Ahojte Po dlhšom čase som sa rozhodol ze svoj Nikon D90 rozsirim o nejaký objektív s pevným ohniskom.
Našiel som nejaké objektívy, ale nie som si isty ci su to vhodne. Nerád by som kúpil nejakú blbost co nevyužijem
Nikon Objektív AF-S Nikkor 50mm f/1,8G Nikon Objektív AF-S Nikkor 50mm f/1.4 G pre Nikon AF Sigma Objektív 50 mm EX f/1.4 DG HSM pre Nikon
Neviem ktorý by bol dobrý použit. Poprípade ak mi viete poradiť co ine kupit budem veľmi rad Co sa tyka fotenia som amater. Za každú odpoveď Vopred Ďakujem
1,8G dobry uplne postacujuci 1,4G spica az moc ... nepotrebny na 80-90% aj tak clonis na 2-2,2 pri 1,4 dost mekky cena oboch nikonov prpijatelna nie je potrebne spekulovat nad sigmou
porozmyslaj nad 30/f2 dx alebo sigmou 30/1,4 prijatelnesie ohnisko ... po prepocte ca. 50 ako na FF
Objektiv pre Nikon D90 - 50mm
Po dlhšom čase som sa rozhodol ze svoj Nikon D90 rozsirim o nejaký objektív s pevným ohniskom.
Našiel som nejaké objektívy, ale nie som si isty ci su to vhodne. Nerád by som kúpil nejakú blbost co nevyužijem
Nikon Objektív AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Nikon Objektív AF-S Nikkor 50mm f/1.4 G pre Nikon AF
Sigma Objektív 50 mm EX f/1.4 DG HSM pre Nikon
Neviem ktorý by bol dobrý použit. Poprípade ak mi viete poradiť co ine kupit budem veľmi rad
Co sa tyka fotenia som amater.
Za každú odpoveď Vopred Ďakujem
1,4G spica az moc ... nepotrebny na 80-90% aj tak clonis na 2-2,2 pri 1,4 dost mekky
cena oboch nikonov prpijatelna nie je potrebne spekulovat nad sigmou
porozmyslaj nad 30/f2 dx alebo sigmou 30/1,4 prijatelnesie ohnisko ... po prepocte ca. 50 ako na FF