Zdravim, prosim o radu pri vybere vhodneho objektivu. Som majitelom olympus E-PL1 so setovym ZUIKO 14-42 mm, ktory je pre mna dost kratky. Planujem viac cestovat a tak fotit trochu krajiny, mesta samozrejme obcas do foto zakomponovat aj ludi. Aky objektiv by sa mi hodil? Rozmyslam nad SIGMA 17-70 f2,8 - 4,0 HSM ale aj nad NIKKOR 18-105 f3,5-5,6 AF-S Viete aj o niecom inom vhodnejsom? Viem ze sa nejedna o spickove objektivy, ale som len amater co skuska. Zaujima ma este jedna vec, ci pojdu vobec tieto objektivy na micro 4/3, ked na to kupim redukciu. Vopred dakujem!
Zdravim, prosim o radu pri vybere vhodneho objektivu. Som majitelom olympus E-PL1 so setovym ZUIKO 14-42 mm, ktory je pre mna dost kratky. Planujem viac cestovat a tak fotit trochu krajiny, mesta samozrejme obcas do foto zakomponovat aj ludi. Aky objektiv by sa mi hodil? Rozmyslam nad SIGMA 17-70 f2,8 - 4,0 HSM ale aj nad NIKKOR 18-105 f3,5-5,6 AF-S Viete aj o niecom inom vhodnejsom? Viem ze sa nejedna o spickove objektivy, ale som len amater co skuska. Zaujima ma este jedna vec, ci pojdu vobec tieto objektivy na micro 4/3, ked na to kupim redukciu. Vopred dakujem!
su na to redukcie, viem ze su to odlisne zavity, ale ta sa to vyriesit tymito redukcnymi kruzkami. Len neviem ci by to vsetko fungovalo ako ma(teoreticky by malo, len ci nema niekto skusenosti z praxe)a name ci by fungovalo AF.
takze jedina moznost kupit objektiv so zavitom 4/3 a kupit redukciu 4/3 na micro 4/3?Vies mi povedat aj preco mi to nepojde?Alebo je to len tvoj nazor?Kazdopadne dakujem za rady, nerad by som investoval do niecoho co mi nkoniec nepojde
Asi necitas navody, najma cast o kompatibilite objektivov. Inak by si vedel, ze 100% ti budu fungovat jedine objektivy urcene pre Micro 4/3 system. Cize tie od Olympusu a Panasonicu, pripadne aj inych znaciek, ktore udavaju kompatibilitu s tymto systemom. Rozhodne to ale nie su objektivy Canon, Nikon, Sony a dokonca ani drviva vascina objektivov Sigma, Tamron, Tokina. Chod na www.olympus.sk a pozri si cast venovanu objektivom pre Olympusy PEN.
No ono na oficialnej stranke je adapter len 4/3 na micro 4/3, ale pocul som uz aj o inych preto sa informujem ci niekto o tom nieco nevie. A z tych 4/3 a micro 4/3 by ste aky objektiv odporucali? Dakujem za radu!
No ono na oficialnej stranke je adapter len 4/3 na micro 4/3, ale pocul som uz aj o inych preto sa informujem ci niekto o tom nieco nevie. A z tych 4/3 a micro 4/3 by ste aky objektiv odporucali? Dakujem za radu!
Zo 4/3 ani jeden. Ak ti chýba dlhšie ohnisko tak máš na výber m.zuiko 40-150, 14-150 a 75-300. Ten tretí by som nebral kvôli svetelnosti.
ta 14-150tka sa niekedy predavala s telom epl1 za 450 eur .. to som akosi nechapal, ked len samotny objektiv stoji okolo 520, 550, eur .. ale ten objetkiv je univerzalny a kompatibilny na 100%
mne sa asi najviac pozdrava 14-150, len nan budem musiet nasetrit ..vyzera to byt trosku vyssia cenova kategoria ....dufam ze bude aspon aka taka kvalita ...vdaka za rady!
mne sa asi najviac pozdrava 14-150, len nan budem musiet nasetrit ..vyzera to byt trosku vyssia cenova kategoria ....dufam ze bude aspon aka taka kvalita ...vdaka za rady!
Pri sklách od Olyho sa nemusíš obávať o kvalitu, aj keď pri takom širokom rozsahu treba rátať s určitými kompromismi. Ta to ten test, ňe: http://www.dpreview.com/lensreviews/olympus_m_14-150_4-5p6_o20
No Oly nie je medzi profikmi velmi oblubeny, takze mam kusok obavy, ale ked vravis je to v pohode, tak ti verim kukam test, mylsim ze som ho uz videl, ta ne? len som dufam ze zozeniem nieco univerzalnejsie za nizsiu cenu, ale tak nakoniec budem musiet setrit ....inak panasonic su este drahsie, ze?
len ked ja som natolko lenivy ze sa mi prekladat nechce tie objektivy(navyse som si isty ze by som ich bud zaspinil, alebo poskodil pri mojej sikovnosti) tak by som chcel 1 objektiv tak univerzalny, aj ked som si vedomy toho ze to nebude uplne top v kazdom smere a ze bude potrebny urcity kompromis ....Vdaka za rady, moc mi to pomoha, nakolko niesom nejak velmi skuseny
No Oly nie je medzi profikmi velmi oblubeny, takze mam kusok obavy, ale ked vravis je to v pohode, tak ti verim kukam test, mylsim ze som ho uz videl, ta ne? len som dufam ze zozeniem nieco univerzalnejsie za nizsiu cenu, ale tak nakoniec budem musiet setrit ....inak panasonic su este drahsie, ze?
Áno, dnes je profík už každý, kto dokáže zapnúť fotoaparát. Sklá od panáka osobne nepoznám, ale myslím že sa občas objavil nejaký malý problém s kompatibilitou niektorých skiel na Oly telách, alebo je to naopak, nespomínam si presne.
Každopádne asi nebudem vyšľať, kúpim 14-150 a bude dobre. Fotak som kupil kvoli malym rozmerom a hmotnosti, aby sa dobre cestovalo a kvalita je urcite lepsie ako pri kompaktoch -to bol hlavny dovod
Tymi profikmi som myslel ludi co tomu aspon ako tak rozumeju-kupuju zvacsa canon, nikon popr. pentax, malokto kupi zrkadlo od olympusu...preto som si myslel ze tie objektivy budu od tych vyrobcov lepsie ako od Olympusu...
A velmi pekne dakujem za rady! inak aky filter by si odporucal ked chce clovek pekne fotky pri zapade slnka a tak? ...kompatibilne s micro 4/3 objektivmi?
Oly nikdy nemal problémy so sklami čo sa týka optickej kvality tak aj mechanickej, myslím že užívatelia od konkurencie by boli radi keby niektoré kúsky mali aj ich výrobcovia Problémom bol snímač ktorý výkonovo zaostával.
Každopádne asi nebudem vyšľať, kúpim 14-150 a bude dobre. Fotak som kupil kvoli malym rozmerom a hmotnosti, aby sa dobre cestovalo a kvalita je urcite lepsie ako pri kompaktoch -to bol hlavny dovod
Tymi profikmi som myslel ludi co tomu aspon ako tak rozumeju-kupuju zvacsa canon, nikon popr. pentax, malokto kupi zrkadlo od olympusu...preto som si myslel ze tie objektivy budu od tych vyrobcov lepsie ako od Olympusu...
A velmi pekne dakujem za rady! inak aky filter by si odporucal ked chce clovek pekne fotky pri zapade slnka a tak? ...kompatibilne s micro 4/3 objektivmi?
Objektiv pre Olympus Pen
Rozmyslam nad SIGMA 17-70 f2,8 - 4,0 HSM ale aj nad NIKKOR 18-105 f3,5-5,6 AF-S
Viete aj o niecom inom vhodnejsom?
Viem ze sa nejedna o spickove objektivy, ale som len amater co skuska.
Zaujima ma este jedna vec, ci pojdu vobec tieto objektivy na micro 4/3, ked na to kupim redukciu.
Zaujima ma este jedna vec, ci pojdu vobec tieto objektivy na micro 4/3, ked na to kupim redukciu.
Chod na www.olympus.sk a pozri si cast venovanu objektivom pre Olympusy PEN.
A z tych 4/3 a micro 4/3 by ste aky objektiv odporucali?
Dakujem za radu!
A z tych 4/3 a micro 4/3 by ste aky objektiv odporucali?
Dakujem za radu!
Ta to ten test, ňe: http://www.dpreview.com/lensreviews/olympus_m_14-150_4-5p6_o20
kukam test, mylsim ze som ho uz videl, ta ne?
len som dufam ze zozeniem nieco univerzalnejsie za nizsiu cenu, ale tak nakoniec budem musiet setrit
kukam test, mylsim ze som ho uz videl, ta ne?
len som dufam ze zozeniem nieco univerzalnejsie za nizsiu cenu, ale tak nakoniec budem musiet setrit
Sklá od panáka osobne nepoznám, ale myslím že sa občas objavil nejaký malý problém s kompatibilitou niektorých skiel na Oly telách, alebo je to naopak, nespomínam si presne.
A velmi pekne dakujem za rady! inak aky filter by si odporucal ked chce clovek pekne fotky pri zapade slnka a tak?
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/csc---compact-system-cameras-mirrorless-/
Oly nikdy nemal problémy so sklami čo sa týka optickej kvality tak aj mechanickej, myslím že užívatelia od konkurencie by boli radi keby niektoré kúsky mali aj ich výrobcovia
A velmi pekne dakujem za rady! inak aky filter by si odporucal ked chce clovek pekne fotky pri zapade slnka a tak?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa