Zdravim Vas, chcel by som sa opytat na teleobjektiv pre zacinajuceho fotografa. Mam zakladny objektiv 18-55 AF-S DX VR , a zistil som ze by som chcel fotit krajinky plus tento vikend som bol na leteckom a uchvatilo ma fotiti lietadla cize nejaky sport plus prirodu. Preto hladam teleobjektiv pomer cena/kvalita . Chcem skor cez bazar kupit . Ale potrebujem poradit ze aky. Znacku Asi tamron alebo nikkor, sigmu skor nie co som cital , a neviem ci mam hladat 55-200mm, alebo 70-300mm . Tak by som bol velmi rad keby ste mi na zaciatok dali nejake typi. Dakujem krasne
Zdravim Vas, chcel by som sa opytat na teleobjektiv pre zacinajuceho fotografa. Mam zakladny objektiv 18-55 AF-S DX VR , a zistil som ze by som chcel fotit krajinky plus tento vikend som bol na leteckom a uchvatilo ma fotiti lietadla cize nejaky sport plus prirodu. Preto hladam teleobjektiv pomer cena/kvalita . Chcem skor cez bazar kupit . Ale potrebujem poradit ze aky. Znacku Asi tamron alebo nikkor, sigmu skor nie co som cital , a neviem ci mam hladat 55-200mm, alebo 70-300mm . Tak by som bol velmi rad keby ste mi na zaciatok dali nejake typi. Dakujem krasne
Zdravim. Neviem aky mas fotak ale na Bazos predavaju vyborny FF Nikkor AF70-210mm f 4-5,6 za 130,- musis mat vsak v tele fotoaparatu motorcek. Vela zdaru.
Zdravim. Neviem aky mas fotak ale na Bazos predavaju vyborny FF Nikkor AF70-210mm f 4-5,6 za 130,- musis mat vsak v tele fotoaparatu motorcek. Vela zdaru.
ma Nikon D3000, takze len AF-S
PS : tu ho mas za £79 ... http://www.ffordes.co.uk/product/12051511570081
dla mojho nazoru 18-55ky sa zbav a zadovaz si nikkor 18-200 z bazaru. na krajinky svetelnost nepotrebujes, sport sa s nim dobre foti, nakolko rychlo ostri. vlastnim, mozem odporucit. ak sa chces presvedcit o kvalite skla, nahliadni na nick Strateny. Vsetky jeho fotky su fotene tymto jednym sklom.
dla mojho nazoru 18-55ky sa zbav a zadovaz si nikkor 18-200 z bazaru. na krajinky svetelnost nepotrebujes, sport sa s nim dobre foti, nakolko rychlo ostri. vlastnim, mozem odporucit. ak sa chces presvedcit o kvalite skla, nahliadni na nick Strateny. Vsetky jeho fotky su fotene tymto jednym sklom.
Také se přimlouvám za 70-300mm f/4.5-5.6 G VR. Jediná věc, co mi na něm trochu vadí je změna délky při zoomování. Pokud ti jde hlavně o cenu tak Tamron 70-300mm f/4.0-5.6 VC USD, se kterým jsem nedávno fotil a opticky se Nikkoru hodně blíží, jen mi přišel méně přesný AF (subjektivně). Možná by stálo za úvahu počkat na Tokinu 70-200mm f/4 a podle ceny se rozhodnout.
konečne sa našiel jeden normálny človek,čo mu radí niečo primerané inak skvelý objektív pre začiatočníka ,dá sa kúpiť cez bazár okolo 300-400 eúr ja aj moja dcéra ho používame na D7000 aj D5100 a zatiaľ plná spokojnosť a mimochodom - je ho možné použiť aj na FF / pri menších nárokoch /
Možno by bol zaujímavý aj nový Nikkor 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR, veľký rozsah (DX 27-450), takmer na každú situáciu, ostrenie od 39 cm (skoro makro 1:2,7), stačí telo + jeden objektív a vyraziť. Škoda len vyššej ceny cca 900€, možno o rok až dva zaujímavá kúpa z druhej ruky pre začínajúceho foto nadšenca. Inak 70-300 VR výborné sklo na DX - osobne mám používam s D90. Pre zakladateľa vlákna ak sa rozhodne pre 70-300 bude chýbať rozsah 55-70mm.
Možno by bol zaujímavý aj nový Nikkor 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR, veľký rozsah (DX 27-450), takmer na každú situáciu, ostrenie od 39 cm (skoro makro 1:2,7), stačí telo + jeden objektív a vyraziť. Škoda len vyššej ceny cca 900€, možno o rok až dva zaujímavá kúpa z druhej ruky pre začínajúceho foto nadšenca. Inak 70-300 VR výborné sklo na DX - osobne mám používam s D90. Pre zakladateľa vlákna ak sa rozhodne pre 70-300 bude chýbať rozsah 55-70mm.
Chýbajúci rozsah 55-70mm si ani nevšimne a časom ten záklaďák vymení stejne za čosi lepšie, ako napr.16-85 alebo pevné sklá.
Joooj ďakujem krásne mám čo čítať , veľmi ste ma potešili vašimi rada ani som to nečakal. K tomu poslednému že mi bude chýbať 55-70 mm na to prídem časom ako som prišiel teraz na to že základný nie je všetko , preto som chcel radu ohľadne tele , za čo Vám aj ďakujem , pokukám bazár chcem tak od 200 do 350 max niečo nájsť. A myslím že vďaka Vašim typom aj niečo vyberiem
Teleobjektiv pre NIkon DX
ten by mohol stačiť
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/objektivy/tamron-sp-70-300mm-f4-56-vc-usd/
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/objektivy/tamron-sp-70-300mm-f4-56-vc-usd/
Neviem aky mas fotak ale na Bazos predavaju vyborny FF Nikkor AF70-210mm f 4-5,6 za 130,-
musis mat vsak v tele fotoaparatu motorcek. Vela zdaru.
Neviem aky mas fotak ale na Bazos predavaju vyborny FF Nikkor AF70-210mm f 4-5,6 za 130,-
musis mat vsak v tele fotoaparatu motorcek. Vela zdaru.
PS :
tu ho mas za £79 ...
http://www.ffordes.co.uk/product/12051511570081
ten by mohol stačiť
www.ephoto.sk/forum/8/10231/pre-aku-znacku-filtra-sa-rozhodnut-a-akej-sa-vyhnut/strana-3/
www.ephoto.sk/forum/8/10231/pre-aku-znacku-filtra-sa-rozhodnut-a-akej-sa-vyhnut/strana-3/
inak skvelý objektív pre začiatočníka ,dá sa kúpiť cez bazár okolo 300-400 eúr
ja aj moja dcéra ho používame na D7000 aj D5100 a zatiaľ plná spokojnosť
a mimochodom - je ho možné použiť aj na FF / pri menších nárokoch /
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie