Ahojte priatelia, nedávno som tu riešil či si mám v rámci mojich finančných možností kúpiť objektív SIGMA 70-300. Trošku som dal na Vaše rady a tipy a dopracoval som sa k jednoznačnému rozhodnutiu nekúpiť narýchlo blbosť!!! Chcem Vás ešte poprosiť o radu a pomoc v jednom probléme. Mám obyčajnú zrkadlovku NIKON D3100, dnes som si od známeho požičal objektív : NIKON ED AF NIKKOR 70-300mm 1:5.6D.Tak som ho osadil na prístroj a prišiel na nemilé zistenie, môj prístroj nemá pohon na zaostrovanie tohoto objektívu, tým pádom som musel všetko zaostrovať ručne a fotky boli, poviem to strašné, nie kvôli objektívu, ale kvôli tomu, že som ho nedokázal zaostriť. Prišiel som na to, že potrebujem objektív s vlastným zaostrovaním, čo SIGMA 70-300 za 159€ má.Preto sa chcem opýtať , čo by som mal hľadať za údaj na objektíve,aby som vedel, že má samostatný nezávislý zaostrovací motorček? Mám možnosť kúpy starších objektívov : konkrétne : Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro za 100€ alebo Nikon AF-S ED 70 - 300 mm F4-F5.6D ED za 133€ a teraz neviem ako zistím ktorý z nich vie zaostrovať sám, keďže prístroj to nedokáže...veľmi pekne ĎAKUJEM za každú užitočnú radu...štipec
Ja som začínal na nikone 18-200 a môžem vrelo odporučiť. Radšej jazdenú 18-200 ako novu 18-105. Je to len môj názor. Ten rozsah má fakt zmysel a na začiatočníka dostaneš univerzálny objektív, na ktorom zistíš čo vlastne potrebuješ. Či využiješ viac široké alebo dlhé ohnisko. Tých dvesto je už slušné tele ...
opravte ma ak sa mylim ale myslim ze vacsina tamronov,sigiem a tokin bude mat vlastne ostrenie lebo boli vzdy vyrabane aj pre canon a podobne-teda nemenili ostrenie ale iba bajonety.ale mozem sa mylit
TAMRON vs NIKON
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa