vďaka, aj to je názor
Ono dosť záleží, koľko chceš do toho foťáku investovať. Canon G10 je fakt dobrý foťačik, ale prejde ti ten rozpočet doma? Som Canonista a mam vyskúšané PowerShot S5 IS aj PowerShot A720 IS. Prvý je ´akože´ zrkadlovka a druhý je jasný kompakt. A priznám sa, že vedľa mojej zrkadlovky leží Á sedemstodvadsiatka a keď sa mi nechce brať celú výbavu, postačuje mi tento foťáčik.

Marcel Rebro
2008-10-14 13:28:23+02
Canon G10, Panasonic LX3?

katka.s
2008-10-14 16:54:25+02
Júúj chlapci, vďaka za rady :-) Už v tom mám chaos :-) Tak idem pozrieť tie foťáky čo ste mi tu odporučili :-) A veľmi rada príjmem ďalšie odporúčania. PS: rozpočet mi doma prejde, som samostatná jednotka :-))

dedo Milan
2008-10-14 17:33:12+02
Canon G9, G10

dedo Milan
2008-10-14 17:35:14+02
Záleží na tom aký spodok na zoome Ti bude stačiť.

RadoT
2008-10-14 17:46:30+02
Ak si vpohode z rozpoctom... Tak poradim ako mrco ten panasonic LX3... Je to dost siroke a zakupenim predsadky vyriesis aj vacsi zoom... Ja ho planujem kupovat tiez ako doplnok k DSLR kedze nie vzdy je moznost mat pri sebe fotobrasnu... ( Inak krasna masinka to je )...

2008-10-14 18:06:16+02
predsadka ku kompaktu nie je najlepsia rada ja som mal Pa FZ-7 a predsadka bola za 5.500.-skk co je riadny brutal este aj z ohladom na to ze ti to zhorsi opticke vlastnosti dost chabeho objektivu ja odporucam bud Pa Tz-5 alebo ten sonak W-170 sak ale aj ten canon bz mohol stacit ..si myslim :D

Duny
2008-10-14 18:10:05+02
Kup si ten najkrajsi, aj tak tie dnesne kompatky, hlavne tie imidzovky co si napisala su vsetky o tom istom, cize o nicom.

Duny
2008-10-14 18:12:42+02
PS: co tak kompakt na film, vysi mi tu na predajni jeden Nikon Zoom 150 ED. :)

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()