Chcel by som sa opýtať, či niekto nemá skúsenosti s makropredsádkou Raynox DCR-150 resp. so silnejšou variantou DCR-250.
Recenziu na digimanii som čítal ale tam je to skúšané s objektívmi Nikon. Ja by som to chcel použiť s objektívmi Canon, presnejšie s 50mm f/1.8 II a s teleobjektívom 70-300mm f/4-5.6 IS USM, to všetko na tele 450D.
Nie je tu niekto kto to používa v takej kombinácii? Zaujímali by ma reálne skúsenosti, alebo nejaké fotky.
Chcel by som to na oboznámenie sa s makrofotografiou, a potom sa uvidí či m§ zmysel pre mňa makroobjektív.
Ďakujem za odpoveďe.
Ja mám 150tku, ale zatiaľ len krátko, prvé fotky s ňou mám v galérii. Je to celkom fajn, len v použití s teleobjektívom, ktorý má malú hĺbku ostrosti treba dosť pricloniť aby sa zväčšila. V dobrom svetle sa to dá a v slabom sa dá použiť blesk, ale potom je svetlo príliš tvrdé a bokeh sa nevytvorí, lebo pozadie je príliš tmavé. Ale ako lacná alternatíva je fajn. Pri 100mm je zväčšenie približne 1:1, pri 200mm približne 2:1, čo bežne postačuje. Tých 200 mm sa už ťažko udrží v ruke, na statické použiť statív, pricloniť a použiť dlhší čas.
ja vlastnim DCR 150, ale jazdim Nikon takze k tej kombinacii objektivov ti nic nepoviem - prekvapujuco mam zatial najlepsie skusenosti DCR150 + 18-55 VR a to najma kvoli priemeru predmej sosovky (DCR 150 ma tusim 43mm), pri 55mm ani nevinetuje ... na Nikkor 16-85mmm je skoro nepouzitelny, je to akoby si sa pozeral cez nejaku trubku :), celkovo ma obrazova kvalita potesila, cakal som horsie na predsadku, je to made in Japan, antireflexna uprava - myslim ze k tej 50mm f/1.8 II by sa ti predsadka hodila
pokial pokukujes po makro a nevies ci ta to bude bavit, tak je to dobra volba, ak ti to zachuti tak potom uz iba nasetrit na makro objektiv :) Ak chces poslem ti do spravy linku na zopar testovacich snimkov, co som urobil ked mi predsadka prisla domov.
ja vlastnim DCR 150, ale jazdim Nikon takze k tej kombinacii objektivov ti nic nepoviem - prekvapujuco mam zatial najlepsie skusenosti DCR150 + 18-55 VR a to najma kvoli priemeru predmej sosovky (DCR 150 ma tusim 43mm), pri 55mm ani nevinetuje ... na Nikkor 16-85mmm je skoro nepouzitelny, je to akoby si sa pozeral cez nejaku trubku :), celkovo ma obrazova kvalita potesila, cakal som horsie na predsadku, je to made in Japan, antireflexna uprava - myslim ze k tej 50mm f/1.8 II by sa ti predsadka hodila
pokial pokukujes po makro a nevies ci ta to bude bavit, tak je to dobra volba, ak ti to zachuti tak potom uz iba nasetrit na makro objektiv :) Ak chces poslem ti do spravy linku na zopar testovacich snimkov, co som urobil ked mi predsadka prisla domov.
Za niekolko reálnych záberov by som sa poďakoval.
Ináč ja som myslel že táto predsádka skôr nájde uplatnenie spolu s teleobjektívom, ako to vplýva z recenzie na digimanii.
tak zrejme najde, ale na DCR-150 je tych 85mm na APS-C stale malo, povedal ze od tych 150mm vyssie by to uz mohlo byt v pohode (ide o to, ze tie dlhsie zoomy maju vacsi priemer prednej sosovky, tak treba viac ´vyzoomovat´ dieru predsadky, aby sa aspom vacsina obrazoveho pola zmestila na cip) ... nehovoriac, ze pri f/5,6 uz vychadzaju hodne dlhe casy
Raynox DCR-150
Ináč ja som myslel že táto predsádka skôr nájde uplatnenie spolu s teleobjektívom, ako to vplýva z recenzie na digimanii.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa