Rpzmyslam nad kupou tohoto objektivu.Ma s nim niekto osobne skusenosti na full frame? Na photozone.de ho dost zhodily a ani fotky nevyzeraju na tej stranke moc dobre. Len sa mi nezda ze Nikon vyrobil tak zly objektiv za tak vysoku cenu.
RObili sme na neho test, dopadol velmi dobre. Staci len pozriet. Dnes bude este k dispozicii v ramci Tyzdna s Nikonom a aj na stretnuti ephotakov v kulturnom dome Ruzinov.
pravdepodobne ho tu na fore este nikto nevlastni, ked tak zadavam vyber fotiek podla objektivu... ja som ten test na photozone tiez videl a cital som aj ten od ephoto. dost velky rozdiel v hodnoteniach. mozno sem niekto, kto bol na tyzden s nikonom prida svoje dojmy...?
mal som ho na skuske s D700 a mozem len pochvalit. Podla mna velmi dobry objektiv s bezproblemovym prenosom kontrastu a sudkovitost na prvy pohlad nevidiet napriek sirsiemu ohnisku. Nefotil som s nim sice vela ale bol som spokojny. Navyse ma prijemenu cenu a svetelnost tiez nie je zla. Skus ist na nejaku prezentaciu a vyskusat. Osobne ho radim k jednym z najlepsich siroacov - zoomov.
inac lem tak pre zaujmavost minuly rk skoncil Nikon vstrate http://nikonrumors.com/2010/05/11/nikons-financial-results-for-the-last-fiscal-year-are-out.aspx
to je podla mna vysledok malych upgreadov a drzitelia D300 a D700 a D3 (co je masa)nemali dovod menit fotaky, tym padom sa dal D300s a D3s kupit. Ked vysiel D300 tak bola cakacia doba niekolko mesiacov! Kedze cakam na D400 atak dufam, ze nikon sa poucil a da nieco dobreho na trh, nie len kozmeticku upravu.
inac lem tak pre zaujmavost minuly rk skoncil Nikon vstrate http://nikonrumors.com/2010/05/11/nikons-financial-results-for-the-last-fiscal-year-are-out.aspx
to je podla mna vysledok malych upgreadov a drzitelia D300 a D700 a D3 (co je masa)nemali dovod menit fotaky, tym padom sa dal D300s a D3s kupit. Ked vysiel D300 tak bola cakacia doba niekolko mesiacov! Kedze cakam na D400 atak dufam, ze nikon sa poucil a da nieco dobreho na trh, nie len kozmeticku upravu.
len tak na okraj, Nikon skoncil v strate kvoli svojej divizii Precision (litograficke pristroje), Imaging divizia skoncila v miernom zisku ... www.bythom.com je tam o tom pekna sprava ...
mal som ho na skuske s D700 a mozem len pochvalit. Podla mna velmi dobry objektiv s bezproblemovym prenosom kontrastu a sudkovitost na prvy pohlad nevidiet napriek sirsiemu ohnisku. Nefotil som s nim sice vela ale bol som spokojny. Navyse ma prijemenu cenu a svetelnost tiez nie je zla. Skus ist na nejaku prezentaciu a vyskusat. Osobne ho radim k jednym z najlepsich siroacov - zoomov.
V ruke som ho uz drzal prednedavnom, jeho hmotnost je fakt super.Oproti 24-70 je uspora hmotnosti ozaj citit.Zrazu aj D3s sa mi zdala ozaj lahka. Ostrenie a aj ostatne je super. Jedine na 16mm je ostrost v rohoch slabsia ale oproti 17-35 je to teda posun vpred. Dokonca na 24mm je lepsi ako 14-24, co uz je co povedat. No, asi do neho pojdem, navyse je tu v akcii aj so slim UV-ckom.
Tak uz ho mam doma aj s tym Hoya HD UVckom. Trochu som sa bal na 16mm f4 v rohoch ale nie je to zdaleka tak strasne ako som si myslel. VR funguje skvele 1/5s na 16mm som udrzal vzdy a dokonca som dal aj 1/3s. Rozhodne sa neztotoznujem s photozone, kde ho zhodili. Na ephoto je recenzia, ktora ozaj vystihuje vlastnosti tohto objektivu.
Nikon AF-S 16-35 mm f/4G ED VR
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa