Zdravím, chcem sa spýtať ktorý objektív by ste mi skôr poradili. Rozhodujem sa medzi Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS a TAMRON SP AF 70-300mm F4-5.6 Di VC USD. Mám Canon eos 450d a objektív potrebujem na také všeobecné fotenie. Tieto dva objektívy ma zaujali, ale príjmem aj iný návrh (cena do neakých 430€).
nechcem zakladat nove vlakno, aj ked uvod je o objektive Canon. Chcem poprosit o Vas nazor na objektiv pre Nikon D5100 - bud ponukany 18-105 AF-S DX VR v cene 700 € (aj ked v kamennych obchodoch s tymto objektivom iba vsetky starsie modely, na novych iba 18-55 a tak ostava objednavka cez internet) alebo kupit telo a k tomu Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di-II VC PZD pro Nikon v celkovej cene necelych 1.000 € (549+423). Bude to moja prva zrkadlovka, este sa v tych objektivoch iba orientujem, pojde o amaterske fotenie, nejake fotky na zverejnenie v ramci internetovych stranok... cize aj siroky zaber (napr. interier v miestnosti) ale aj sport ci napr. zaber v kostole z choru o diani pri oltari... Je tych 300 € navyse dobra investicia, alebo sa vobec neoplati a aj s objektivom 18-105 nafotim to, co tu spominam? nehnevajte sa, ze sa takto pytam, ale studoval som tu rozne porovnania objektivov (canon-nikor-tamron), boli vypisane navlas rovnake rozsahy (napr. 70-200), ale pri opisovani ich parametrov bolo jasne, ze dokazu nieco ine (priblizenie, ostrenie, kvalita atd...). Vdaka za Vas cas...
Este dodatok k tomu vyssie... Bezny objektiv s telom na predajni je 18-55 (ci uz Canon alebo Nikon). Chcem sa opytat, ci je to objektiv vhodny pre bezne fotenie (asi ano, ked ho davaju) a da sa s nim nafotit mozno 80% diania, co bezneho amatera zaujima... ak by som chcel vacsie priblizenie a odfotim napr. nejaky folklorny subor z urcitej vzdialenosti (lebo blizsie sa mi neda ist), sice na vyslednej fotke bude zaberat cast obrazka, ale ked prave tu cast, co je na podiu vyrezem a vlozim do rozmeru 800 x 600, aby to bolo na webe, tak by sa to javilo, ako 10x priblizene? Su moje uvahy spravne? Lebo stale sa neviem rozhodnut medzi Nikon D5100 a Canon D650... Ci dat za Nikon s objektivom 18-105 tych 700 €, alebo mi bude stacit Canon D650 18-55 za 850 € a niekedy do buducna dokupim k nemu dalsi objektiv?
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS a TAMRON SP AF 70-300mm F4-5.6 Di VC USD
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS a TAMRON SP AF 70-300mm F4-5.6 Di VC USD. Mám Canon eos 450d a objektív potrebujem na také všeobecné fotenie. Tieto dva objektívy ma zaujali, ale príjmem aj iný návrh (cena do neakých 430€).
nechcem zakladat nove vlakno, aj ked uvod je o objektive Canon.
Chcem poprosit o Vas nazor na objektiv pre Nikon D5100 - bud ponukany 18-105 AF-S DX VR v cene 700 € (aj ked v kamennych obchodoch s tymto objektivom iba vsetky starsie modely, na novych iba 18-55 a tak ostava objednavka cez internet) alebo kupit telo a k tomu Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di-II VC PZD pro Nikon v celkovej cene necelych 1.000 € (549+423).
Bude to moja prva zrkadlovka, este sa v tych objektivoch iba orientujem, pojde o amaterske fotenie, nejake fotky na zverejnenie v ramci internetovych stranok... cize aj siroky zaber (napr. interier v miestnosti) ale aj sport ci napr. zaber v kostole z choru o diani pri oltari... Je tych 300 € navyse dobra investicia, alebo sa vobec neoplati a aj s objektivom 18-105 nafotim to, co tu spominam? nehnevajte sa, ze sa takto pytam, ale studoval som tu rozne porovnania objektivov (canon-nikor-tamron), boli vypisane navlas rovnake rozsahy (napr. 70-200), ale pri opisovani ich parametrov bolo jasne, ze dokazu nieco ine (priblizenie, ostrenie, kvalita atd...). Vdaka za Vas cas...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa