Zdravim, dostal som sa nahodou k objektivu Tessar 4,5/40. Ma niekto s takym objektivom skusenosti a vedel by mi odporucit, na co ho mozem vyuzit? Viem ho spojit cez redukciu so svojim Canonom 500D. Zaostrovanie ide dost ztuha, neviem ci je to normalne, alebo je to tym, ze bol roky rokuce nepouzivany v hrbe nepotrebnych haraburd. Ked som s tym krutil viackrat tam a spat, tak povolilo. DIk za kazdu reakciu.
Dik za rady. Spravil som zopar fotiek ale asi som nanho prilis pohodlny Dal som ho do bazaru, viac sa mi hodi nejaky teleobjektiv, tak snad sa najde u niekoho nevyuzity.
Dobre si urobil. Tessar vseobecne nieje ziaden zazrak. Casto ide len o 4-sosovku konstrukciu , ktora ma na dnesnu dobu vela nedostakov. Velku oblubu si Tessary ziskali kvoli , kompaktnosti, hmotnosti a ceny. Tessar nikdy neoplyval bohvieakou svetelnostou a v tomto pripade f/4.5 je davno prekonane mnozstvom kvalitnych modernych zoomov. Ak chces "manualny underground" , tam su potom ine skla ale aj ine ceny.
Tessar 4,5/40
Zaostrovanie ide dost ztuha, neviem ci je to normalne, alebo je to tym, ze bol roky rokuce nepouzivany v hrbe nepotrebnych haraburd. Ked som s tym krutil viackrat tam a spat, tak povolilo.
DIk za kazdu reakciu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa