canon 70-200/2.8 canon je proste canon ale zanho si aj zaplatis a mas to aj na FF keby nieco
canon 70-200/4 horsia svetelnost ostrost na stejnych clonach rovnaka super cena/vykon lhasie na transport prip celodenne fotenie pokrytie aj FF cipu
sigma 50-150/2.8 OS HSM II (novsia verzia) vraj netrpi klasickymi sigmackymi vdadami ale nedam ruku do ohna
tokina AT-X 50-135/2.8 ma sice mensi rozsah ako sigma ale pre portretne ucely plne postacuje ma kustilicek krajsiu kresbu no rychlost ostrenia je o nieco pomalsia (pri portrete nepodstatny udaj)
ak to myslis s portretom vaznejsie tak jedine tu 85/1.8 prip 100/2.8 macro ani 50/1.4 neni na zahodenie . ja by som este pochvalil svoje sklo Tamron 60/2 macro ktore mi vyhovuje viac ohniskom na portret ako 85/1.8 (hovorim o corpe APS-C ovsem) a podanie bokehu a ostrost je na velmi vysokej urovni
ešte som nedržal v ruke setový takže neviem čo a ako sa mi s ním bude robiť.no popozerám to tej 85/1,8 alebo tej 100ke
Objektiv pre Canon EOS do 150 mm (portrety, krajina)
chcel by som si kúpiť objektív na môj Canon 1100D aby mal ohniskovú vzdialenosť do 150 a čo najmenšiu clonu pochopiteľne
aby sa s tým dali v prioritne fotiť portréty, ale čiastočne aj krajina
vďaka
canon 70-200/2.8 canon je proste canon ale zanho si aj zaplatis a mas to aj na FF keby nieco
canon 70-200/4 horsia svetelnost ostrost na stejnych clonach rovnaka super cena/vykon lhasie na transport prip celodenne fotenie pokrytie aj FF cipu
sigma 50-150/2.8 OS HSM II (novsia verzia) vraj netrpi klasickymi sigmackymi vdadami ale nedam ruku do ohna
tokina AT-X 50-135/2.8 ma sice mensi rozsah ako sigma ale pre portretne ucely plne postacuje ma kustilicek krajsiu kresbu no rychlost ostrenia je o nieco pomalsia (pri portrete nepodstatny udaj)
ak to myslis s portretom vaznejsie tak jedine tu 85/1.8 prip 100/2.8 macro ani 50/1.4 neni na zahodenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa