Ahojte, mám Nikon D5000, a kúpil som si 2ks z tohto filtra: http://www.mini-max.sk/product/default/1509
Keďže som nemohol nájsť dosť silný filter na slovenskom e-shope (možno aj niekde je ale nenašiel som) tak som sa rozhodol kúpiť dva "slabšie" a používať ich naraz.. Lenže keď som ich obe namontoval na objektív, zistil som, že mi fotografie farbia do červena, a teraz neviem, čo spraviť...
Hej veď to bol trošku žart, veď preto som tam dal smajla. Stačil by mu aj Hoya Pro1 Digital ktorý je tiež vynikajúcej kvality a je lacnejší. Nebudeš mi veriť ale mňa ten Lee Pro Glass vyšiel lacnejšie ako by som mal kupovať filtre na asi šesť veľkostí závitov ktoré používam.
Iste sú skvelé, o tom asi nikto nepochybuje Ja som si z toho dôvodu kúpil štvorcové filtre od HiTech. Keď si kúpim nový objektív, tak stačí kúpiť ten krúžok za pár babiek a môžem ich používať s každým objektívom. Kvalitou na Lee iste nemajú, no mne, ako začiatočníkovi stačia a zatiaľ som na nich nenašiel nič, čo by mi vadilo. No iné som ešte nemal, tak neviem porovnávať
Mám cokin a farbí rovnako ako no name z ebay. kood a lee sú na tom lepšie...
prechodový farbí... tie mám slovenské, ale plný je v pohode, teda aspoň mne nefarbí... niekde som čítal taký test týchto filtrov a ukázalo sa, že na Nikonoch niektoré farbili do červena a na Canone nie...
Ahojte, mám Nikon D5000, a kúpil som si 2ks z tohto filtra: http://www.mini-max.sk/product/default/1509
Keďže som nemohol nájsť dosť silný filter na slovenskom e-shope (možno aj niekde je ale nenašiel som) tak som sa rozhodol kúpiť dva "slabšie" a používať ich naraz.. Lenže keď som ich obe namontoval na objektív, zistil som, že mi fotografie farbia do červena, a teraz neviem, čo spraviť...
sorry, ale priamo Cokin kupis za podobnu cenu (ND 8 v megafote tusim 16e). k tomu zoberes z ebaya drziak a mozes pouzicat kolko filtrov chces a aky kolvek objektiv. A tym ze bude od kvalitneho vyrobcu tak nemas problem s farbami. Od cokinu hlavne zozenies aj ND tisicku.
Takže napísal som do obchodu že ich vrátim... Chcel by som dosť silný filter, aby som mohol cez deň robiť fotky s dlhou expozíciou, aj napr. rozmazanie oblakov a pod. Takže aký presne by ste radili? Keď, tak už investujem. Resp. keby to bol štvorcový filter tak aj ten držiak kde by som kúpil.. Vďaka
Takže napísal som do obchodu že ich vrátim... Chcel by som dosť silný filter, aby som mohol cez deň robiť fotky s dlhou expozíciou, aj napr. rozmazanie oblakov a pod. Takže aký presne by ste radili? Keď, tak už investujem. Resp. keby to bol štvorcový filter tak aj ten držiak kde by som kúpil.. Vďaka
drziak skus HiTech Lucroit pre tvoj objektiv a stvorcove filtre 84.5.. prip. silne ND od Hoya alebo B+W.
Problém pri ND filtri
Chcel by som dosť silný filter, aby som mohol cez deň robiť fotky s dlhou expozíciou, aj napr. rozmazanie oblakov a pod. Takže aký presne by ste radili? Keď, tak už investujem. Resp. keby to bol štvorcový filter tak aj ten držiak kde by som kúpil.. Vďaka
Chcel by som dosť silný filter, aby som mohol cez deň robiť fotky s dlhou expozíciou, aj napr. rozmazanie oblakov a pod. Takže aký presne by ste radili? Keď, tak už investujem. Resp. keby to bol štvorcový filter tak aj ten držiak kde by som kúpil.. Vďaka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa