Hore
Fórum » Právna poradňa
 

Administrativne riesenie vyplacania modeliek

piggee
piggee 2012-12-19 20:08:37+01
Otazka skor na tych, co pravidelne fotia modelky, ze ci uz maju vymyslene, ako to administrativne riesit, kedze hranaty idiot vymyslel sprostost, ktoru zase nedomyslel. Kedze dohodari musia platit odvody, tak ich teraz bude treba aj prihlasovat na socialku, zdravotnu, aku zmluvu budete riesit?
To aj baba, ktora pride jednorazovo na 2 hodiny fotenia, tak ju budete prihlasovat? Ako uplatnovat u nich nezdanitelnu polozku? A pri babach, ktore sa fotia pravidelne, tak im znizite honorare, kedze zamestnavatel musi odvadzat 22% a zamestnanec 7%? Donutite babu, ktora ide parkrat na fotenie, aby si vybavila DIC na danovom, ako slobodny umelec? Naozaj neviem, co mam dalej robit. Ved momentalna situacia, co ma nastat od noveho roka je cisty bananistan. Bodaj by bol toho 21.12. koniec sveta, alebo aspon koniec toho sfeta, co tuto absurdnu situaciu vymyslel.
 
sofy
2012-12-22 18:57:12+01
príspevok od: Martin Brojo
ako že nie? predsa fotografovi je zákazník reklamka (bod 1).
bod 2 - je to na dohode medzi ním a konečním zákazníkom
bod 3 - je to na fotografovi

sú aj modelky na voľnej nohe, niektoré veľmi šikovné.

celé to je o tom, ako to fotograf dokáže vykomunikovať. ja osobne sa napr. odmietam starať o dohodu s modelkou. je to aj z praktického dôvodu, firma si v zmluve s modelkou potrebuje dohodnúť okrem honorára aj ďalšie veci (o aké foto ide, ako sa s nimi bude nakladať a pod.), takže je oveľa praktickejšie ak si to vyrieši firma sama. navyše ja som fotograf, nie agentúra (reklamná, modelingová ...) ktorá niečo takéto rieši, tak to prezentujem aj prípadnému zákazníkovi. maximálne dám kontakty a odporúčania na modelky s ktorými som pracoval.
Myslime asi rovnako, ale nepochopili sme sa podstata je

Zakaznik ktory chce fotku - fotograf - agentura s modelkami alebo reklamka, pripadne je to takto zakaznik ktory chce fotku - reklamna agentura - fotograf - agentura s modelkami... Pointa: ten kto chce fotku, zadavatel nezhana modelku

 
Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-12-22 18:58:20+01
príspevok od: sofy
Myslime asi rovnako, ale nepochopili sme sa podstata je

Zakaznik ktory chce fotku - fotograf - agentura s modelkami alebo reklamka, pripadne je to takto zakaznik ktory chce fotku - reklamna agentura - fotograf - agentura s modelkami... Pointa: ten kto chce fotku, zadavatel nezhana modelku

záleží prípad od prípadu. teraz mám zákazníka ktorý to potrebuje čo najlacnejšie, takže si rieši v podstate všetko (priestor, modelka, story board ...)
 
tomatito
ocenenie redakciou 2012-12-22 19:51:19+01
príspevok od: DJW_
Priatelu, nie si daleko od pravdy.. Ako tínedzer som sa usilounou praou v tretom sektore pripravoval na tuto drahu.. Ked som zistil čo za SVINSTVO politika je, povedal som si: nikdy viac.
A BTW: Aj toho Hulíka, aj kopec iných vrcholových politikov poznám alebo aspoň stretávam osobne (vďaka mojej práci, aj vďaka bývalým kontaktom). Úprimne, keby ich ľudia poznali skutočne, tak by dávno videli na kandelábroch, Hulíkom počnúč, Kaliňákom pokračujúc a Miklošom končiac. Ver že viem čo hovorím.
A komu dobrovoľnému plateniu daní - myslite si že som cvok - ale niekto s tým začať musí. Pre mna bolo inšpiráciou návšteva spomínaného Fínska, tam to ozaj tak funguje a je vidieť výsledky. Tak platím a v mojom okolí (trsp. takto po fórach) pomaly agitujem..
PS: voči tej sp´ške žlče na Fica, lebo nemám rád keď niekto apriori nadáva bez argumentu, len preto lebo to čítal v príručke mladého komunistu. Je to polointeligentné a úbohé. V Smere nie je problém Fico.. Sú tam iní, oveľa nebezpečnejší a blbší ľudia, Robo je ešte pomerne ten čo to tam drží pohromade a nad vodou.
Ale ja nemam problem platit dane..ale nie niekde kde vidim ze sypem peniaze do bezodnej truhlice kde si politici z toho robia svoju penazenku na svoje sukromne vydavky..vsak toto sa predsa vo finsku nedeje... !! Sam vies aku mentalitu ma slovenska vlada...
 
piggee
2012-12-25 10:21:40+01
príspevok od: Martin Brojo
Skús presunúť problém s vyplácaním modeliek na zákazníka. Nech si zákazník sám vyberie modleku, dohodne s ňou odmenu a aj jej ju vyplatí.
Ja fotim a tocim pre nemecku firmu, tym padom je toto riesenie absolutne absurdne... Nebudem predsa posielat modelku do Nemecka, aby podpisala zmluvu a nemci sem tiez nebudu chodit..
 
Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-12-25 10:26:57+01
príspevok od: piggee
Ja fotim a tocim pre nemecku firmu, tym padom je toto riesenie absolutne absurdne... Nebudem predsa posielat modelku do Nemecka, aby podpisala zmluvu a nemci sem tiez nebudu chodit..
Tieto podmienky som nepoznal. Tak to skús riešiť modelkou z agentúry, tým to máš čisté.
 
DJW_
2012-12-29 04:49:17+01
príspevok od: wlad
Problem je v tom, ze u nas (az na par vynimiek) su v politike najuspesnejsi ti ludia, ktori maju najvacsiu papulu. Nikoho nezaujima co v zivote dosiahli a ake maju vobec predpoklady na riadenie verejnych institucii.
Staci porovnat neschopnych primitivnych hulvatov ako Matovic, Slota, Fico, Gasparovic a trebars Obamu. To je ako porovnavat stamgastov krcmy tretej cenovej skupiny s nejakym aristokratom.
Toto je ale bohuzial zrkadlo nasej primitivnej spolocnosti, ktora sa zaujima viacej o Farmu a Superstar, ako o dianie vo svete.
Píšete pravdu - žiaľ... Aj by som k tomu ešte niečo doplnil, ake to by bolo na veľmi dlho a aj tak sme už odbočili priďaleko.
 
DJW_
2012-12-29 04:51:30+01
príspevok od: total empty
Ja som videl a počul Kaliňaka a jemu podobných vyjadriť sa,že rómsky problém vyrieši len ich integrácia medzi vätšinové obyvateľstvo a poradil im to jeden pán z USA politickej scény.
Podľa mňa sú týto ľudia ,na čele s Kaliňakom a jeho americkým priateľom ,súci akurát tak na psychiatriu na dlhodobý pobyt, aby si uvedomili realitu.
Kaľinák je jeden neschopný egocentrik žijúci v nejakom imaginárnom vlastnom svete bez štipky previazania s realitou.. A to som sa vyjadril veľmi diplomaticky.
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()