Fórum » Objektívy a filtre

5d/mark2 natacanie videa

borovica
borovica 2012-07-04 18:32:38+02
Dobry den.

Chel by som zacat tocit video na 5d. Toci niekto video na 5d? Potrebujem objektiv na tocenie moto sportu. Zaobera sa niekto touto temou?

Uvazujem bud o EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM (aj ked na fotenie nema naj recenzie na tocnie som nenasiel) alebo
EF 24-105mm f/4L IS USM

Za kazdu radu dakujem vopred.

piggee
2012-07-05 16:37:37+02
Pozeram, ze na video sa tu ozvalo murlantov az az. Kludne do 5dmk2 alebo 5dmk3 chod. Odporucam k tomu 3 objektivy. 14-40 F4L, 24-70 2.8L a 70-200 F4L a hlavne dobry pevny stativ s dlhym uchopom na horizontalnu rotaciu. Zoomovanie pocas tocenia ti nebude chybat vobec a takto aspon pochopis pripravu videa na strihovu skladbu. Radsej natoc jednu vec na 2 strihy, ako zoomovanie so zlou kamerou. Aj pojdes do nejakej XL2 ci nejakej podobnej kamery, pri maximalnom zoome nebudes mat nikdy taky bokeh ako na 5d uz niekde pri 70-80 mm ohnisku. Velkost chipu jednoducho nepusti. a co sa prislusenstva tyka, tak na jazdu sa vykasli (aj ked vsetci by momentalne chceli iba jazdit). Radsej kup stadycam (ten sa da uz kupit za nejakych 150) a k tomu nejaku konstrukciu s externym ostrenim, co uz davno nestoji sialene peniaze, ale da sa to najst do 200-300 EUR. Viac ti v podstate netreba. Mozno by som este zvazil kombinaiu 2 tiel. A to jedno 5d a jednu 650D, ktora ma uz aj PDAF senzory na cipe, takze dosiahnes aj kontinualneho ostrenia v pripade nutnosti na celkom velkom chipe. V pripade nejakych dalsich info ohladom videa kludne napis, alebo skor kuknut stranky venovane viac videu ako fotke ako SK Filmar-Blog a podobne.

piggee
2012-07-05 16:40:48+02
A este detail som zabudol. Urcite doinstalovat Magic Lantern Firmware je nutnost. Tu je link http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magic_Lantern_Firmware_Wiki

Najdes tam u nich aj dost videi, kde sa dozvies ako na to.

Martin Školiak
2012-07-05 17:17:15+02
príspevok od: borovica
Vela kamermanov preslo na fotaky + objektiv Canon EF 28-135mm

Vecsinou tocia takto svadby a podobne zlezitosti pre verejnost.
Hej? Ukaz mi takto natocenu svadbu. Potrebujes k tomu este furu dalsieho prislusenstva ako steadicam, rozne opierky na plece alebo hrudnik na stabilizaciu obrazu a odlahcenie ruk, externy mikrofon a kopec dalsich prkotin (aby sa s tym robilo rovnako dobre ako s videokamerou). Cena tejto zostavy by sa spolu s kvalitnym sklom poriadne prehupla cez 5000euro. Za to uz kupis velmi slusnu videokameru. Nebola by s full frame cipom ale na tocenie motosportu by bola urcite vhodnejsia ako 5D s tym potrebnym prislusenstvom.

valec86
2012-07-05 18:38:49+02
piggee ano nevyznam sa do tocenia, no chces mi povedat ze clovek ktory kameru v zivote nevidel si rovno kupi 5D mk III s l kovym sklom a bude s tym tocit motorsport? naco je full frame kamera?
a sak naj si kazdy kupi co chce, mozno prijdeme aj nato ze rozpocet je 250 €

Luu
2012-07-05 19:24:38+02
príspevok od: Martin Školiak
Hej? Ukaz mi takto natocenu svadbu. Potrebujes k tomu este furu dalsieho prislusenstva ako steadicam, rozne opierky na plece alebo hrudnik na stabilizaciu obrazu a odlahcenie ruk, externy mikrofon a kopec dalsich prkotin (aby sa s tym robilo rovnako dobre ako s videokamerou). Cena tejto zostavy by sa spolu s kvalitnym sklom poriadne prehupla cez 5000euro. Za to uz kupis velmi slusnu videokameru. Nebola by s full frame cipom ale na tocenie motosportu by bola urcite vhodnejsia ako 5D s tym potrebnym prislusenstvom.
1 dobry stativ krory uz aj tak mas na fotenie takze 0
1 folow focus 120 eur
1 mic 150 eur
1 svetlo na kameru 50 eur
1 viewfinder 40 eur
1 sloulder rig co si vlastne vies aj vyrobit doma ale ked si drevo tak +120
a objektivy to uz zalezi ake mas ked fotis svadby tak tie objektivy budu na to dobre cize ziadna + investicia
To je 350 eur investicia a za kamerovani svadby si vypytas 600 eur tak uz to mas aj spat.

Filip Bucher
2012-07-05 19:28:20+02
príspevok od: valec86
piggee ano nevyznam sa do tocenia, no chces mi povedat ze clovek ktory kameru v zivote nevidel si rovno kupi 5D mk III s l kovym sklom a bude s tym tocit motorsport? naco je full frame kamera?
a sak naj si kazdy kupi co chce, mozno prijdeme aj nato ze rozpocet je 250 €
Takze vlasne co ty tvrdis je ze ano 5d mk II / III je lepsí na točenie videa ale keby si niekto kupil za rovnakú cenu polo profi kameru tak by daval lepšie výsledky?

valec86
2012-07-05 19:35:56+02
http://www.kenrockwell.com/canon/5d-mk-ii/video.htm

Luu
2012-07-05 19:45:16+02
kdo by uz pouzival autofocus na rally? jedine manualne a na to je follow focus...a a by si vedel zamierit tak na to je viewfinder....

borovica
2012-07-05 19:55:54+02
Ja nechcem nahradit cely stab ale bit jednym zo stabu ked sa nieco naucim. Ano animovany 3d film Kozi pribez ceska produkcia mal rozpocet nizsi oproti Pixar o 10x ako oni Ludia sa ucili za pochodu a ked sa nieco naucili tak odisli v polke film.

Kamarat ktory toci reali mi vravel ako pride kamion od Eurosportu. Vybehne z neho 10 ludi postavia rampu pri trati. V druhom kamione maju striznu. Hodinu po pretekoch zbalia rampu. Aby mali zabery z auta tak maju nad tratou vrtulnik koli dosahu kamier.

Martin Školiak
2012-07-05 20:03:39+02
príspevok od: Luu
1 dobry stativ krory uz aj tak mas na fotenie takze 0
1 folow focus 120 eur
1 mic 150 eur
1 svetlo na kameru 50 eur
1 viewfinder 40 eur
1 sloulder rig co si vlastne vies aj vyrobit doma ale ked si drevo tak +120
a objektivy to uz zalezi ake mas ked fotis svadby tak tie objektivy budu na to dobre cize ziadna + investicia
To je 350 eur investicia a za kamerovani svadby si vypytas 600 eur tak uz to mas aj spat.
1.Telo Canon mark II- cca 1900 euro alebo mark III cca 3000euro
2.Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM odd cca 2500 euro hore

To je zostava na ktorú sa pýtal. Chcel s ňou fotiť motošport a nie svadby. Cenu ďalšieho príslušenstva si netrúfam vyratúvať ale kvalitné príslušenstvo nie je to z Honkongského E-bay. Kvalitný statív s videohlavou si chlapec takisto bude musieť kúpiť takže nie 0. A kto dá zákazku za 600 euro začiatočníkovi bez mena v branži. Neviem kde chodíš na takéto úsmevné teórie.

Luu
2012-07-05 20:38:19+02
1.Telo Canon mark II- cca 1900 euro alebo mark III cca 3000euro
2.Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM odd cca 2500 euro hore

To je zostava na ktorú sa pýtal. Chcel s ňou fotiť motošport a nie svadby. Cenu ďalšieho príslušenstva si netrúfam vyratúvať ale kvalitné príslušenstvo nie je to z Honkongského E-bay. Kvalitný statív s videohlavou si chlapec takisto bude musieť kúpiť takže nie 0. A kto dá zákazku za 600 euro začiatočníkovi bez mena v branži. Neviem kde chodíš na takéto úsmevné teórie.
ja ze rozpravas o tej svadbe ako vo vseobecnosti nie o nom ... a to by som si ani netrufal vypytat 600 eur ked prvy krat tocim rally ja som to myslel o tej svadbe

Martin Školiak
2012-07-05 21:16:02+02
príspevok od: Luu
ja ze rozpravas o tej svadbe ako vo vseobecnosti nie o nom ... a to by som si ani netrufal vypytat 600 eur ked prvy krat tocim rally ja som to myslel o tej svadbe
Nie ku tej svadbe sme zabrúsili náhodou. Chcel nakrúcať motošport s kombináciou 5D mark II a Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM. Stojím si za svojim že začiatočníkovi by sa len veľmi ťažko robilo s Dslr bez autofokusu. Hlavne pri natáčaní takých dynamických scén ako je motošport. Naopak nakrúcanie svadby si na 5Dčko viem predstaviť pri použití steadicamu prípadne takej tej stabilizačnej opierky na plece. O kvalite full frame výstupu mark II nepolemizujem, len som za to že za tých viac ako 5000 euro by si asi kúpil celkom kvalitnú poloprofi videokameru z ktorou by sa mu motošport určite ako začiatočníkovi lepšie nakrúcal. A to nie som proti 5Dčku sám naňho fotím.

Luu
2012-07-05 22:18:31+02
Nie ku tej svadbe sme zabrúsili náhodou. Chcel nakrúcať motošport s kombináciou 5D mark II a Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM. Stojím si za svojim že začiatočníkovi by sa len veľmi ťažko robilo s Dslr bez autofokusu. Hlavne pri natáčaní takých dynamických scén ako je motošport. Naopak nakrúcanie svadby si na 5Dčko viem predstaviť pri použití steadicamu prípadne takej tej stabilizačnej opierky na plece. O kvalite full frame výstupu mark II nepolemizujem, len som za to že za tých viac ako 5000 euro by si asi kúpil celkom kvalitnú poloprofi videokameru z ktorou by sa mu motošport určite ako začiatočníkovi lepšie nakrúcal. A to nie som proti 5Dčku sám naňho fotím.
tak ako ked berem ze celu vybavu si musi kupovat tak ano tak to vyde na 5000 ...ja na jeho mieste by som skor zacal ked uz na niakym lacnejsie modele a ked vydim ze my to ide tak prestupim na vysiu triedu..

piggee
2012-07-06 07:39:12+02
ked si to zoberies, tak taky motorsport mas menej narocny na focus ako taku svadbu. dopredu vies predvidat, kade ti pojdu auta, postavis sa, natocis, co treba a ides na dalsie stanoviste. Na kazdom si porobis jak celky, tak nejake detaily a pomerne lahko to potom nastrihas. Svadba je potla mna daleko zaludnesia, nakolko mas mensi priestor na odstup a maly pohyb ti meni fokus.
A co by tak kupil za 5000 EUR? ok, kupil by si nejaku XL-H1, co je spravodajska kamera, tak aj ten obraz tak vyzera, lebo 3ccd nikdy nebude mat taky dynamicky rozsah ako mas na fullframe cmose. Dokonca na aps-c mas lepsi. Preto tom aj pisal, ze odporucal by som dve tela 5d a 650D s PDAF senzormi na cipe, takto bude mat autoam[i]cky followfocus, alebo na 5d si nahodi magic latern a ma ho tiez, ale manualny na kolecku.

borovica
2012-07-22 20:47:28+02
http://www.youtube.com/watch?v=jSHEoFqmq4Q&feature=related

Canon 5Dmk3 Wedding Film - Bringing back the Romance

Hi. 95% of the film was shot on two 5dmk3's. We also used another 5dmk2 and 60D during the ceremony. So 4 Canon DLSR's in total.

yeah. i normally shoot on a crop camera. (60D) So I had to rent a few lenses so I could get the same focal length on the full frame. Flip, the Canon 5DmkIII paired with the new 70-200Lf2.8 IS II is sooo sharp! Don't know what they're saying about soft 5D. Maybe for landscapes. Not for people.

borovica
2012-07-22 20:51:07+02
http://www.youtube.com/watch?v=lIKcfKhE-ew&feature=related

Nikon D800 v Canon 5D Mark III video test: high ISO, moiré, rolling shutter & dynamic range

matko007
2012-07-22 21:51:38+02
Natacam video DLSR aj videokamerou, kazde zariadenie ma svoje vyhody. Podla toho co tu citam som zistil, ze niektori ludia maju velmi dobrych dodavatelov na kvalitnu travu..... , bez urazky, alebo prinajmensom to v zivote nerobili. Natacam svadby, ale aj prirodu. Na vela statickych zaberov pouzivam DLSR, kde vyuzivam hlbku ostrosti. Pri sporte by som sa vsak viac zameral na rychlost a podotykam spolahlivost autofokusu teda presnost zaostrenia. Natocit video DLSR o dlzke 5min a 4 min nedoostrene nie je boh vie co...... , mozno som to prehnal, ale kto to skusal mi da za pravdu. Spokojnost s vysledkami Tvojej prace budu ruka v rukave rast spolu s praxou. Prajem vela stastia pri natacani. Skus pozriet zrcadlovkou.cz Este raz vela stastia.

andrejgrznar
2012-07-22 22:19:34+02
Točím na 5D MK II šport. Konkrétne downhill, čo je o oproti moto o dosť ine, kedže môžem ísť relatívne dosť blízko jazdca...

Ako bolo písané vyššie. Je potreba veľa pomocnej techniky, avšak nemyslím si že za tisíce eur. Dajú sa dnes zohnať dobré veci aj za menej peňazí...

Moje videá nájdeš tu: https://vimeo.com/user8908225/videos (treba pozerať v HD, bo inak je ta kompresia tam hrozna). Všetko je točené 5D MK II + 24-70/2.8

Ak máš akekolvek otázky, kludne pošli správu.

borovica
2012-07-25 17:49:43+02
Predpokladam, ze objektivov na tocenie bude cim viac pribudat.

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM novinka

Univerzálny a výkonný zoom
Kompaktný, univerzálny objektív vhodný pre širokú škálu objektov a ideálny pre cestovateľské fotografie. Rozsah zoomu 18 – 135 mm ponúka rovnaký uhol pohľadu ako 29 – 216 mm objektív full frame fotoaparátu.

Snímajte videá s automatickým zaostrením a s použitím technológie STM
Režim Movie Servo AF využíva technológiu krokového motora STM pre plynulé a tiché zaostrenie pri snímaní videa kompatibilnými fotoaparátmi.

Stabilizátor obrazu pre snímanie videí a snímok
Technológia dynamického stabilizátora obrazu počas natáčania videa vyrovnáva vibrácie a pohyby fotoaparátu. Technológia stabilizátora obrazu umožňuje fotografovanie z ruky pri slabom osvetlení bez použitia blesku alebo statívu. Rýchlosť uzávierky je až o 4 kroky dlhšia ako normálne, vďaka čomu je možné redukovať rozmazanie spôsobené chvením fotoaparátu.

Vysokorýchlostné automatické zaostrovanie
Rýchle automatické zaostrenie zameria na objekty rýchlo a presne. Nepretržité manuálne vyradenie je k dispozícii bez potreby zmeny režimu zaostrenia.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()