Má niekto skúsenosti s fitrami "značiek" ako sú Nicna či Jyc? Ide zrejme o kópie filtrov Hoya/Kenko za zlomkovú cenu. Jeden stručný test je tu: http://www.clubsnap.com/forums/reviews/735024-my-simple-review-jyc-filters.html Má s ním niekto reálne skúsenosti? Najmä čo sa týka polarizačného efektu a podania farieb tam nie je žiadna zmienka. Nie žeby som sa hrnul do nákupu, len ma to vhľadom k cene celkom zaujalo.
Mal som jyc pro1-d ND8 filter, priemer 52mm, neskor 58mm a akurat cakam na 67mm priemer. 52 a 58 boli pouzivane na pevnych sklach (canon 50/1.8 a 85/1.8), ziaden ubytok ostrosti, ziadne prasiatka navyse, trosku ochladzovali farby, ale jemnou korekciou WB v lightroome sa to dalo navratit k originalu. Akurat mi prisiel CPL 67mm JYC, po dokladnom otestovani mozem nahodit fotky ak mas zaujem...z kratkeho testu ostrosti som spokojny, pri 100% zvacseni fotkynespozorujes ubytok ostrosti, CPLko zas taha farby trosku do teplych tonov, opat nic co by sa nedalo v PC jednoducho napravit...takze asi tak
Vďaka, rád by som videl nejaké fotky. Najmä som zvedavý, ako zvláda bežné záležitosti ako zvýraznenie modrej oblohy a pod. Mám obyčajný cpl Kenko bez antireflex. vrstiev a je to celkom tragédia. Tiež ťahá do tepla, čo by až tak nevadilo, skôr mi vadí strata kontrastu. Na rozdiel od predchádzajúcej Hoye pro1 sa mi zdá fotka mdlejšia.
aj tak sa mi nechce verit ze pouzivaju rovnake skla ako hoya/kenko
Ono na ebay je väčšinou písané "Ultra thin Glass : 1mm ( same class as HOYA Pro 1 series ) " Same class nemusí znamenať same glass a táto slovná hračka spôsobila fámy o rovnakých sklách. Od číňanov sa dá čakať všetko. Dokonalá kópia aj úplný odpad. Preto by to chcelo nejaký seriózny test.
Nicna/Jyc pro1 cpl
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa