jednoducho milujem to škatuľkovanie objektívov na krajinárske, portrétne a ja neviem ešte aké...
nikto tu nic neskatulkuje. Len ked chcel vediet Cumel ake su naj, tak som mu napisal. I ked urcitej kategorizacii sa nevyhnes. Chcel by som vidiet ako by si fotil 17-40 tkou portrety ci makro. Nehovorim, ze sa neda, ale... vies aky bude vysledok. Dalej to uz nemienim komentovat, lebo podla diskusie je Cumel poriadny vrtak, ktory ma tak mozno fotak na mobile a objektivy videl kurat tak z poza vykladu.
také mám doma dva a sú na dve veci ... prečo nezačat hned s lepším kúpiš ojazdenú fábiu a ked sa naučíš tak novú audinu A8 ?
kup si a8, naje*es ju do prvej lampy a bude ta to srat...lepsie je naburat ojazdenu fabiu rovnako to mas aj s fotakmi, ked si amater (v tvojom pripade bud niekto, kto chce byt strasne vtipny ale nejde mu to, alebo druha moznost tzv. noob), tak ti je aj 7D zbytocna. V pohode by ti stacila 350d + kitovy lens
Ak niekto nevie správne fotiť a nedokáže urobiť ani správnu, resp. zaujímavú kompozíciu, fotku, ktorá bude niečo vyjadrovať, nepomôže mu ani objektív, ktorý by bol neviem ako suprový a dokonalý, hoci aj miliónový. Videl som fotky dosť pokazené aj z haslebladu a dokonalé fotky aj zo starej ruskej smeny. Ale nehovorím, že kvalitný objektív by nepomohol k dobrej fotke. Práve naopak. Len ho správne využiť.
Dnes som si kúpil babu so svetelnosťou okolo 3,5, mám ju preťahovať zo zadu, či z predu?Fakt, vaše rady stoja.....no skôr ležia, neviem, čo máte proti mne, šak som Vám neprefikol frajerky ani nič také!!!!!!!!!!
toto vlakno bola silna kava aj pre mna... pri prihlasovani by sa mal zaviest jednoduchy IQ test, a ludia pod dajme tomu 80bodov by nemali dostat pristup na portal....mozno jedine tak na citanie, ale rozhodne nie na pridavanie prispevkov
Na krajinky by som skusil novinku od canonu 50mm s f/0.01. Vcera som to testoval a ma iba jednu nevyhodu a to ked das ISO 1 a clonu 0.1 tak stale ti vychadza 1/50 000 cas ale aspon mozes fotit z ruky
Okej po precitani tohto bordelu som doskrabal predny clen na 16-35/4 a senzor na fotaku zalial voskom. ale teraz vazne a k teme: 17-40/4, 16-35/2.8,hocico pevne od 20-35mm bude na krajinku akurat a teraz vazne k vaznosti tejto temy: vsak je to len sranda a nie realne zalozena tema..?
Naj objektív
Dalej to uz nemienim komentovat, lebo podla diskusie je Cumel poriadny vrtak, ktory ma tak mozno fotak na mobile a objektivy videl kurat tak z poza vykladu.
http://www.quesabesde.com/noticias/nikon-6-mm-fisheye-analisis,1_8767
http://www.quesabesde.com/noticias/nikon-6-mm-fisheye-analisis,1_8767
rovnako to mas aj s fotakmi, ked si amater (v tvojom pripade bud niekto, kto chce byt strasne vtipny ale nejde mu to, alebo druha moznost tzv. noob), tak ti je aj 7D zbytocna. V pohode by ti stacila 350d + kitovy lens
pri prihlasovani by sa mal zaviest jednoduchy IQ test, a ludia pod dajme tomu 80bodov by nemali dostat pristup na portal....mozno jedine tak na citanie, ale rozhodne nie na pridavanie prispevkov
ale teraz vazne a k teme: 17-40/4, 16-35/2.8,hocico pevne od 20-35mm bude na krajinku akurat
a teraz vazne k vaznosti tejto temy: vsak je to len sranda a nie realne zalozena tema..?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa