Zdravim vsetkych fotografov, otazka na Vas skusenejsich:
Vlastnim telo Canon 60d a objektivy Canon 10-22, sigmu 17-70 a Canon 50mm 1.8 (v tomto topicu irelevantny), planujem si dokupit dalsi objektiv typu tele, resp. general zoom objektiv na cestovanie ...
konkretne to chcem na krajinky a mozno wildlife, kedze toto leto planujem cestu do USA (narodny parky) ...
uvazujem nad Canon 70-200tkou, z financnych dovodov by islo len o 4L verziu bez IS ..
napadlo ma vsak tiez predat sigmu 17-70 a kupit canon 24-105 4L ... sirokac mam, takze po prepocitani na canon 60d by mi spodny koniec nechybal a naopak ten horny by sa mi rozsiril, takze teoreticky by som uz tele az tak nepotreboval (je mi jasne, ze 200vka po prepocitani je o dost viac) ...
ak kupim tele, ziskam tym sirsi rozsah ak kupim 24-105tku, nahradim 2 objektivy jednym a tym padom vahu pri cestovani ...
ohladne kvality a moznosti netusim, tak sa obraciam na Vas, ktori tie skla maju, kazda rada potesi ...
Na tvojom mieste by som si zobral bud sigmu 17-70 alebo canon 10-22 s pevnou 50 a nevymyslal : ) 70-200 ti na wild bude aj tak kratka a 24-105 je uz pomerne tazky objektiv
páči sa mi general zoom v tej našej slovenčine; Maďarom sme odolávali aj so Štúrom 500 rokov, angličtina nás zlomí za 100 , ľudia, neblbnime; tá 24/105 má málo široký koniec; ja by som bral 17-70 a 70-200 a vybavené;
do výberu by som doporučil zahrnúť aj 28-135. Je síce trochu dlhý na širokom ohnisku ale je stabilizovaný,USM, cenovo dostupný, nie moc ťazký a podľa mňa má aj slušnú kresbu. Často som ho brával na výlety keď sa mi nechcelo vláčiť celý vak a nikdy nesklamal
trocha mimo temu, ale tak madarom sme asi chceli odolavat ... s anglictinou sa dohovoris prakticky vsade, tak nevidim problem ...
to, ze slovenska stranka sa nazyva ephoto.sk, to je tiez blbnutie
aj doma sa dá dohovoriť, aj doma ; majetnejšie vrstvy na Slovensku doma tiež po maďarsky rozprávali, nech je vidieť rozdiel, kto čo znamená v spoločnosti; myslíš si, že tu by ti po slovensky menej ľudí rozumelo ? ide o to, aby sa to nepreháňalo, nie aby si nevedel békať po anglicky; že máš štátnicu z angličtiny, to nemusíš tu generálne dokazovať
aj doma sa dá dohovoriť, aj doma ; majetnejšie vrstvy na Slovensku doma tiež po maďarsky rozprávali, nech je vidieť rozdiel, kto čo znamená v spoločnosti; myslíš si, že tu by ti po slovensky menej ľudí rozumelo ? ide o to, aby sa to nepreháňalo, nie aby si nevedel békať po anglicky; že máš štátnicu z angličtiny, to nemusíš tu generálne dokazovať
ja nikomu nic nedokazujem ... slovo zoom my prislo na um ako prve, a bezne ho tak pouzivam, musel by som si ho v hlavne doslova prelozit, ak by som ho chcel napisal po slovensky, zdalo sa mi to v pohode ...
statnicu z anglictiny nemam a nepotrebujem tu nic nikomu dokazovat, drz sa temy poprosim ....
Ako nahrady Sigmy 17-70 by som uvazoval nasledovne: novy 24-70/4L IS macro. Je relativne maly a obsahuje v sebe aj makroobjektiv. EF-S 18-135 IS - asi podobna kvalita ako ta sigma, ale ma vacsi rozsah ale horsia svetelnost (nizka cena) EF-S 15-85 IS - dobra obrazova kvalita, ale horsia svetelnost
Cestovne teleobjektivy: Canon 70-200/4L USM - vyborny pomer cena/vykon Canon 70-300/4-5.6L IS USM - kompktny rozmer, dobry rozsah a opticky vyborny Tamron 70-300 VC USD - dobra cena, opticky OK, asi kratsia zivotnost
dokúp si 70-200/4, dá sa zohnať aj bazárová za cenu od 400€ a máš na čas vystarané a samozrejme slušný statív ...
do stativu som uz investoval, tak uz len ten tele ... ano, ta 70-200/4 sa mi pozdava, ako vacsine z vas, takze do toho pojdem, pravdepodobne si ju kupim priamo v US celkom novu (za cca 460 eur)
Ako nahrady Sigmy 17-70 by som uvazoval nasledovne: novy 24-70/4L IS macro. Je relativne maly a obsahuje v sebe aj makroobjektiv. EF-S 18-135 IS - asi podobna kvalita ako ta sigma, ale ma vacsi rozsah ale horsia svetelnost (nizka cena) EF-S 15-85 IS - dobra obrazova kvalita, ale horsia svetelnost
Cestovne teleobjektivy: Canon 70-200/4L USM - vyborny pomer cena/vykon Canon 70-300/4-5.6L IS USM - kompktny rozmer, dobry rozsah a opticky vyborny Tamron 70-300 VC USD - dobra cena, opticky OK, asi kratsia zivotnost
s tou sigmou som max spokojny, neplanujem menit ... to len ak by som zobral 24-105tku, tak tej sigmy by som sa zbavil ... aj ked nerad
kamo ja som si bral pevnu 20 ( lebo inu som nemal ) a 50 tku ....
ale tak vseobecne by som odporucal siroky teda tu Canon 10-22 ( sigma je docela kazova,) a kupil by so si aj 70-200 f4 bez IS.. ten mam ajja a spokojnost
+ urcite by som si zobral 50tku, je mala a lahka a dobre sa snou fotia portrety detaily s bokehom a pod ...ja som si ju zobral zatial vzdy a nelutujem
Objektiv na cestovanie
Vlastnim telo Canon 60d a objektivy Canon 10-22, sigmu 17-70 a Canon 50mm 1.8 (v tomto topicu irelevantny), planujem si dokupit dalsi objektiv typu tele, resp. general zoom objektiv na cestovanie ...
konkretne to chcem na krajinky a mozno wildlife, kedze toto leto planujem cestu do USA (narodny parky) ...
uvazujem nad Canon 70-200tkou, z financnych dovodov by islo len o 4L verziu bez IS ..
napadlo ma vsak tiez predat sigmu 17-70 a kupit canon 24-105 4L ... sirokac mam, takze po prepocitani na canon 60d by mi spodny koniec nechybal a naopak ten horny by sa mi rozsiril, takze teoreticky by som uz tele az tak nepotreboval (je mi jasne, ze 200vka po prepocitani je o dost viac) ...
ak kupim tele, ziskam tym sirsi rozsah ak kupim 24-105tku, nahradim 2 objektivy jednym a tym padom vahu pri cestovani ...
ohladne kvality a moznosti netusim, tak sa obraciam na Vas, ktori tie skla maju, kazda rada potesi ...
vopred dakujem.
70-200 ti na wild bude aj tak kratka a 24-105 je uz pomerne tazky objektiv
tá 24/105 má málo široký koniec; ja by som bral 17-70 a 70-200 a vybavené;
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/326845/sunset/?s=photos
v kombe s 10-22 to bude v pohode.
statnicu z anglictiny nemam a nepotrebujem tu nic nikomu dokazovat, drz sa temy poprosim ....
novy 24-70/4L IS macro. Je relativne maly a obsahuje v sebe aj makroobjektiv.
EF-S 18-135 IS - asi podobna kvalita ako ta sigma, ale ma vacsi rozsah ale horsia svetelnost (nizka cena)
EF-S 15-85 IS - dobra obrazova kvalita, ale horsia svetelnost
Cestovne teleobjektivy:
Canon 70-200/4L USM - vyborny pomer cena/vykon
Canon 70-300/4-5.6L IS USM - kompktny rozmer, dobry rozsah a opticky vyborny
Tamron 70-300 VC USD - dobra cena, opticky OK, asi kratsia zivotnost
a samozrejme slušný statív ...
a samozrejme slušný statív ...
vsetkym dik za rady a postrehy
novy 24-70/4L IS macro. Je relativne maly a obsahuje v sebe aj makroobjektiv.
EF-S 18-135 IS - asi podobna kvalita ako ta sigma, ale ma vacsi rozsah ale horsia svetelnost (nizka cena)
EF-S 15-85 IS - dobra obrazova kvalita, ale horsia svetelnost
Cestovne teleobjektivy:
Canon 70-200/4L USM - vyborny pomer cena/vykon
Canon 70-300/4-5.6L IS USM - kompktny rozmer, dobry rozsah a opticky vyborny
Tamron 70-300 VC USD - dobra cena, opticky OK, asi kratsia zivotnost
ale tak vseobecne by som odporucal siroky teda tu Canon 10-22 ( sigma je docela kazova,) a kupil by so si aj 70-200 f4 bez IS.. ten mam ajja a spokojnost
+ urcite by som si zobral 50tku, je mala a lahka a dobre sa snou fotia portrety detaily s bokehom a pod
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa