som cestovateľ a chcem si tak kúpiť prvú zrkadlovku a (pre ako amatéra) som si vybral Nikon d5100. Ide však o lens.
Samotné telo som schopný zaobstarať si za £359 Telo spoločne s objektívom AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G VR za £399
Moja otázka teda znie, je to pre začiatočníka amatéra dobrý lens a mám ísť do toho kitu, alebo mám kúpiť iba telo a zakúpiť nejaký iný objektív, podľa vášho odporúčania?
Čo budem fotiť? Ako som spomínal, som cestovateľ, najčastejšie príroda (hory, lesy...) no takisto mestá (budovy, ulice...) Cenový rozpočet asi takýto: ak samotné telo stojí £359, spoločne s lensom by som sa rád vopchal do cca £500, plus mínus.
Ja fotím podobný žáner a mám 18-55 + 55-300, ktorý sa predáva v sete ku 5100 tiež. Mne tento set vyhovuje. Taktiež dobrá voľba je 18-105. Táto je snaď najobľúbenejšia. Pevná 50tka je dobrá, ale ako doplnok ku výbave.
Za zalozenie tejto temy ta tu ukamenuju, lebo je to to milion krat zo vsetkych stran preberene. Mal by si najskor spravit prehlad, nastudovat si to, lebo ten link co si dal, to je pevna 50tka, znamena ze je to pevne ohnisko, idealne na potrety. Neda sa s nim zoomovat, nezmestis do neho vsetko a ani nepribliz. Za naj univerzalny cestovatelsky objektiv sa pozazuje nikkor 18-200, ak je mimo tvoj rozpocet, tak si kup 18-105.
Skor by som odporucil nikkor 35 - 1,8 g. Za relativne malo penazi fajn sklicko...Alebo ako Wlady napisal 18-105 pre tebana zaciatok uplny ideal. Po case a nejakych tych skusenostiach aj tak vymenis za nieco ine.
Ta 18-55 co si spominal je dost malo na to co budes potrebovat. Myslim ze 18-105 je v pohode jak rozsahom tak cenou. Je to univerzalne sklo ktore mozes mat stale na tele Ja som ho mal na D90 a nafotil som s nim 90 percent fotiek. Mozno casom k nemu este nejaku 70-300 ktora sa da zohnat tiez pomerne lacno a nafotis uuuplne vsetko Ale ako zaciatocnik chod urcite do tej 18-105.
Bol som ukameňovaný dobrými radami Pekne ďakujem všetkým, pomohli ste mi. Ešte ale niečo... mal som o tom diskusiu s kamarátom a spomenul Tamron 17-50, čo vy na tento objektív?
Bol som ukameňovaný dobrými radami Pekne ďakujem všetkým, pomohli ste mi. Ešte ale niečo... mal som o tom diskusiu s kamarátom a spomenul Tamron 17-50, čo vy na tento objektív?
staci si pozriet dalsie temy ... x krat spomenute + aj - + svetelnost + cena - nespolahlivost pri ostreni v slabsom svetle - makkost na plnej diere ... atd... mozno s minusami dokazes zit ako ostatny uzivatel a tazit z plusov
na ucenie staci 18-105, na nej zistis co potrebujes, ci rozsah, ci svetelnost, ci spolahlivost, vsetko je iba o kompromisoch a tvojich poziadaviek ... 17-50 ti bude chybat rozsah 16-85 draha 18-200 pomer cena vykon nizka ale super univerzal 18-105 super rozsah, lacna, ale set (iked jeden z kvalitnejsich)
Hej pôjdem do toho, tu vo Wimbledone v kammenom obchode majú zľavnenú cenu pred Vianocami Nikon D5100 Digital SLR with 18-105mm VR za £469.95, čo je myslím dobrá cena. Ďakujem ešte raz za odpovede!
Hej pôjdem do toho, tu vo Wimbledone v kammenom obchode majú zľavnenú cenu pred Vianocami Nikon D5100 Digital SLR with 18-105mm VR za £469.95, čo je myslím dobrá cena. Ďakujem ešte raz za odpovede!
dobrá cena a ja mám tento set,učím sa na ňom a ide to.Navyše som zaňho dal pred pol rokom 700e.
Lens k Nikon d5100
som cestovateľ a chcem si tak kúpiť prvú zrkadlovku a (pre ako amatéra) som si vybral Nikon d5100. Ide však o lens.
Samotné telo som schopný zaobstarať si za £359
Telo spoločne s objektívom AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G VR za £399
Moja otázka teda znie, je to pre začiatočníka amatéra dobrý lens a mám ísť do toho kitu, alebo mám kúpiť iba telo a zakúpiť nejaký iný objektív, podľa vášho odporúčania?
Čo budem fotiť? Ako som spomínal, som cestovateľ, najčastejšie príroda (hory, lesy...) no takisto mestá (budovy, ulice...)
Cenový rozpočet asi takýto: ak samotné telo stojí £359, spoločne s lensom by som sa rád vopchal do cca £500, plus mínus.
Vďaka za rady, s pozdravom Jozef.
Mal by si najskor spravit prehlad, nastudovat si to, lebo ten link co si dal, to je pevna 50tka, znamena ze je to pevne ohnisko, idealne na potrety. Neda sa s nim zoomovat, nezmestis do neho vsetko a ani nepribliz.
Za naj univerzalny cestovatelsky objektiv sa pozazuje nikkor 18-200, ak je mimo tvoj rozpocet, tak si kup 18-105.
Ešte ale niečo... mal som o tom diskusiu s kamarátom a spomenul Tamron 17-50, čo vy na tento objektív?
Ešte ale niečo... mal som o tom diskusiu s kamarátom a spomenul Tamron 17-50, čo vy na tento objektív?
+ svetelnost
+ cena
- nespolahlivost pri ostreni v slabsom svetle
- makkost na plnej diere
... atd... mozno s minusami dokazes zit ako ostatny uzivatel a tazit z plusov
na ucenie staci 18-105, na nej zistis co potrebujes, ci rozsah, ci svetelnost, ci spolahlivost, vsetko je iba o kompromisoch a tvojich poziadaviek ...
17-50 ti bude chybat rozsah
16-85 draha
18-200 pomer cena vykon nizka ale super univerzal
18-105 super rozsah, lacna, ale set (iked jeden z kvalitnejsich)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa