Dobrý deň potreboval by som radu s výberom objektívu. Som študent a mám rozpočet 400e. Rozmýšľal som nad : canon 28/1.8-tu sa mi nepáči aberacia ale ta 1.8 ma láka canon 17 - 40/4 - vyššia cena a zla clona sigma 30/1.4 - planujem časom prejst na full frame tamron 17-50/2.8 radsej by som pevne sklo ale dobra cena Hladám niečo určite z bazáru nie nové. Ak máte dáke nápady tak budem vďačný za každý príspevok. Kludne aj ine sklo ak mate dáky nápad Ďakujem
11-16 prípadne 12-24 čo asi bude univerzálnejšia voľba, aj keď neviem čo plánuješ fotiť...pár eur navyše stojí za to, ak si rozhodnutý pre PORIADNY ŠIROKÁČ!
Mal som Sigmu 10-20/4,5-5,6 z druhej ruky za pár stoviek. Široká bola statočne, ale potreboval som svetelnosť a ostrosť na fotenie nočnej krajinky, tak som prešiel na Tokinu 11-16/2,8. Aj ten jeden milimeter je síce viditeľný na prvý pohľad, ale sklo je to bohovsky ostré a svetelné. Vhodné na aj na akcie večer v interiéri. Ak to chceš na krajinku cez deň, tak napr. taký setový Canon 18-55 ma vcelku prekvapil relatívne kvalitnou optikou - po zaclonení by sa tiež využil
Širokáč na canon aps-c
potreboval by som radu s výberom objektívu. Som študent a mám rozpočet 400e. Rozmýšľal som nad :
canon 28/1.8-tu sa mi nepáči aberacia ale ta 1.8 ma láka
canon 17 - 40/4 - vyššia cena a zla clona
sigma 30/1.4 - planujem časom prejst na full frame
tamron 17-50/2.8 radsej by som pevne sklo ale dobra cena
Hladám niečo určite z bazáru nie nové. Ak máte dáke nápady tak budem vďačný za každý príspevok. Kludne aj ine sklo ak mate dáky nápad
Ďakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa