Slavmiro, pozorne som si prečítal ten článok.. ozaj pomohlol, ale ja ten objektív potrebujem aj na videá, nie len na fotenie.. Z tej stránky fotenia si určíte kúpim oba objektívy, nuž postupne... a teraz si chcem vybrať ten, ktory častejšie využijem
mal by to byť prevažne portrétový objektív a objektív na nočné videá
Na APS-C 50mm ako portretak moze byt ... aj ked ja toto ohnisko (75-80mm) pouzivam skor na celu postavu. Na tvare skor 135-200mm. Hovorim o 35mm eq aby bolo jasno. A hlavne portrety ("normalne" teda akoze na obcianku) nefotim
Na APS-C 50mm ako portretak moze byt ... aj ked ja toto ohnisko (75-80mm) pouzivam skor na celu postavu. Na tvare skor 135-200mm. Hovorim o 35mm eq aby bolo jasno. A hlavne portrety ("normalne" teda akoze na obcianku) nefotim
S (nocnymi) videami nemam skusenosti
takze ak som dobre pochopil, tak s kupou tej pevnej 35ky neprehlupim.
ja neviem či nedokážeš naťukať do googlu: 50 mm 1.8G alebo 35 mm 1.8G?...nájde ti milion tem toho žanru len skus niekedy hľadať, nielen hneď založiť zbytočné vlákno...
Zdravim, rozhodujem sa medzi dvoma objektivmy (Nikon - 35mm F1.8G AF-S DX) a (NIKON-50mm F1.8 AF-S NIKKOR G) ktorý z nich by ste si vybrali a prečo?
nadstav si na svojom základnom objektíve 35mm urob pár fotiek a potom si nadstav 50 mm a zopakuj fotky a uvidíš ktoré ohnisko ti viacej vyhovuje a máš rozhodnuté, inak oba sú dobré.
Aby si videl nevyhodu 35-tky, pozri si moj blog: http://www.janzitniak.info/foto-fotoupravy/deformacia-obrazu-pri-pouziti-kratkeho-ohniska
Mam aj 50-tku 1.8D, pravdupovediac, ovela viac ju vyuzivam ako 35-tku a to preto, lebo ma viac taha do potretov.
Déčko nieje manuálna verzia bez motorčeka? Kedže mám nikon d5100, tak mi to zaostrí automaticky, alebo si to budem musieť doostrovať ja? má to stabilizátor obrazu, keby som chcel dať aj nejaký ten exteriérový portréz "z ruky"?
Déčko nieje manuálna verzia bez motorčeka? Kedže mám nikon d5100, tak mi to zaostrí automaticky, alebo si to budem musieť doostrovať ja? má to stabilizátor obrazu, keby som chcel dať aj nejaký ten exteriérový portréz "z ruky"?
Je bez motorčeka, doostrovať musíš ty. Stabilizátor myslím, že nemá, pri svetelných objektívoch to nebýva podmienka
Mal som 50 mm, bol som spokojný, ale nebolo to moje pravé orechové... tak som ho predal a kúpil som 35 mm, s tým som nadmieru spokojný, je to fakt super sklo, robí parádne fotky a kresba je za 100 bodov.
zasa ďalšia téma, kt. tu bola rozoberaná milion krat aj ja sama som sa to pýtala ...vyhľadávač a hľadaj, prečo sú všetci tak pohodlný :/ P.S - ja som sa rozhodla pre 50mm a som spokojná
Nikon F1.8 35mm vs 50mm
HOWGH
HOWGH
Ked hovorim o 35mm eq myslim prepocet na 35mm (FF)
http://www.janzitniak.info/foto-fotoupravy/deformacia-obrazu-pri-pouziti-kratkeho-ohniska
Mam aj 50-tku 1.8D, pravdupovediac, ovela viac ju vyuzivam ako 35-tku a to preto, lebo ma viac taha do potretov.
http://www.janzitniak.info/foto-fotoupravy/deformacia-obrazu-pri-pouziti-kratkeho-ohniska
BTW: Práve tú 35-ku predávam.
Pekný deň.
P.S - ja som sa rozhodla pre 50mm a som spokojná
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie