Fórum » Objektívy a filtre

Rozhodovanie sa medzi objektívom...

mafo116
2012-08-06 23:21:39+02
Chcel by som si kúpiť objektív,ale neviem sa rozhodnúť, či si kúpiť 55-200 s VR a ED sklom alebo 70-300 tiež s VR a ED sklom, je nejaký rozdiel v kresbe, alebo optické vlastnosti nejaké ? Ďakujem

xmartankox
2012-08-06 23:32:42+02

Toto je automaticka odpoved v pripade nepritomnosti / absencie (vasho mozgu).

Pre ziskanie odpovede prosim pouzite www.google.com

Dakujeme za pochopenie

(sorry, nemohol som inak )

tomatito
ocenenie redakciou 2012-08-06 23:38:44+02
príspevok od: xmartankox

Toto je automaticka odpoved v pripade nepritomnosti / absencie (vasho mozgu).

Pre ziskanie odpovede prosim pouzite www.google.com

Dakujeme za pochopenie

(sorry, nemohol som inak )
co je za problem ked tu ma niekto skusenosti a vie poradit?? na google najdes vacsinou houno...

Napster050
2012-08-06 23:46:06+02
príspevok od: tomatito
co je za problem ked tu ma niekto skusenosti a vie poradit?? na google najdes vacsinou houno...
"houno" nájdu tí, ktorí ho nevedia používať...

xmartankox
2012-08-06 23:46:36+02
Mas pravdu... Na googli najdes h****. Ono tam treba aj vpisat tu otazku Ale maju pekne sportove loga.

mafo116
2012-08-06 23:52:50+02
Myslel som, že tu sú aj nejakí profesionáli, ktorí vedia poradiť, tak asi nie.

tomatito
ocenenie redakciou 2012-08-06 23:58:05+02
príspevok od: Napster050
"houno" nájdu tí, ktorí ho nevedia používať...
ok majster...najdi mi prosim ta ci je ostrejsia fotka s Canon eos 5D a objektivom Mitutoyo M plan 10X ked mas 3 medzikruzky alebo ked mas 6 medzikruzkov...mas na to kludne aj cely tyzden...

tomatito
ocenenie redakciou 2012-08-06 23:58:48+02
príspevok od: mafo116
ale jasne ze su..len sa nenechaj odradit..

xmartankox
2012-08-07 00:01:00+02
Chces, aby ti niekto venoval cas.
To je fajn.
Bolo by to fajn, keby si si dal namahu a snazil sa definovat vobec co vlastne chces.

Nauc sa sformulovat otazku.
Si na fore cca 30 minut a zakladas novy thread.
Na moderovanom fore by si na tuto temu dostal lock hned po zalozeni.

- 1. nedefinoval si na akom tele
- 2. si pixelpeeper alebo ta zaujimaju vseobecne nazory?
- 3. Budes vyuzivat najnizsie clonove cisla?
- 4. CO vlastne chces tym zazrakom fotit?
- 5. atd

Takze ti odpoviem na tvoju otazku tak ako bola polozena.

[b]Ano, je medzi nimi rozdiel.
Ano, je rozdiel v kresbe
Ano, oba dokonca maju opticke vlastnosti[/b] (neuveritelne, to by jeden nepovedal)

mafo116
2012-08-07 00:13:10+02
Chcel by som tým fotiť portréty, prírodu a tak, no a mal by som to na tele nikon D3100 a zaujimaju má všeobecné názory, využivať clonové čísla aj nízke aj vysoké, podľa potreby, a ja neviem čo by si potreboval vedieť...

xmartankox
2012-08-07 00:39:44+02
Chcel by som tým fotiť portréty, prírodu a tak, no a mal by som to na tele nikon D3100 a zaujimaju má všeobecné názory, využivať clonové čísla aj nízke aj vysoké, podľa potreby, a ja neviem čo by si potreboval vedieť...
Ja to nepotrebujem vediet, potrebuje to vediet ten, kto ti ma poradit. A mam Canon. Sorry.
Som svojpravny a samostatny, a zatial som bol schopny sa rozhodovat sam - a samozrejme aj platit za svoje chyby v pripade zlych rozhodnuti. (bez urazky).

Zatial tu mam len 6 minusiek, pridajte mi este niekto. Skoda, ze minusky rozdavaju, ale tebe neporadia.

mafo116
2012-08-07 00:52:01+02
Tak potom načo píšeš na niečo, ak sa ani ty nerozumieš ? Vyvyšovať sa nad ostatných, kvôli tomu, že si spravil nejaké chyby, ktoré ja spraviť napríklad nechcem ? Nerozumiem načo boli tie komentáre od teba, ak vôbec ani nevieš, aké to sú objektívy...

Crazy41
2012-08-07 01:02:03+02
príspevok od: xmartankox
Ja to nepotrebujem vediet, potrebuje to vediet ten, kto ti ma poradit. A mam Canon. Sorry.
Som svojpravny a samostatny, a zatial som bol schopny sa rozhodovat sam - a samozrejme aj platit za svoje chyby v pripade zlych rozhodnuti. (bez urazky).

Zatial tu mam len 6 minusiek, pridajte mi este niekto. Skoda, ze minusky rozdavaju, ale tebe neporadia.
ty si ale radny streptokok, nikto sa ta nic nepyta ale na vsetko mas odpoved
nemam slov

pufko
2012-08-07 01:02:08+02
Podla mna na portrét bude 300mm málo, minule tu bola debata, kde sa fotilo na supermakro pri FZ48 na 600mm , síce neviem či niektorých z nich má režim supermakro, ale prinajhoršom ten portrét budeš fotiť od susedov...

Odporúčam naštudovať základné veci ohladom objektívov a ich využitia na základe ohniskových vzdialeností, clonové číslo zatial nechaj tak , lebo by si z toho mal zbytočne väčší guláš.
Ja obvykle používam dlhé sklo na šport http://img841.imageshack.us/img841/8684/imgp0372e.jpg , ale nie je problém ani portrét

xmartankox
2012-08-07 01:03:42+02
Tak potom načo píšeš na niečo, ak sa ani ty nerozumieš ? Vyvyšovať sa nad ostatných, kvôli tomu, že si spravil nejaké chyby, ktoré ja spraviť napríklad nechcem ? Nerozumiem načo boli tie komentáre od teba, ak vôbec ani nevieš, aké to sú objektívy...
1. chyby pri vybere objektivu som zatial nespravil. Ta cast bola o prijati zodpovednosti.
2. Nikde (pokial mi moja stara pamat siaha) som sa nevyvysoval
3. Snazil som sa ta dokopat k tomu aby si pohol rozumom, a aby si zadefinoval co vlastne chces - aby ti profici mohli poradit (ale nejako sa netrhaju).
4. Bud rad, aspon sa tvoja tema drzi v top - o chvilu po nej ani pes nestekne

5. Skoda casu, takze zelam vela "uspechov" v cakani na odpoved

Crazy41
2012-08-07 01:08:20+02
na portrety to ma na moj vkus slabu svetelnost, hlavne na DX, skus pozret aj po niecom pevnom, napr 50/1.8G neni najhorsi ale este lepsi by bol 85/1.8G, kupis ho cca za to co ten 70-300, a na krajinu to tiez ako tele vyuzijes

ericek174
2012-08-07 01:11:55+02
hm.. keď som si to čítal takmer som plakal, mal som chuť si spraviť popcorn ale už to končí, pravdu povediac v TOP sa už dlhšie drží téma "prosím poradiť pri kúpe objektívu" ako som si ju tak čítal, tak tam pomohli veľa ľudom, takže v tomto držím s xmartankox, sám by som ti poradil ale aj ja mám Canon, skús svoju otázku (plus doplnené údaje čo chceš fotiť, na čo chceš fotiť..) dať do spomínanej témy, mne tam poradili..možno aj tebe..

btw. do budúcnosti- trošku hľadať v starých témach či už taká nieje založená, až potom zakladať, myslím že to potom až tak nezahlcuje server (v tejto oblasti nie som expert ale prečo potom na fórach mažú staré a opakujúce sa..)

xmartankox
2012-08-07 01:15:28+02
príspevok od: Crazy41
ty si ale radny streptokok, nikto sa ta nic nepyta ale na vsetko mas odpoved
nemam slov
no sorry, vestecku gulu som pozical kamaratovi, a ten mantak jeden mi ju pokazil. Poznas to - dostal dve, jednu pokazil, druhu stratil. A servisak isiel na pol roka na maledivy, ale mozno potom odskoci aj na velke divy, takze bude rok v prdeli.

A mam dobru naladu, tak som mu chcel trosku pomoct pouzivat vlastnu hlavu. Rozhodnut sa aj tak bude musiet sam, a ci chce alebo nie - aj tak bude musiet vela citat. ci na tomto fore, ci na inom, ci recenzie, ci nemecke, anglicke, ceske, slovenske...

Ale inak ano - odpoved mam na secko. Uz stara mama hovorievali, ze som mal byt pravnik.

viking81
2012-08-07 06:47:52+02
ok majster...najdi mi prosim ta ci je ostrejsia fotka s Canon eos 5D a objektivom Mitutoyo M plan 10X ked mas 3 medzikruzky alebo ked mas 6 medzikruzkov...mas na to kludne aj cely tyzden...
tak ale pises o extreme....porovnanie dvoch uplne beznych skiel od nikonu tam najdes za 20 sekund...

viking81
2012-08-07 06:52:38+02
preco by mal byt clovek co ma nejake vedomosti....vie pouzivat googel a hlavne ma vlastnu hlavu hned profesionalom ?

btw...este k teme....zle zalozena tema.....nevhodny nazov....nenapisal si co chces s tym fotit...aky mas rozpocet....nic...takze sa ti zle radi aj pripadna ina alternativa....

jo a este par sekund na googeli

http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1359/cat/all

http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/992/cat/all

ani to nebolelo....

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()