Sam som kupoval dva objektivy a nemam s nimi ziaden problem (klop klop) Kazdopadne si precitaj clanky na co si dat pozor pri kupe ojazdeneho objektivu, vyskusat je samozrejmost... Osobne si myslim, ze z toho netreba mat az taky strach, ale treba si pozistovat vsetko o danom objektive, respektive ak sa moc neorientujes v pouzitom zbozi, tak skus poprosit niekoho kto s tym uz nejaku tu skusenost ma vela zdaru
Aky mate nazor(pohlad,skusenosti),na kupu objektivov cez bazar po zaruke?Oplati sa to,alebo sa tomu radsej vyhnut...
pokial viem tak sa ti moze pokazit objektiv hned po skonceni zaruky .... ten z bazaru je aspon par mesiacov odskusany ... a aj po 2 rokoch mas moznost masirovat vyrobcu (ale priamo vyrobcu) ako si spokojny s ich vyrobkami ... atd... a ked mas L-ko od canonu alebo 2,8 od Nikonu tak ver alebo nie ale budu ti chciet pomoct aj po 2-rokoch ...
Objektivy maju jednu vyhodu, ze si ich vyskusas, a pozries, na 90% sa neseknes ked to poriadne spravis.
Najproblemovejsie su podla mna lacne bakelitaky, tam nevies posudit stav, je to vsetko plast aj bajonet, elektronika vo vnutri neodhadnutelny stav, vodiace sneky takisto, ale to zase niesu drahe veci.
Stredna a vyssia trieda je vacsinou v pohode, pozries sosovky, vyskusas chod ostrenia a zoomu ci nezadrhava a nevydava cudne zvuky a hned si v obraze...nejake skusobne zabery atd.
Kupoval som viacero skiel takto a nebol problem, hlavne sa treba vyhnut dobierke bez vyskusania...
Ak nemáš možnosť vyskúšať, alebo sa ti zdá komplikované (drahé,...) cestovať za predajcom, tak si skús pozisťovať dáke referencie aspoň cez internet. Túto radu myslím hlavne na nákup z bazáru ktorý predáva častejšie a viac vecí, nie na jednotlivcov ktorí predávajú jedno sklo alebo foťák po Vianociach. Sú špeciálne foto bazáre a ak vykupujú, alebo robia aj komis, tak tiež vo vlastnom záujme nevykúpia a nepredajú hocičo.
pokial viem tak sa ti moze pokazit objektiv hned po skonceni zaruky .... ten z bazaru je aspon par mesiacov odskusany ... a aj po 2 rokoch mas moznost masirovat vyrobcu (ale priamo vyrobcu) ako si spokojny s ich vyrobkami ... atd... a ked mas L-ko od canonu alebo 2,8 od Nikonu tak ver alebo nie ale budu ti chciet pomoct aj po 2-rokoch ...
za penize dum v praze. a to, ze "ten z bazaru je aspon par mesiacov odskusany" je asi taka uzitocna a pravdiva informacia, ako "auto 4 mesiace po zaruke ma mensiu pravdepodobnost, ze sa pokazi, ako auto 3 dni po zaruke."
ja som vela veci kupoval aj predaval cez inzeraty a vsimol som si hlavne jednu vec: velmi odlisne predstavy o popise "100% stav, ako novy".
kupil som 50/1.8D, ktora bola naozaj ako nova, predaval som 85/1.8D (s naivnou predstavou, ze 80-200 mi ju nahradi) v stave novej, rozumej skla ciste, na povrchu ani skle ziadne skrabance atd a to este kupujuci zjednaval cenu, lebo je vraj po zaruke.
a neskor som si kupil 85/1.8D, ktora este sice bola este v zaruke, ale bola komplet osuchana a zaprasena vnutri, jej popis bol caps lockom napisany "objektiv uplne ako novy, bez chyby, malo pouzivany, 100% stav"
asi tak. najlepsie je to osobne a je hovno platne, ci je objektiv dva dni po zaruke, alebo 3 roky. ako bolo vyssie popisane, pozriet sklo, chod zoom/ostriaceho prstenca, front/backfocus a ked je vsetko (vratane ceny) ok, tak nespekulovat a zobrat
objektiv po zaruke
Kazdopadne si precitaj clanky na co si dat pozor pri kupe ojazdeneho objektivu, vyskusat je samozrejmost... Osobne si myslim, ze z toho netreba mat az taky strach, ale treba si pozistovat vsetko o danom objektive, respektive ak sa moc neorientujes v pouzitom zbozi, tak skus poprosit niekoho kto s tym uz nejaku tu skusenost ma
Najproblemovejsie su podla mna lacne bakelitaky, tam nevies posudit stav, je to vsetko plast aj bajonet, elektronika vo vnutri neodhadnutelny stav, vodiace sneky takisto, ale to zase niesu drahe veci.
Stredna a vyssia trieda je vacsinou v pohode, pozries sosovky, vyskusas chod ostrenia a zoomu ci nezadrhava a nevydava cudne zvuky a hned si v obraze...nejake skusobne zabery atd.
Kupoval som viacero skiel takto a nebol problem, hlavne sa treba vyhnut dobierke bez vyskusania...
kupil som 50/1.8D, ktora bola naozaj ako nova, predaval som 85/1.8D (s naivnou predstavou, ze 80-200 mi ju nahradi) v stave novej, rozumej skla ciste, na povrchu ani skle ziadne skrabance atd a to este kupujuci zjednaval cenu, lebo je vraj po zaruke.
a neskor som si kupil 85/1.8D, ktora este sice bola este v zaruke, ale bola komplet osuchana a zaprasena vnutri, jej popis bol caps lockom napisany "objektiv uplne ako novy, bez chyby, malo pouzivany, 100% stav"
asi tak. najlepsie je to osobne a je hovno platne, ci je objektiv dva dni po zaruke, alebo 3 roky. ako bolo vyssie popisane, pozriet sklo, chod zoom/ostriaceho prstenca, front/backfocus a ked je vsetko (vratane ceny) ok, tak nespekulovat a zobrat
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa