Fórum » Objektívy a filtre

Výber objektívu (PROSÍM O POMOC)

Papliak
Papliak 2013-01-26 23:35:13+01
Zdravím
Chcel by som poradiť, v prvom rade niesom PROFI fotograf, takže nepotrebujem nič špecial momentálne mám foťák NIKON D5100 a mám k nemu základný objektív Nikon AF-S 18-55mm 3,5-5,6 a chcel by som kúpiť nejaký teleobjektív buď do 200 alebo do 300 mm na fotografovanie športov napr. Motokros alebo Autokros proste rýchlejšie športy v cene do 500€ viem, že je to málo preto žiadam o radu a návrhy ak by sa niečo našlo, chcel by som aby bol hlavne o niečo rýchlejší v zaostrovaní ako základný objektív proste postačujúci na zhotovenie aj dobrých fotografií pre šport, hodím sem aj pár foto, čo som fotil základným objektívom

Peto15
2013-01-28 07:13:23+01
príspevok od: Oki
Tiež ho idem kupovať, no mal som ho vyhliadnutý v talkive. Ale ako teraz pozerám, fakt píšu na exdigital že 5 ročná záruka :O Neinformoval si sa nejak bližšie, čo to znamená? Lebo zo zákona máš 2 roky, a tie ďalšie 3 sú už nejaký nadštandard, ktorý nemusí byť totožný so zákonnou zárukou. Keď to bude ale klasická záruka, 5 rokov u výrobcu - čiže pezplatný servis, tak nie je o čom
nie ne informoval ale ozaj je tá 5 ročná zaruke lebo mi dalii taky listok a tam bolo garancia 5 ročnej záruky a aj mi tam daly razítko aj podpis

Peto15
2013-01-28 07:22:43+01
tu som to na rýchlo odfotil mobilom je to od tamronu listok takze by to malo byt ozaj 5 rokov
a aj na vrchu krabici mám ze tamron a tam ze 5 ev magyrszok garancia

Neschopko
2013-01-28 10:10:33+01
Mám len hlúpu otázku Tamrony sa predávajú bez predného krytu?

Peto15
2013-01-28 10:25:17+01
príspevok od: Neschopko
Mám len hlúpu otázku Tamrony sa predávajú bez predného krytu?
ma aj prednu aj zadnu krytku a aj slnenu clonu vsetko je sucastou balenia

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-01-28 10:36:43+01
príspevok od: Peto15
tu som to na rýchlo odfotil mobilom je to od tamronu listok takze by to malo byt ozaj 5 rokov
a aj na vrchu krabici mám ze tamron a tam ze 5 ev magyrszok garancia
po madarsky neviem, co znamenaju vysvetlivky za hviezdickou?

Neschopko
2013-01-28 11:03:51+01
ma aj prednu aj zadnu krytku a aj slnenu clonu vsetko je sucastou balenia
Vďaka za info

Neschopko
2013-01-28 11:07:06+01
nie ne informoval ale ozaj je tá 5 ročná zaruke lebo mi dalii taky listok a tam bolo garancia 5 ročnej záruky a aj mi tam daly razítko aj podpis
Ešte otázka ka tej záruke, kde sa to dá potom reklamovať ...
keď som hľadal na nete, dostal som sa len k servisu, ktorý robí Penta s.r.o. a tam je uvedené:

Záruční opravy.
Záruční opravy se akceptují pouze pro výrobky Tamron zakoupené prostřednictvím oficiálního distributora Tamron pro ČR a SR. Tyto výrobky musí být opatřeny a doloženy platným záručním listem dovozce, včetně nákupního dokladu s uvedením výrobního čísla výrobku, které musí být evidované v databázi oficiálního distributora firmy Penta CZ s.r.o. Záruční doba je 24 měsíců od data prodeje. Doba opravy je dána dle zákonné lhůty nejdéle do 30 dnů.

Garance evropské záruky.
Evropskou záruku lze uznat v případě, že výrobek Tamron byl zakoupen (má původ) v jiné zemi EU, má řádně vyplněný Evropský záruční list Tamron, je doložena faktura nebo jiný doklad o koupi s vyznačením data a místa prodeje. Evropská záruční doba je 12 měsíců od data prodeje. Doba opravy nemusí splňovat běžně platnou zákonnou lhůtu 30ti dnů a zpravidla se pohybuje okolo 2 měsíců.

Peto15
2013-01-28 11:07:50+01
príspevok od: Karol Srnec
po madarsky neviem, co znamenaju vysvetlivky za hviezdickou?
ani ja neviem po madarsky treba skusit google prekladac som v skole na mobile teraz to neviem prelozit musel by som si to odpisat

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-01-28 11:14:51+01
ani ja neviem po madarsky treba skusit google prekladac som v skole na mobile teraz to neviem prelozit musel by som si to odpisat
Ja len aby si nebol prekapeny ako je to realne s tou garanciou.

Peto15
2013-01-28 11:16:12+01
príspevok od: Neschopko
Ešte otázka ka tej záruke, kde sa to dá potom reklamovať ...
keď som hľadal na nete, dostal som sa len k servisu, ktorý robí Penta s.r.o. a tam je uvedené:

Záruční opravy.
Záruční opravy se akceptují pouze pro výrobky Tamron zakoupené prostřednictvím oficiálního distributora Tamron pro ČR a SR. Tyto výrobky musí být opatřeny a doloženy platným záručním listem dovozce, včetně nákupního dokladu s uvedením výrobního čísla výrobku, které musí být evidované v databázi oficiálního distributora firmy Penta CZ s.r.o. Záruční doba je 24 měsíců od data prodeje. Doba opravy je dána dle zákonné lhůty nejdéle do 30 dnů.

Garance evropské záruky.
Evropskou záruku lze uznat v případě, že výrobek Tamron byl zakoupen (má původ) v jiné zemi EU, má řádně vyplněný Evropský záruční list Tamron, je doložena faktura nebo jiný doklad o koupi s vyznačením data a místa prodeje. Evropská záruční doba je 12 měsíců od data prodeje. Doba opravy nemusí splňovat běžně platnou zákonnou lhůtu 30ti dnů a zpravidla se pohybuje okolo 2 měsíců.
kedze je to z madarska tak to posles potom spat do obchodu kde si ho kupil a oni to poriesia a skus pozret na stranke edigital. sk tam maju ten tamron, daj informacie a skus podmienky alebo obchodné pravidla

arpgdval
2013-01-28 11:17:44+01
Podla toho 5 rocnú záruku si mozes uplatnovat len v madarsku.

alank0
2013-01-28 14:29:51+01
príspevok od: Papliak
Zdravím
Chcel by som poradiť, v prvom rade niesom PROFI fotograf, takže nepotrebujem nič špecial momentálne mám foťák NIKON D5100 a mám k nemu základný objektív Nikon AF-S 18-55mm 3,5-5,6 a chcel by som kúpiť nejaký teleobjektív buď do 200 alebo do 300 mm na fotografovanie športov napr. Motokros alebo Autokros proste rýchlejšie športy v cene do 500€ viem, že je to málo preto žiadam o radu a návrhy ak by sa niečo našlo, chcel by som aby bol hlavne o niečo rýchlejší v zaostrovaní ako základný objektív proste postačujúci na zhotovenie aj dobrých fotografií pre šport, hodím sem aj pár foto, čo som fotil základným objektívom
Ako bolo uz spomenute v cene do 500€ N70-300 VR, alebo novy Tamron 70-300 VC.. druha otazka je ako si s rychlymi scenami poradi AF D5100.. ci aj tam nebude troska handicap

atariak
2013-01-28 16:48:57+01
príspevok od: Papliak
Tak ja brigádu nepotrebujem, som zamestnaný a peniaze mám aj na drahší, ale niesom profi som len hobby fotograf a rád fotím motoristické športy a hladám objektív nižšej triedy za dobrú cenu ktorý zvládne pofotiť bez problémov aj taký šport, určite sú také objektívy, ktoré stoja za to a budú stáť do 500€
aha, tak oukej. predpokladal som, ze problemom su peniazky. vela zdaru!

Oki
2013-01-30 19:00:06+01
Nedalo mi to a trošku googlil o tej 5 ročnej EU záruke. Dopátral som sa k tomuto:
http://www.tamron.eu/index.php?id=21&L=7

Z toho čo tam je písané mi vyplýva že Tamrony privezené do európy by malo obsahovať vyplnenú "European Guarantee card" v národnom jazyku oficiálneho distribútora. Do dvoch mesiacov od kúpy by sa to malo registrovať, a potom nadobúda záruka platnosť. Aspoň tak som to pochopil... Na spodu síce píšu že len UK, ale podla mňa tam majú len bordel, keďže na začiatku sa píše o celej európe.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()