Fórum » Objektívy a filtre

Rozbitý objektív

metrowaaa
2012-07-13 21:43:06+02
Zdravím ephoťákov, pred pár dňami som našla na mojom Canone 60mm 2,8 macro nepekne rozbitú prednú časť objektívu, okolo prednej šošovky mám odlomený kus plastu a po rozobratí objektívu som prišla na to že vo vnútri objektívu sa nachádzajú také malé plastové zarážky, ktoré pri ostrení bránili posunu optiky. Plastové srandičky sme odstránili, objektív ostrí, ale optika sa v ňom asi mierne hýbe (tie plastové štuple asi mali svoj význam), keďže fotky nie sú celkom ostré. Čo sa objektívu stalo netuším, ale musela to byť asi vcelku slušná rana, vzhľadom na to že doma sa nám pohybuje množstvo ľudí, je možné že sa k technike dostalo nejaké dieťa a napravilo mu fasádu. Máte niekto skúsenosti s takýmto poškodením? Objektív nie je môj, zvažujem opravu v servise, ale neviem či kúpiť "z druhej ruky" nebude lacnejšia záležitosť. Je to zatiaľ moja prvá "nehoda" (dúfam že aj posledná) tak s opravami skúsenosti nemám, hlavne ma zaujíma či bude schopný ešte normálne ostriť, vyzerá že na optike nie je ani škrabanec. Ocením rady niekoho kto mal objektív v servise, prípadne tip na nejaký dobrý servis. Dikesko

fotopavel
2012-07-13 21:52:34+02
kontaktuj servis a popis problem oni sa ti vyjadria aj cenovo aj casovo a potom zvazuj

viking81
2012-07-13 21:57:57+02
príspevok od: metrowaaa
Zdravím ephoťákov, pred pár dňami som našla na mojom Canone 60mm 2,8 macro nepekne rozbitú prednú časť objektívu, okolo prednej šošovky mám odlomený kus plastu a po rozobratí objektívu som prišla na to že vo vnútri objektívu sa nachádzajú také malé plastové zarážky, ktoré pri ostrení bránili posunu optiky. Plastové srandičky sme odstránili, objektív ostrí, ale optika sa v ňom asi mierne hýbe (tie plastové štuple asi mali svoj význam), keďže fotky nie sú celkom ostré. Čo sa objektívu stalo netuším, ale musela to byť asi vcelku slušná rana, vzhľadom na to že doma sa nám pohybuje množstvo ľudí, je možné že sa k technike dostalo nejaké dieťa a napravilo mu fasádu. Máte niekto skúsenosti s takýmto poškodením? Objektív nie je môj, zvažujem opravu v servise, ale neviem či kúpiť "z druhej ruky" nebude lacnejšia záležitosť. Je to zatiaľ moja prvá "nehoda" (dúfam že aj posledná) tak s opravami skúsenosti nemám, hlavne ma zaujíma či bude schopný ešte normálne ostriť, vyzerá že na optike nie je ani škrabanec. Ocením rady niekoho kto mal objektív v servise, prípadne tip na nejaký dobrý servis. Dikesko
to korektne poriesi asi jedine origo servis....smer prolaika v Ba alebo skusit Matunaka...smer Nove Zamky....alebo by si mohla skusil nieco najst na nete....ked si to uz rozoberala tak uz to bude asi jedno...poobzeraj sa po servisnom manualy pre to sklo..snad ho najdes niekde

Luu
2012-07-13 22:00:32+02
na pana Matunaka (www.matunak.sk) su len dobre ohlasy ja osobne som si este u neho nedal nic opravit aj ked my uz raz cez mail pomohol opravit uzavierku. Myslim ze je to tak ze poslel so tam a oni ti to zadarmo prezru a vycislia kolko by to mohlo stat a potom ked si nezelas opravu tak ti to poslu spat cize max. zaplatis postovne tam aj spat... skus si to pozriet na tej stranke.

dmedia
2012-07-13 22:30:24+02
podobne opravy objektivov je najlepsie sparavit v servise, ideal priamo v canon. cena nebyva tragicka, urcite menej ako novy alebo nejake platanie so zanovnym.
vsetky opravy objektivov co som za svoj skromny zivot riesil stali od 20-100eur, boli to taketo polamane a pod z praxe.
je to zavisle od dielov a casu stravenom na tom.

tvoj objektiv podla popisu padol na zem sosovkou prednou, obruba zachranila sklo ale praskli tam veci, podobne sa stava ked ho mas na krku a v nejakej trme vrme s nim buchnes o stenu, dvere, stol atd..

01pralinka
2012-07-14 12:42:09+02
príspevok od: metrowaaa
Ahoj, ja mala mensiu nehodu na pohode min. rok. Spadol mi tam na beton tyzden stary tamron 17-50 a odstiepil sa mi kusok sosovky a take tie gulicky, zrejme kontakty do bajonetu sa mi zatlacili do vnutra. Pisala som do origos servisu kde mi po zhliadnuti fotiek odhladli cenu na 120-150 eur. Obratila som sa teda s opravou na p. Matunaka, kt. mi to spravil za 50. Nechcem tu robit nikomu reklamu, ale jednoznacne by som to opat riesila rovnako.

MatejBotansky
2013-06-02 19:11:22+02
Zdravím. Aj ja sa pridávam do fóra s poškodeným objektívom. Raz mi spadol z 2metrovej výšky teleobjektív Aus Jena 180mm/2.8 ( CZJ Sonnar 180mm/2,8). Jedna časť vzadu má vôlu a aby som sa k tomu dostal musím dať dole redukciu P. six - m42, no a to neviem dať dole ani jedným smerom to neviem otočiť . Ani pred tou nehodou som to nevedel otočiť. Neviem akým smorom to mám otočiť. Za rady vopred ďakujem.

pressDesign
2014-04-07 01:17:56+02
príspevok od: 01pralinka
Ahoj, ja mala mensiu nehodu na pohode min. rok. Spadol mi tam na beton tyzden stary tamron 17-50 a odstiepil sa mi kusok sosovky a take tie gulicky, zrejme kontakty do bajonetu sa mi zatlacili do vnutra. Pisala som do origos servisu kde mi po zhliadnuti fotiek odhladli cenu na 120-150 eur. Obratila som sa teda s opravou na p. Matunaka, kt. mi to spravil za 50. Nechcem tu robit nikomu reklamu, ale jednoznacne by som to opat riesila rovnako.
Opat by si pisala do original servisu a v pripade vysokej ceny by si kontaktovala Matunaka ?

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()