Fórum » Objektívy a filtre

Zaostrenie na nekonecno.

bersekr
2012-11-27 21:34:49+01
Dufam, ze to tu este nie je, ale ja som to nenasiel. Ako mozem zaostrit na nekonecno na objektive, ktory nema stupnicu a je to STM objektiv a teda sa ostriaci kruzok otaca dookola. Nasiel som par navodov, ale vsade bola na objektiove stupnica, potom par clankov, kde bolo napisane, ze v krajnej polohe je zaostrene na nekonecno, kedze tento objektiv krajnu polohu nema, tak neviem ako

Martin Piňák
2012-11-27 21:38:20+01
príspevok od: bersekr
Dufam, ze to tu este nie je, ale ja som to nenasiel. Ako mozem zaostrit na nekonecno na objektive, ktory nema stupnicu a je to STM objektiv a teda sa ostriaci kruzok otaca dookola. Nasiel som par navodov, ale vsade bola na objektiove stupnica, potom par clankov, kde bolo napisane, ze v krajnej polohe je zaostrene na nekonecno, kedze tento objektiv krajnu polohu nema, tak neviem ako
a keď zaostriš na najvzdialenejší možný bod a potom vypneš AF ? inak ma nenapada...ale tak ono sa to predsa môže točiť dokola ale ostane to na tom krajnom stupni,kde sa už hodnoty nemenia či ?

bersekr
2012-11-27 21:43:04+01
no ale ked najvzdialenejsi bod nie je? odkial b udem vediet, kedy to je na krajnom stupni?

JOK3R
2012-11-27 21:58:28+01
Keď ho otočíš o 720 stupňov môžeš si byť istý že je v krajnej polohe

bersekr
2012-11-27 22:02:59+01
ktorym smerom?

keko
2012-11-27 22:25:45+01
Zaostris na hviezdu? ALebo na mesiac? Viem, dnes je hmla, ale povedzme zajtra? Staci take nekonecno?

Paulie
2012-11-27 22:38:54+01
ktorym smerom?
Predsa tým správnym. To už snáď vidíš aj ty v hladáčiku či ostríš na predmety bližšie k sebe alebo ďalej od seba v závislosti od smeru otáčania ostriacim krúžkom.

bersekr
2012-11-27 22:45:32+01
tak chcel som fotit ohnostroj, takze pri priprave nevidim niclen cierno a hviezdy som uz u nas nevidel ani nepametam, mozno v lete, ale aj to len take male, ze pochybujem, ze by som videl, ci su ostre

viking81
2012-11-27 22:50:10+01
tak chcel som fotit ohnostroj, takze pri priprave nevidim niclen cierno a hviezdy som uz u nas nevidel ani nepametam, mozno v lete, ale aj to len take male, ze pochybujem, ze by som videl, ci su ostre
omg....zaostri na nieco co je od teba 10m.....priclon a mas pokoj

blahoslav J B Art
2012-11-28 01:45:46+01
príspevok od: keko
Zaostris na hviezdu? ALebo na mesiac? Viem, dnes je hmla, ale povedzme zajtra? Staci take nekonecno?
minule som cital clanok, ze vedci objavili najvzialenejsiu galaxiu
takze ked ostrit na o kusok blizsie ako nekonecno, tak urcite prave na tu galaxiu

planco
2012-11-28 02:49:04+01
Hmm pri objektive ako mas ty, aby bola fotka zaostrena na nekonecno treba jednu podstatnu vec, musis od zaciatku fotenia tocit ostrenim stale aj pocas expozicie, a hlavne aj po foteni, aby fotka stale ostala zaostrana do nekonecna

StefanB
2012-11-28 06:35:44+01
No ja som to v tme robil tak ze som jednoducho nechal nech zacne zaostrovat... a mne preostrovalo z najkratsieho az na nekonecno a tam a spat lebo nevedelo najst nic naco by zaostrilo tak som si len pozrel kedy preostri niekde dozadu vypol af priclonil a fotky boli vzdy dobre

drummer54
2012-11-28 12:39:42+01
uz to odznelo vela dobrych rad, tak pridavam dalsiu:
objektiv jednoducho predas a kupis novy so stupnicou a mas po probleme

duroslav
2012-11-28 13:51:52+01
Otáčať zaostrovacím prstencom nadoraz nie je univerzálne riešenie.
Sú totiž objektívy, ktoré umožina zaostriť až "za nekonečno" a potom nie je ostré vôbec nič.

01pralinka
2012-11-28 14:26:50+01
ohnostroj zvladnes, neboj, nepotrebujes nizke clonove cisla, takze sa isto trafis. v hladaciku si najdi budovu, strom alebo miesto nad ktorym bude ohnostroj a zaostri nan. daj si par sec na 5,6 a najlepsie spravis, ked si das seriove snimanie alebo interval. bude ti fotak cvakat sam viac snimkov po sebe, z ktorych si vyberies ten najkajsie vykresleny. drzim palec

bersekr
2012-11-28 23:15:37+01
príspevok od: drummer54
uz to odznelo vela dobrych rad, tak pridavam dalsiu:
objektiv jednoducho predas a kupis novy so stupnicou a mas po probleme
tak tato je asi najlepsia, mam ho asi 2. mesiac, spravil som mozno 100 fotiek a uz ho aj predam.

bersekr
2012-11-28 23:25:16+01
Ok, tak to skusim. Co sa tyka ostatnych nastaveni a pod, to uz som nastudovalaj vo fotosklole. ale este jeden dotaz by som mal co sa tyka ohnostroja tak ho polozim tu. na ilustracnych fotkach pri navodoch, ako fotit ohnostroj su krasne fotky ohnostrojov, krasne svetlo na tmavom pozadi, aj tu na tejto stranke, aj na inych, ale ked som skusal fotit ohnostroj minuly rok, tak vsade bolo plno dymu, da sa stym nieco urobit, je na to neaka finta, alebo nie? Ked bol u nas nedavno firework day, tak este na druhy den bola z toho dymu akoby hmla, tak neviem ako fotia tie super fotky

phototomas
2012-11-28 23:34:07+01
To záleži od toho ako dlho tval ten ohnostroj. Ak dosť dlho a máš rýchle sklo, tak zaosti na automate na prvú spŕšku a potom prepni na manuál.
Tak som to robil ja. BTW nekonečné zaostrenie nefunguje ani na hviezdy takže až za roh neostri

keko
2012-11-28 23:45:04+01
príspevok od: duroslav
Otáčať zaostrovacím prstencom nadoraz nie je univerzálne riešenie.
Sú totiž objektívy, ktoré umožina zaostriť až "za nekonečno" a potom nie je ostré vôbec nič.
To je ale len ked chces pozorovat zakrivenie priestoru. Z pohladu plynutia casu v jednom smere si vlastne mozes vidiet chrbat a dozvediet sa cisla zajtrajsieho tahu sportky. Ti, co vedia, maju "vystarano".

total empty
2012-11-29 11:13:05+01
príspevok od: keko
To je ale len ked chces pozorovat zakrivenie priestoru. Z pohladu plynutia casu v jednom smere si vlastne mozes vidiet chrbat a dozvediet sa cisla zajtrajsieho tahu sportky. Ti, co vedia, maju "vystarano".
To je horizont udalosti pre čiernej diere.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()