Ahojte, potrebujem poradit od skusenejsich ohladom kupi objektivu na Sony Alpha A57. Doteraz som mal setovy objektiv 18-55 mm, ae chcem skusit vacsi rozsah. 18-250 /18-270 Fotit budem hlavne: priroda ludia (party, oslavy) mesto zvierata Nasiel som tieto:
Dakujem za reakciu, takze Sony som vyradil, len sa neviem stale rozhodnut ci Sigmu alebo Tamron..., maju skoro rovnake hodnotenia, aky je Vas nazor? Ktory vybrat?
hentie objektivy "ja viem vsetko" su v realite skor take ze "ja neviem nic poriadne". Osobne by som sa na to vykaslal, kupil dva kvalitne objektivy v najcastejsie pouzivanych ohniskach a hotovo. Ano, bolo by to o priblizne 300eur drahsie ale zase ta kvalita je niekde uplne inde.
Linkovane mas za 400 libier, to je plusminus 480eur. Kupil by som Tamron 17-50mm f2.8 v cenovke okolo 300eur a pouzity 70-200mm f2.8 tamron (pomale ostrenie) pripadne Sigmu (druha verzia je kusok drahsia ale opticky lepsia). Pouzity 70-200mm f2.8 zozenies na inzerat pripadne na ebayi v pohode pod 500eur.
Vysledok : 750 az 800eur namiesto tebou povodne zamyslanych takmer 500eur. Avsak dva vynikajuce objektivy s velmi peknou svetelnostou f2.8... za tie prachy nic lepsie nezozenies. Kedze mas Sony, su tie objektivy automaticky stabilizovane.
A teraz rozmyslaj : skus na Canon alebo Nikon kupit stabilizovany 70-200mm f2.8 objektiv za priblizne 500eur...
lubo ma pravdu. objektivy s takym rozsahom nepodavaju take dobre vysledky. na tvojom mieste by som mozno este zvazil nakup starych minolt. tak to robim ja
zabudol som jednu drobnost : dnes sice kupis objektivy o 300eur drahsie ako si planoval, ale v buducnosti o 300eur drahsie predas ked sa nahodou budes zbavovat Sony aparatury. Objektivy totiz v priebehu casu netratia na hodnote skoro nic, ked kupis rozumne.
Samozrejme nemusis obidva objektivy kupit naraz, velmi dobre poznam situaciu kedy nie je nadbytok penazi.
Podla mna tam este hra rolu aj (dostal som sa sem tak ze som hladal info o hore spominanom sigmackom objektive a u mna tiez plati) : Fotit budem hlavne: ludia (party, oslavy)
je tam aj priroda a este ine veci. Kto fotil deti alebo party tak vie, ze kvalita je az druha za zachytenim spravneho momentu. A ten co 90% casu travi vymenou objektivov .... Niekedy ultrasuper duper kvalita nie je ten najpodstatenejsi atribut. A ta sigma 18-250 v bazare ide tak 300 - 350 eur - tak tam uz je o dost vacsi rozdiel nielen 300 eur. Ano 2.8 pri foteni tvari spravi svoje - neviem kolko ma ta sigma okolo 100mm ale urcite aspon 4.5 a to je to co ma odradza zatial od tej sigmy ...
Objektiv pre Sony A57
Fotit budem hlavne:
priroda
ludia (party, oslavy)
mesto
zvierata
Nasiel som tieto:
http://www.currys.co.uk/gbuk/sony-dt-18-250-mm-f-3-5-6-3-wide-angle-zoom-lens-00925677-pdt.html
http://www.cameraworld.co.uk/ViewProdDetails.asp?prod_code=PON10L000078&Cat_Code=2&Subcat_Code=203&prod_name=
http://www.procamerashop.co.uk/sigma-18-250mm-f-3-5-6-3-dc-os-hsm-sony-mount.html
Ktory by ste poradili?
Dakujem za reakcie.
http://www.dyxum.com/lenses/results.asp?IDLensType=3
Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC OS HSM
Tamron 18-270mm F3.5-6.3 Di II PZD
Linkovane mas za 400 libier, to je plusminus 480eur. Kupil by som Tamron 17-50mm f2.8 v cenovke okolo 300eur a pouzity 70-200mm f2.8 tamron (pomale ostrenie) pripadne Sigmu (druha verzia je kusok drahsia ale opticky lepsia). Pouzity 70-200mm f2.8 zozenies na inzerat pripadne na ebayi v pohode pod 500eur.
Vysledok : 750 az 800eur namiesto tebou povodne zamyslanych takmer 500eur. Avsak dva vynikajuce objektivy s velmi peknou svetelnostou f2.8... za tie prachy nic lepsie nezozenies. Kedze mas Sony, su tie objektivy automaticky stabilizovane.
A teraz rozmyslaj : skus na Canon alebo Nikon kupit stabilizovany 70-200mm f2.8 objektiv za priblizne 500eur...
Samozrejme nemusis obidva objektivy kupit naraz, velmi dobre poznam situaciu kedy nie je nadbytok penazi.
Fotit budem hlavne:
ludia (party, oslavy)
je tam aj priroda a este ine veci. Kto fotil deti alebo party tak vie, ze kvalita je az druha za zachytenim spravneho momentu. A ten co 90% casu travi vymenou objektivov .... Niekedy ultrasuper duper
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa