Mam zakladny objektiv canon efs 18-55 prekaza mi strasne slaby zoom chcel by som len nejaky nazor cloveka ktory sa vyzna ja nie som odbornik ani kusok fotenie ma bavi a robim to len pre seba
tuto vykopavku nie. Radsej nieco z tychto moznosti v cenovo blizkej kategorii. Canon EF-S 55-250 IS USM Canon EF 70-300/4.5-5.6 IS USM Tamron 70-300 VC USD Canon EF 70-200/4L USM
vo vyssej cenovej kategorii je tiez pomerne siroka ponuka
a ked´ sme už pri tom.Ktorý teda radšej.Či ten tamron 70-300 vc alebo canon 70-200 f4?Ten canon mi príde dosť krátky.A čo som počul ten tamron nie je až taký zlý či?
a ked´ sme už pri tom.Ktorý teda radšej.Či ten tamron 70-300 vc alebo canon 70-200 f4?Ten canon mi príde dosť krátky.A čo som počul ten tamron nie je až taký zlý či?
ale predsa len.Ked´ zanedbáme ohnisko.Je ten tamron o moc horší?
hmm....mas origo canon....konstantnu svetelnost f/4...kovove telo...skvelu ostrost...kontrast a prenos farieb...tazko povedat...ide o to ci potrebujes 300mm na 5,6....alebo ti bude stacit aj 200 ak potrebujes 300..tak je tamron rozumna volba...ak nie...tak jedine canon
Tak ako radí viking81, ber Canon EF 70-200 f/4 L USM. Je to predsalen origo sklo, nebudeš musieť riešiť prípadné problémy s FF/BF , máš tam konštatnú clonu - čo je veľkou výhodou, kovové telo, skvelú ostrosť, pri zoomovaní sa nevysúva a bazárovo ho zoženieš za okolo 450-550€. Pokiaľ naozaj nutne nepotrebuješ tých 300 tak ber Canon. Kamarát ho má a je to jeho naobľubenejšie sklo.
jaj len som si zle prečítal...čítal som že ak potrebuješ tých tak... no ale tých 300 by sa asi hodilo
...a čo plánuješ fotiť na také dlhé tele ? Fotil som kamarátovou 70-200 f/4 L USM na crop tele a podľa mňa plne postačuje, nikdy som nepotreboval ísť dlhšie (je pravda, že nefotím vtáky ani wildlife). Radil by som Ti ísť si ju niekde vyskúšať aby si reálne videl, či Ti tých 200mm bude stačiť alebo nie
na mam 70-200 f4 is usm, fotim motorsport a malokedy sa mi stane ze by bol objektiv kratky a je neskutcne ostry aj na otvorenej clone a verzia bez is je na tom len o kus horsie, co sa o tamrone urcite povedat neda, ja som napr kupil canon 70-210 f4 za necelych 100 v perfektnom stave sice ma uz 25 rokov ale funguje stale bez problemov ziadny FF/BF a zhruba do 180mm je ostrost slusna aj na F4 na 200mm treb priclonit na aspon na 5.6, slusne kvalitne sklo za smiesne peniaze, len ja ho pouzivam len na dovolenky, kde sa bolim brat drahu 70-200
na mam 70-200 f4 is usm, fotim motorsport a malokedy sa mi stane ze by bol objektiv kratky a je neskutcne ostry aj na otvorenej clone a verzia bez is je na tom len o kus horsie, co sa o tamrone urcite povedat neda, ja som napr kupil canon 70-210 f4 za necelych 100 v perfektnom stave sice ma uz 25 rokov ale funguje stale bez problemov ziadny FF/BF a zhruba do 180mm je ostrost slusna aj na F4 na 200mm treb priclonit na aspon na 5.6, slusne kvalitne sklo za smiesne peniaze, len ja ho pouzivam len na dovolenky, kde sa bolim brat drahu 70-200
Presne tak, pekne si to zhrnul
@fazuliak: Čo sa týka 70-200 f/4 L USM (či už IS alebo nie), máš to potvrdené od ľudí, čo ten objektív používajú, že sa naozaj oplatí. Takisto tých 200mm bohate stačí na APS-C pre bežné fotenie. Dá sa využiť na portréty, šport, krajinu, motošport, street, parkúr, aj na svadobné (štylizované) foto atď. Naozaj za tých 500 € (ak rátam bazárovo, verziu bez IS) je to veľa muziky. Canon má práve v 70-200-kách výhodu, pretože ponúka (aktuálne) 4 verzie zatiaľ čo Nikon iba jednu. Btw, pokiaľ by Ti 200mm bolo málo, vždy môžeš prihodiť 1.4 TC.
Canon EF 75-300mm f/4 III
http://novefarby.sk/foto/digitalne-zrkadlovky/canon-ef-75-300mm-f-4-iii.html
Radsej nieco z tychto moznosti v cenovo blizkej kategorii.
Canon EF-S 55-250 IS USM
Canon EF 70-300/4.5-5.6 IS USM
Tamron 70-300 VC USD
Canon EF 70-200/4L USM
vo vyssej cenovej kategorii je tiez pomerne siroka ponuka
@fazuliak:
Čo sa týka 70-200 f/4 L USM (či už IS alebo nie), máš to potvrdené od ľudí, čo ten objektív používajú, že sa naozaj oplatí. Takisto tých 200mm bohate stačí na APS-C pre bežné fotenie. Dá sa využiť na portréty, šport, krajinu, motošport, street, parkúr, aj na svadobné (štylizované) foto atď. Naozaj za tých 500 € (ak rátam bazárovo, verziu bez IS) je to veľa muziky. Canon má práve v 70-200-kách výhodu, pretože ponúka (aktuálne) 4 verzie zatiaľ čo Nikon iba jednu. Btw, pokiaľ by Ti 200mm bolo málo, vždy môžeš prihodiť 1.4 TC.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa