Dufam, ze to tu este nie je, ale ja som to nenasiel. Ako mozem zaostrit na nekonecno na objektive, ktory nema stupnicu a je to STM objektiv a teda sa ostriaci kruzok otaca dookola. Nasiel som par navodov, ale vsade bola na objektiove stupnica, potom par clankov, kde bolo napisane, ze v krajnej polohe je zaostrene na nekonecno, kedze tento objektiv krajnu polohu nema, tak neviem ako
Dufam, ze to tu este nie je, ale ja som to nenasiel. Ako mozem zaostrit na nekonecno na objektive, ktory nema stupnicu a je to STM objektiv a teda sa ostriaci kruzok otaca dookola. Nasiel som par navodov, ale vsade bola na objektiove stupnica, potom par clankov, kde bolo napisane, ze v krajnej polohe je zaostrene na nekonecno, kedze tento objektiv krajnu polohu nema, tak neviem ako
a keď zaostriš na najvzdialenejší možný bod a potom vypneš AF ? inak ma nenapada...ale tak ono sa to predsa môže točiť dokola ale ostane to na tom krajnom stupni,kde sa už hodnoty nemenia či ?
Predsa tým správnym. To už snáď vidíš aj ty v hladáčiku či ostríš na predmety bližšie k sebe alebo ďalej od seba v závislosti od smeru otáčania ostriacim krúžkom.
tak chcel som fotit ohnostroj, takze pri priprave nevidim niclen cierno a hviezdy som uz u nas nevidel ani nepametam, mozno v lete, ale aj to len take male, ze pochybujem, ze by som videl, ci su ostre
tak chcel som fotit ohnostroj, takze pri priprave nevidim niclen cierno a hviezdy som uz u nas nevidel ani nepametam, mozno v lete, ale aj to len take male, ze pochybujem, ze by som videl, ci su ostre
omg....zaostri na nieco co je od teba 10m.....priclon a mas pokoj
Hmm pri objektive ako mas ty, aby bola fotka zaostrena na nekonecno treba jednu podstatnu vec, musis od zaciatku fotenia tocit ostrenim stale aj pocas expozicie, a hlavne aj po foteni, aby fotka stale ostala zaostrana do nekonecna
No ja som to v tme robil tak ze som jednoducho nechal nech zacne zaostrovat... a mne preostrovalo z najkratsieho az na nekonecno a tam a spat lebo nevedelo najst nic naco by zaostrilo tak som si len pozrel kedy preostri niekde dozadu vypol af priclonil a fotky boli vzdy dobre
Otáčať zaostrovacím prstencom nadoraz nie je univerzálne riešenie. Sú totiž objektívy, ktoré umožina zaostriť až "za nekonečno" a potom nie je ostré vôbec nič.
ohnostroj zvladnes, neboj, nepotrebujes nizke clonove cisla, takze sa isto trafis. v hladaciku si najdi budovu, strom alebo miesto nad ktorym bude ohnostroj a zaostri nan. daj si par sec na 5,6 a najlepsie spravis, ked si das seriove snimanie alebo interval. bude ti fotak cvakat sam viac snimkov po sebe, z ktorych si vyberies ten najkajsie vykresleny. drzim palec
Ok, tak to skusim. Co sa tyka ostatnych nastaveni a pod, to uz som nastudovalaj vo fotosklole. ale este jeden dotaz by som mal co sa tyka ohnostroja tak ho polozim tu. na ilustracnych fotkach pri navodoch, ako fotit ohnostroj su krasne fotky ohnostrojov, krasne svetlo na tmavom pozadi, aj tu na tejto stranke, aj na inych, ale ked som skusal fotit ohnostroj minuly rok, tak vsade bolo plno dymu, da sa stym nieco urobit, je na to neaka finta, alebo nie? Ked bol u nas nedavno firework day, tak este na druhy den bola z toho dymu akoby hmla, tak neviem ako fotia tie super fotky
To záleži od toho ako dlho tval ten ohnostroj. Ak dosť dlho a máš rýchle sklo, tak zaosti na automate na prvú spŕšku a potom prepni na manuál. Tak som to robil ja. BTW nekonečné zaostrenie nefunguje ani na hviezdy takže až za roh neostri
Otáčať zaostrovacím prstencom nadoraz nie je univerzálne riešenie. Sú totiž objektívy, ktoré umožina zaostriť až "za nekonečno" a potom nie je ostré vôbec nič.
To je ale len ked chces pozorovat zakrivenie priestoru. Z pohladu plynutia casu v jednom smere si vlastne mozes vidiet chrbat a dozvediet sa cisla zajtrajsieho tahu sportky. Ti, co vedia, maju "vystarano".
To je ale len ked chces pozorovat zakrivenie priestoru. Z pohladu plynutia casu v jednom smere si vlastne mozes vidiet chrbat a dozvediet sa cisla zajtrajsieho tahu sportky. Ti, co vedia, maju "vystarano".
Zaostrenie na nekonecno.
takze ked ostrit na o kusok blizsie ako nekonecno, tak urcite prave na tu galaxiu
objektiv jednoducho predas a kupis novy so stupnicou
Sú totiž objektívy, ktoré umožina zaostriť až "za nekonečno" a potom nie je ostré vôbec nič.
objektiv jednoducho predas a kupis novy so stupnicou
Tak som to robil ja. BTW nekonečné zaostrenie nefunguje ani na hviezdy takže až za roh neostri
Sú totiž objektívy, ktoré umožina zaostriť až "za nekonečno" a potom nie je ostré vôbec nič.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa