Premýšlam nad nakúpom Sigmy 70 200 2,8 na tom neni nič zle ale mam foták Nikon D 3100 a chcem sa spýtať či sa oplatí taktáto investicia či to nebude škoda penazí alebo nejka alternatíva do 1000€
škoda to nebude táto sigma je fajn objektív ...a investícia do objektívu sa oplatí lebo ten ti vydrží dlho objektív nestarne tak rýchlo ako telo ...čiže podľa mňa sa to oplatí určite
ja osobne sigmu rad nemam, je to asi nejaka averzia voči tej firme. Ale v podstate, skoda penazi to urcite nie je. Do velkej miery je kvalita fotografie ovplivnena sklom. Tak ze, ked nasadis profi sklo na amaterske telo nic sa nestane, alebo skor len mu troska dopomozes, dostat z neho maximum. Ak to urobis naopak, na profi telo das nejaky lacny zakladny objektiv, degradujes kvalitu tela. Zhrnute do kocky, kupou svetelneho tele sa posunies, zase o nieco dalej, urcite to nie je skoda penazi.
Premýšlam nad nakúpom Sigmy 70 200 2,8 na tom neni nič zle ale mam foták Nikon D 3100 a chcem sa spýtať či sa oplatí taktáto investicia či to nebude škoda penazí alebo nejka alternatíva do 1000€
Pokial vyslovene nepotrebujes svetelnost 2,8 nema zmysel ist do alternativnych vyrobcov. Kedze disponujes D3100, asi si ju nekupoval na fotenie vo velmi narocnych svetelnych podmienkach. Dolezite je ci chces 70-200/2,8 preto, lebo to potrebujes s takymto rozsahom a svetelnostou alebo sa len podriadujes velkemu zaujmu o taketo parametre. Nikon ma v ponuke skla s lepsimi optickymi vlastnostami ako Sigma, a to v cene bezpecne pod 1000.
Když už se tu mluví o tomto objektivu, tak bych se zkusil zeptat na svůj problém. Mám Canon 50D se Sigmou 70-200 EXII Macro. V poslední době pozoruju, že tělo ostří velmi často za objekt. Pouze ale "na šířku". Na výšku je to bezproblémů. Sigma měla v AWH seřizovaný backfocus. Dříve s tělem 40D jsem si tohoto problému nebyl vědomý. Je možné, že ostří špatně pouze ve vodorovné poloze? Nějaké rady? Předem všem děkuji za reakce...
Na APSC (D3100 vratane) by som skor odporucil Sigmu 50-150/2,8 kvoli sirsiemu zaciatku. A sam som mal velke obavy/averziu voci Sigme hlavne kvoli avizovanym problemom FF/BF a variabilitou kusov. No 50-150/2,8 som kupil a bol som pozitivne sokovany kvalitou prevedenia, rychlostou AF a ziadnemu FF/BF - pouzivam na D90.
- fialova chromaticka aberacia hlavne protisvetle - absencia stabilizacie + pomerne robustny a odolny tubus +/- rozsah na DX tele 1.5x + velmi dobry pomer cena-vykon + pomerne pekna kresba a bokeh - pomerne velka vaha - pom. tychy a rychly AF + dobre pouzitelny aj v horsich svetelnych podmienkach
rozhodne to nie je nikkor 70-200/2.8 ale je ovela lepsi ako Tamron 70-200/2.8, vysse roka pouzivam aj na DX aj na FX tele celkom spokojne. ked potrebujes svetelnost a nemas na nikkor 70-200/2.8 tak odporucam.
- fialova chromaticka aberacia hlavne protisvetle - absencia stabilizacie + pomerne robustny a odolny tubus +/- rozsah na DX tele 1.5x + velmi dobry pomer cena-vykon + pomerne pekna kresba a bokeh - pomerne velka vaha - pom. tychy a rychly AF + dobre pouzitelny aj v horsich svetelnych podmienkach
rozhodne to nie je nikkor 70-200/2.8 ale je ovela lepsi ako Tamron 70-200/2.8, vysse roka pouzivam aj na DX aj na FX tele celkom spokojne. ked potrebujes svetelnost a nemas na nikkor 70-200/2.8 tak odporucam.
tamron oproti sigme je pomalší, je plastový ale aj na plnú dieru je oveľa ostrejší ako sigma a celkovo ostrosťou a kresbou je veľmi blízko nikkora, čo práve sigma má na úkor rychlejšieho AF a lepšej konštrukcie slabšiu kresbu a menšiu ostrosť
ja osobne som toho názoru, že kto chce fotiť hlavne šport mal by isť do Sigmy je určite komfortnejšia, videl som fotky kde tamron krásne zvládal aj šport, no na to už treba trošku zručnosť a samozrejme tamron je hlučný..
osobne si myslím, že tamron uvedie novú 70-200 za vyššiu cenu ale s lepšou konštrukciou a pravdepodobne s PZD pohonom, dovtedy bude celkovo sigma lepšia na šport, na statiku (portréty,...) bude lepší tamron
tamron oproti sigme je pomalší, je plastový ale aj na plnú dieru je oveľa ostrejší ako sigma a celkovo ostrosťou a kresbou je veľmi blízko nikkora, čo práve sigma má na úkor rychlejšieho AF a lepšej konštrukcie slabšiu kresbu a menšiu ostrosť
ja osobne som toho názoru, že kto chce fotiť hlavne šport mal by isť do Sigmy je určite komfortnejšia, videl som fotky kde tamron krásne zvládal aj šport, no na to už treba trošku zručnosť a samozrejme tamron je hlučný..
osobne si myslím, že tamron uvedie novú 70-200 za vyššiu cenu ale s lepšou konštrukciou a pravdepodobne s PZD pohonom, dovtedy bude celkovo sigma lepšia na šport, na statiku (portréty,...) bude lepší tamron
mas Tamrona?....alebo Sigmu?......fotil si s nim osobne?........
mas Tamrona?....alebo Sigmu?......fotil si s nim osobne?........
budem rád ak to tu niekto zhodnotí, kto ich mal obe, na rovnakých telách a najlepšie ak fotil raw (jpeg pri športoch), zatiaľ som objektívny a súdim len podľa informácií a porovnávačiek ale na tie sa nikdy človek nemôže spoliahnúť no info o tom, že tamron je ostrejší a sigma rýchlejšia a tichšia viem na isto a kiežby som mal možnosť ich obe skúsiť
budem rád ak to tu niekto zhodnotí, kto ich mal obe, na rovnakých telách a najlepšie ak fotil raw (jpeg pri športoch), zatiaľ som objektívny a súdim len podľa informácií a porovnávačiek ale na tie sa nikdy človek nemôže spoliahnúť no info o tom, že tamron je ostrejší a sigma rýchlejšia a tichšia viem na isto a kiežby som mal možnosť ich obe skúsiť
Viem, že to nie je na Nikonoch, ale tu sa dá pozrieť Tamron aj Sigmu, čo sa týka ostrosti:
presne moje slova.....nikdy neriesim ze jedna babka povedala , osobne som vyskusal Tamron 70-200 2.8 a nikon 70-200 VRII , fotak Nikon D90......cize tamron, na plnu dieru nic moc......pri zacloneni na F4 uz celkom v pohode...ostrenie aspon ten kus co som mal v ruke ja dost nespolahlive, pri foteni modelkiek dost casto zaostrene az na 5ty pokus, ....Nikon absolutna spokojnost.....ostre foto aj na plnu dieru......ostrenie nazavahalo ani v zlych svetelnych podmienkach.....jedniny problem,novy kus stoji 2100 eu.....cize buduci mesiac by som mal kupovat Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM, recenzie aj fotografie, ktore som nasiel na nete, su myslim v pohode......a cena je polovicna oproti Nikonu....takze ak budem stihat napisem prve zazitky so sigmou.....mozno to pomoze Ephotakom......
pridám aj ja moje skúsenosti so sigmou... čo sa týka ostrosti na plnú dieru je to mäkšie ale pri priclonení na f/3,2 je už fajn a od f/4 kresba podľa mňa super ...autofocus rýchly a celkom spoľahlivý...a vyzerá že náš kus ani netrpí BF/FF....konštrukcia si myslím že dosť robustná a dobre spracovaná konštrukcia...máme ho asi polroka zatiaľ spokojnosť.... bráško s ňou fotí prevažne portréty ..ja prevažne šport , krajinka a spokojnosť zatiaľ ....za tú cenu si myslím že je to dobrý pomer cena výkon
Pokial vyslovene nepotrebujes svetelnost 2,8 nema zmysel ist do alternativnych vyrobcov. Kedze disponujes D3100, asi si ju nekupoval na fotenie vo velmi narocnych svetelnych podmienkach. Dolezite je ci chces 70-200/2,8 preto, lebo to potrebujes s takymto rozsahom a svetelnostou alebo sa len podriadujes velkemu zaujmu o taketo parametre. Nikon ma v ponuke skla s lepsimi optickymi vlastnostami ako Sigma, a to v cene bezpecne pod 1000.
tak ja osobne by som to vyuzil pri portretovom fotení .. a aj pri koncertovom fotení a tam sa ta nizka clona zide .. takže to skolo berem s viacerých dôvodov ..
ja osobne sigmu rad nemam, je to asi nejaka averzia voči tej firme. Ale v podstate, skoda penazi to urcite nie je. Do velkej miery je kvalita fotografie ovplivnena sklom. Tak ze, ked nasadis profi sklo na amaterske telo nic sa nestane, alebo skor len mu troska dopomozes, dostat z neho maximum. Ak to urobis naopak, na profi telo das nejaky lacny zakladny objektiv, degradujes kvalitu tela. Zhrnute do kocky, kupou svetelneho tele sa posunies, zase o nieco dalej, urcite to nie je skoda penazi.
tak ja osobne by som to vyuzil pri portretovom fotení .. a aj pri koncertovom fotení a tam sa ta nizka clona zide .. takže to skolo berem s viacerých dôvodov ..
Sigmu odporucam , vyborna kresba , podanie farieb , tiche a presne ostrenie . Skusal som aj Tamron , tam to ostrenie bolo pomale a hlucne. Odporucam Sigmu pre pomer cena/vykon.
Sigma 70-200 2,8
- absencia stabilizacie
+ pomerne robustny a odolny tubus
+/- rozsah na DX tele 1.5x
+ velmi dobry pomer cena-vykon
+ pomerne pekna kresba a bokeh
- pomerne velka vaha
- pom. tychy a rychly AF
+ dobre pouzitelny aj v horsich svetelnych podmienkach
- absencia stabilizacie
+ pomerne robustny a odolny tubus
+/- rozsah na DX tele 1.5x
+ velmi dobry pomer cena-vykon
+ pomerne pekna kresba a bokeh
- pomerne velka vaha
- pom. tychy a rychly AF
+ dobre pouzitelny aj v horsich svetelnych podmienkach
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=469&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=470&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0
čo sa týka ostrosti na plnú dieru je to mäkšie ale pri priclonení na f/3,2 je už fajn a od f/4 kresba podľa mňa super ...autofocus rýchly a celkom spoľahlivý...a vyzerá že náš kus ani netrpí BF/FF....konštrukcia si myslím že dosť robustná a dobre spracovaná konštrukcia...máme ho asi polroka zatiaľ spokojnosť.... bráško s ňou fotí prevažne portréty ..ja prevažne šport , krajinka a spokojnosť zatiaľ ....za tú cenu si myslím že je to dobrý pomer cena výkon
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa