Pekný večer prajem, Kúpil som si Osawa Mark II 80-205 f4,5 objektív na Nikon D3100, pracuje sa mi s ním prekvapivo dobre, vôbec som nečakal že sa tak rýchlo zžijem s manuálom, samozrejme na fotenie akcie to nie je. Problémom však je že vo vnútri je akýsi zašpinený, rád by som ho mal čistý, sám si do toho netrúfnem, teda ak by bol manuál tak asi aj hej, ale takto ma ani nenapadne, neviete o niekom kto by vedel vyčistiť tento objektív? Dnes som volal do Megafoto avšak mi oznámili že objektívy nečistia. Mal by niekto dajaké skúsenosti, prípadne čistil už niekto objektívy zvnútra?
ja by som tento link ak mi kolega A2C dovolí na jednu otázku. po 2 rokoch, 2.6.2012 mi uplynula záruka na obj. AF-S Nikkor 80-200/2,8 G VRII. používaný je na tele D700. no a práve teraz mi objektív pri AF ostrení nepríjemne píska, pri manuálnom nie. je to vec ostriaceho motora v tele, alebo objektíve? je to vážne?
Pekný večer prajem, Kúpil som si Osawa Mark II 80-205 f4,5 objektív na Nikon D3100, pracuje sa mi s ním prekvapivo dobre, vôbec som nečakal že sa tak rýchlo zžijem s manuálom, samozrejme na fotenie akcie to nie je. Problémom však je že vo vnútri je akýsi zašpinený, rád by som ho mal čistý, sám si do toho netrúfnem, teda ak by bol manuál tak asi aj hej, ale takto ma ani nenapadne, neviete o niekom kto by vedel vyčistiť tento objektív? Dnes som volal do Megafoto avšak mi oznámili že objektívy nečistia. Mal by niekto dajaké skúsenosti, prípadne čistil už niekto objektívy zvnútra?
ja by som tento link ak mi kolega A2C dovolí na jednu otázku. po 2 rokoch, 2.6.2012 mi uplynula záruka na obj. AF-S Nikkor 80-200/2,8 G VRII. používaný je na tele D700. no a práve teraz mi objektív pri AF ostrení nepríjemne píska, pri manuálnom nie. je to vec ostriaceho motora v tele, alebo objektíve? je to vážne?
piskanie nie je vazne.. moze piskat aj dalsich 10 rokov.. treba riesit az ked odide
piskat ti to moze dlho a vobec sa to nemusi pokazit,ale je to neprijemne,myslim ze staci len nieco premazat v objektive,ci vycistit..samozrejme je to zalezitost pre servis,tam ti aj viac povedia,minimalne si tam zavolaj a poinformuj sa o probleme,okrem ineho zistis aj pribliznu cenu za pripadnu opravu,ci servis.
tak ako píše Marian, je to nepríjemné a v sústredenej práci to vyrušuje a neviem sa zbaviť pocitu, že pokiaľ to nevyriešim tak sa to pokazí. je to o nepríjemnom pocite.
Na ultrazvukovych motorcekoch zvacsa nieje moc co mazat a nikon ich meni cele az prestanu ostrit. Necistia a nemazu to. So skripajucimi odchadzajucimi motorcekmi ma problemy dost nikkorov z vacsinou dvoch pricin - malo pouzivane skla ktore sa daju "rozhybat" a standardne/vela pouzivane skla u ktorych je na tebe kedy to das do servisu.
Vyčistenie vnútra objektívu
Kúpil som si Osawa Mark II 80-205 f4,5 objektív na Nikon D3100, pracuje sa mi s ním prekvapivo dobre, vôbec som nečakal že sa tak rýchlo zžijem s manuálom, samozrejme na fotenie akcie to nie je.
Problémom však je že vo vnútri je akýsi zašpinený, rád by som ho mal čistý, sám si do toho netrúfnem, teda ak by bol manuál tak asi aj hej, ale takto ma ani nenapadne, neviete o niekom kto by vedel vyčistiť tento objektív?
Dnes som volal do Megafoto avšak mi oznámili že objektívy nečistia.
Mal by niekto dajaké skúsenosti, prípadne čistil už niekto objektívy zvnútra?
Kúpil som si Osawa Mark II 80-205 f4,5 objektív na Nikon D3100, pracuje sa mi s ním prekvapivo dobre, vôbec som nečakal že sa tak rýchlo zžijem s manuálom, samozrejme na fotenie akcie to nie je.
Problémom však je že vo vnútri je akýsi zašpinený, rád by som ho mal čistý, sám si do toho netrúfnem, teda ak by bol manuál tak asi aj hej, ale takto ma ani nenapadne, neviete o niekom kto by vedel vyčistiť tento objektív?
Dnes som volal do Megafoto avšak mi oznámili že objektívy nečistia.
Mal by niekto dajaké skúsenosti, prípadne čistil už niekto objektívy zvnútra?
So skripajucimi odchadzajucimi motorcekmi ma problemy dost nikkorov z vacsinou dvoch pricin - malo pouzivane skla ktore sa daju "rozhybat" a standardne/vela pouzivane skla u ktorych je na tebe kedy to das do servisu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa