Fórum » Objektívy a filtre

novy objektiv na CANON 550D

mj
2012-09-26 21:16:21+02
ahoj, som amatersky fotograf a venujem sa foteniu ako konicku. pouzivam telo canon 550D a doteraz som vyuzival obj. TAMRON SP AF17-50mm F/2.8 XR. som s nim velmi spokojny no v niektorych pripadoch ked som potreboval v prirode cosi zozoomovat, tak miera priblizenia a tym padom aj detail objektu (napr. zviera v prirode) bol dost mizerny. viete mi prosim poradit nejaky univerzal, ktory nebudem musiet s inym objektivom striedat, dokazem urobit aspon taky makro zaber ako s vyssie spomenutym TAMRONom a zaroven bude mat lepsiu uroven zoom? btw. som typicky cestovatel, najcastejsie fotim prirodu - krajinky, menej objekty v mestach a tiez ludi. dakujem za rady...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-09-26 21:33:33+02
Zjavne ti nejde az tak o kvalitu ako o pohodlnost. Tak si kup niektory so superzoomov 18-200, 18-250, ci 18-270.

mj
2012-09-26 21:41:11+02
príspevok od: Karol Srnec
Zjavne ti nejde az tak o kvalitu ako o pohodlnost. Tak si kup niektory so superzoomov 18-200, 18-250, ci 18-270.
s tou pohodlnostou si sa trafil karol. naozaj hladam jednoduche a komfortne riesenia aky je prosim ta rozdiel medzi obj. ktore si mi odporucil (podla coho si mam medzi nimi zvolit)? a tiez sa ta chcem este spytat aky mas nazor na 70-300? co sa tyka znacky, co by si preferoval ty ku canonu? dakujem ti velmi pekne za ochotu pomoct...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-09-26 21:46:51+02
príspevok od: mj
s tou pohodlnostou si sa trafil karol. naozaj hladam jednoduche a komfortne riesenia aky je prosim ta rozdiel medzi obj. ktore si mi odporucil (podla coho si mam medzi nimi zvolit)? a tiez sa ta chcem este spytat aky mas nazor na 70-300? co sa tyka znacky, co by si preferoval ty ku canonu? dakujem ti velmi pekne za ochotu pomoct...
1. Vsetky zoomy 18-2XX pre Canon su priemerne objektivy.
2. Ked si kupis 70-300, uz budes pouzivat dva objektivy. Tvoj komfort je v cudu. Ale je to kvalitnejsie riesenie
3. Teleobjektiv pre Canon, najcastejsi dotaz vo fore. Takze sup prejst starsie temy. Je tam toho do polnoci na citanie.

sachmo
2012-09-26 21:49:41+02
Univerzalnost nie je dobra vlastnost. Kupis si objektiv 'na vsetko' a casom zistis, ze nic z toho 'vsetkeho' neurobi kvalitne, cize v konecnom dosledku to bude objektiv 'na nic'. To je ako keby si si kupil topanky, v ktorych ti nebude horuco, ked bude vonku +30°C a ani zima, ked bude vonku -30°C.
Casom mozno sam zistis, ze najlepsie su pevne skla a zoom proste nebudes potrebovat, zvyknes si na podmienky, ktore budu.

mj
2012-09-26 21:58:06+02
príspevok od: sachmo
Univerzalnost nie je dobra vlastnost. Kupis si objektiv 'na vsetko' a casom zistis, ze nic z toho 'vsetkeho' neurobi kvalitne, cize v konecnom dosledku to bude objektiv 'na nic'. To je ako keby si si kupil topanky, v ktorych ti nebude horuco, ked bude vonku +30°C a ani zima, ked bude vonku -30°C.
Casom mozno sam zistis, ze najlepsie su pevne skla a zoom proste nebudes potrebovat, zvyknes si na podmienky, ktore budu.
chapem, dakujem ti za nazor...

mj
2012-09-26 22:00:22+02
príspevok od: Karol Srnec
1. Vsetky zoomy 18-2XX pre Canon su priemerne objektivy.
2. Ked si kupis 70-300, uz budes pouzivat dva objektivy. Tvoj komfort je v cudu. Ale je to kvalitnejsie riesenie
3. Teleobjektiv pre Canon, najcastejsi dotaz vo fore. Takze sup prejst starsie temy. Je tam toho do polnoci na citanie.
dakujem karol. svojimi otazkami ti pravdepodobne pripadam ako z inej planety....no faktom je ze som novacik a moje otazky to odzrkadluju. o to viac si cenim ze si mal chut reagovat. pomohlo a nasmeroval si ma...

heuffel
2012-09-26 23:22:19+02
ahoj, som amatersky fotograf a venujem sa foteniu ako konicku. pouzivam telo canon 550D a doteraz som vyuzival obj. TAMRON SP AF17-50mm F/2.8 XR. som s nim velmi spokojny no v niektorych pripadoch ked som potreboval v prirode cosi zozoomovat, tak miera priblizenia a tym padom aj detail objektu (napr. zviera v prirode) bol dost mizerny. viete mi prosim poradit nejaky univerzal, ktory nebudem musiet s inym objektivom striedat, dokazem urobit aspon taky makro zaber ako s vyssie spomenutym TAMRONom a zaroven bude mat lepsiu uroven zoom? btw. som typicky cestovatel, najcastejsie fotim prirodu - krajinky, menej objekty v mestach a tiez ludi. dakujem za rady...
Odporúčam nebyť lenivý a kúpiť si teleobjektív Podľa mňa je škoda na také kvalitné telo dať univerzálny objektív, pretože je schopné spraviť aj krásne zábery, ale ak sa raz na senzor cez objektív nedostane kvalitný "materiál", tak ho už nijako nevylepšíš. Je pravda, že niekedy sa mi tiež nechce vláčiť so sebou aj teleobjektív, ale ak napr. viem, že idem do prírody, vezmem ho. Ak idem fotiť rodinnú oslavu, stačí mi vziať základný objektív Toť môj názor.

mj
2012-09-27 21:26:28+02
mozete mi prosim niekto poskytnut link na web stranku kde sa dozviem v jednoduchosti zakladne clenenie objektivov a ich vyuzitie? dakujem

mj
2012-09-27 21:29:11+02
príspevok od: heuffel
Odporúčam nebyť lenivý a kúpiť si teleobjektív Podľa mňa je škoda na také kvalitné telo dať univerzálny objektív, pretože je schopné spraviť aj krásne zábery, ale ak sa raz na senzor cez objektív nedostane kvalitný "materiál", tak ho už nijako nevylepšíš. Je pravda, že niekedy sa mi tiež nechce vláčiť so sebou aj teleobjektív, ale ak napr. viem, že idem do prírody, vezmem ho. Ak idem fotiť rodinnú oslavu, stačí mi vziať základný objektív Toť môj názor.
ako zakladak si ponecham ten tamron 17-50, som s nim spokojny. uz potrebujem premysliet iba kupu dalsieho objektivu ktory ma bude riesit v prirode pri foteni krajinky ci pocas cestovania pri foteni architektury... mas aj konkretny typ? dakujem

netmouse
2012-09-27 21:38:57+02
ako zakladak si ponecham ten tamron 17-50, som s nim spokojny. uz potrebujem premysliet iba kupu dalsieho objektivu ktory ma bude riesit v prirode pri foteni krajinky ci pocas cestovania pri foteni architektury... mas aj konkretny typ? dakujem
co tak zalozit nove vlakno ... to je tu moda ...
co riesis citaj ... co chces pocut
zakladne - lacne ale na prd
stredne drahe - dobre riesenie ked nemas moc LOVE
najdrahsie - ideane riesenie

fofoja
2012-09-27 21:41:36+02
mozete mi prosim niekto poskytnut link na web stranku kde sa dozviem v jednoduchosti zakladne clenenie objektivov a ich vyuzitie? dakujem

markato1
2012-09-27 21:46:19+02
aspon napis nejaku cenovu predstavu..skus pozriet 70-200/4L..hoci aj bazarovy

mj
2012-09-27 22:03:39+02
príspevok od: fofoja
uz sa tam mrvim ale dakujem. nepoznam tak dobre obsah ephoto, zatial sa tu realizujem iba druhy vecer...

heuffel
2012-09-28 00:02:03+02
No tak počkaj, hore si písal, že chceš niečo s lepším zoomom (teda priblížením) a teraz hovoríš o krajinke a architektúre. Na krajinku a architektúru je predsa ten tamron dobrý (ak chceš fotiť celé okolie a nie detail). Ak chceš fotiť aj detail v architektúre (napr. okno na veži kostola) resp. v krajine/zviera v prírode, tak potom Ti treba teleobjektív. Ak teleobjektív, tak potom niečo v rozsahu 70-200/300, tak, ako písal markato1. Ak Ti stačí rozsah 70-200 a máš na to, tak ten Canon F4 je podľa mňa dobrý nápad. Ak máš menší rozpočet, tak odporúčam Tamron 70-300 F4-5,6 VC USD. Je cenovo dostupný a robí pekné fotky. Sám som sa preň po prečítaní mnohých recenzií a článkov rozhodol. Samozrejme nedosahuje na 300mm takú peknú kresbu, ale to spomenuté Lkové sklo zase nemá 300mm vôbec

CambalJozef
2012-09-28 00:21:22+02
nejaké chaotické ...jeden tu 4 dni reši to isté na Nikon a nevedel čo vlastne chcel mam toho tamrona 70-300 vc nikoho som nezatažoval pozrel tu recenzie videá testy a bolo jasné apropo na 300 je zo všetkych 70-300 najostreší na plnú dieru ... mal by si vediet čo a načo chceš ako píšu iný taky rozsah ako je 18-280- a pod . je objektív na dve veci .........budem slušný .

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()