Čoskoro budem hrdým majiteľom svojej prvej zrkadlovky - Canon 600D. Plánujem z ňou fotiť/točiť hlavne krajinu a tak, preto by som si chcel hneď na začiatok zaobstarať širokouhlý objektív. Viete mi poradiť niečo cenovo dostupné (aj bazárové) ? V objektívoch sa vôbec nevyznám ... no, ak by nebola iná možnosť (v rámci ceny) tak by som kľudne šiel aj do pevného skla. Mimochodom aký máte názor na niečo také ?
ak som to dobre pochopil, šrubuje sa to priamo na objektív a malo by to "urobiť" širokouhlý záber ... Je mi jasné, že širokouhlý objektív to nie je, a ani svietivosť nebude najlepšia ... ale ak z toho dostanem širokouhlý záber, na začiatok mi to príde ako dobrá investícia ... čo myslíte ?
Je to možné, ale už potrebujem konečne vlastný foták ... ak sa z neho vykľuje super kamera (v čo síce pevne verím) budem rád, ak nie, možno skutočne kúpim nejakú kameru ... Pre moje projekty je prioritou hlavne kompaktnosť, čo mi tá 600d skutočne ponúka (škoda však že nie je utesnená) ... ale časom uvidíme
Ďakujem a rovnako prajem len tie najlepšie zábery ...
Ak planujes kupit fotak aj so setakom (18-55), ktory tu uz bol parkrat spominany, tak to ber, skusis si fotenie, oboznamis sa s nim, casom prides na to, co ti k tomu chyba. Krajinky s tym nebudes mat problem pofotit. Ak chces zainvestovat do niecoho podobneho a lepsieho, co sa ti aj casom zide, tak si kup iba telo a dokup si k tomu tamron 17-50 f2.8, ci uz stabilizovanu verziu, alebo nestabilizovanu. Osobne mam stabilizovanu verziu (skratka VC), daju sa s tym slusne fotit krajinky, odfotis s tym portret a ma to dobru svetelnost aj na interier. Je to taky univerzal...
Mám taký pocit, že najprv si treba naštudovať pojmy a až potom žiadať o radu. Ďalší z tých, čo kúpia ani nevedia čo (hlavne že to má v názve zrkadlovka) a teraz zoberú "širokáč" a idú fotiť "krajinky" Rada: Keď už si si kúpil za drahé prachy niečo čo nikdy nebudeš vedieť plne ovládať, tak to šupni na "A" odfoť štyri ožieračky s kamošmi (ak nejakých máš) so vstavným bleskom, potom ho šupni pol roka na poličku a v auguste spravíš niekomu radosť keď to budeš predávať ako "nevyužité" Tak veľa štastia s fotením širokouhlých krajiniek
dementnejsi nazor som este nepocul/necital....ale podla tvojich fotiek sudim ze ty ako tazky "profesional" si mozes dovolit taketo komentare...popros surodencov/rodicov/znamych/kamaratov..ak nejakych mas...aby ti dali za mna poriadnu facku...taku otcovsku na prebratie z toho sna...
Pre chalana co zakladal temu: ten zakladny setak ti na krajinku staci...bohate..pokial sa necitis strasne bohaty a nevies co s peniazmi...tak ti na nejaku dobu bude stacit..18-55 mi uplne stacilo na krajinku.nauc sa zvladat techniku a soft....a vykompenzujes s tym vela...ani ja nie som profik...tiez sa ucim...kasli na dementov ako POKY...vela stastia...
dementnejsi nazor som este nepocul/necital....ale podla tvojich fotiek sudim ze ty ako tazky "profesional" si mozes dovolit taketo komentare...popros surodencov/rodicov/znamych/kamaratov..ak nejakych mas...aby ti dali za mna poriadnu facku...taku otcovsku na prebratie z toho sna...
Pre chalana co zakladal temu: ten zakladny setak ti na krajinku staci...bohate..pokial sa necitis strasne bohaty a nevies co s peniazmi...tak ti na nejaku dobu bude stacit..18-55 mi uplne stacilo na krajinku.nauc sa zvladat techniku a soft....a vykompenzujes s tym vela...ani ja nie som profik...tiez sa ucim...kasli na dementov ako POKY...vela stastia...
Vyprosujem si takéto urážky, ty niesi v pozícii súdiť mňa a moju rodinu, takže keď sa bude ešte opakovať urážanie mojej osoby z tvojej strany, budem to riešiť. Ja som nikomu nenapísal že je dement tj. som nikoho neurazil napísal som svoj názor, ktorý nikoho neosočuje.
POKY, ty si iný začiatočník že??? Poznáš Bališa??? Nevadí....
Nabudúce: 1. daj cenový strop 2. študuj 3. študuj 4. študuj 5. potom ak si skutočne nevieš dať rady medyi dvoma troma objektívmy, tak... 6. študuj 7. potom sa dakoho dačo pýtaj 8. kúp si ssamyang 8mm alebo 14mm
Vyprosujem si takéto urážky, ty niesi v pozícii súdiť mňa a moju rodinu, takže keď sa bude ešte opakovať urážanie mojej osoby z tvojej strany, budem to riešiť. Ja som nikomu nenapísal že je dement tj. som nikoho neurazil napísal som svoj názor, ktorý nikoho neosočuje.
Nabudúce: 1. daj cenový strop 2. študuj 3. študuj 4. študuj 5. potom ak si skutočne nevieš dať rady medyi dvoma troma objektívmy, tak... 6. študuj 7. potom sa dakoho dačo pýtaj 8. kúp si ssamyang 8mm alebo 14mm
Ja som si nikde nevšimol, že by niekto urážal tvoju rodinu. Ako si skôr písal o slobode prejavu a o napísaní svojho názoru, tak to tu spravil aj niekto iný a už sa ti to nepáči. Ja tiež neschvaľujem tvoj prvý príspevok, no každý tu píše svoje skúsenosti a tak som to pochopil, že aj ty si si kúpil foťák len preto že sa to volalo zrkadlovka, prepol si do režimu AUTO, dva krát odfotil kamarátov (ak nejakých máš) a v auguste si ho predal pod cenu. Nevyjadroval som sa k tomu, keďže to je tvoja skúsenosť. Ja mám napríklad inú a snažil som sa trošku poradiť začínajúcemu fotografovi. Moje skúsenosti sú minimálne, no možno aj tá troška "navaras"ovi pomôže. Skúsme si tu nejako pomôcť a ak nevieme poradiť, tak radšej nič nepíšme, ako napísať nejakú pi.ovinu za každú cenu.
mrkni si videa na youtube. napriklad video so sigma 10-20: http://www.youtube.com/watch?v=FMOtshTjZ90 a tuto celkom sikovne video s predsadkami: http://www.youtube.com/watch?v=UNsmQJ3H8BY Na tych predsadkach pekne vidno ako sa kvalita obrazu zhovadi. Pre domace video je to mozno pouzitelne s prizmurenymi ocami, ale na foto urcite nie.
sloboda prejavu nie..?urazil som tvoju rodinu..? kde ? tym ze som napisal aby ti dali za mna facku..? komediant tvoj prispevok bol podla mna demetny...a moja rada pre chalana bola aby takychto dementov nebral do uvahy...pod...pories ma
Aký širokouhlý objektív ? (lacný)
Čoskoro budem hrdým majiteľom svojej prvej zrkadlovky - Canon 600D. Plánujem z ňou fotiť/točiť hlavne krajinu a tak, preto by som si chcel hneď na začiatok zaobstarať širokouhlý objektív. Viete mi poradiť niečo cenovo dostupné (aj bazárové) ? V objektívoch sa vôbec nevyznám ... no, ak by nebola iná možnosť (v rámci ceny) tak by som kľudne šiel aj do pevného skla.
Mimochodom aký máte názor na niečo také ?
http://i1118.photobucket.com/albums/k617/com2save/EBAY/Images/LOM/JASION/widelens/46mm/T1.jpg
ak som to dobre pochopil, šrubuje sa to priamo na objektív a malo by to "urobiť" širokouhlý záber ...
Je mi jasné, že širokouhlý objektív to nie je, a ani svietivosť nebude najlepšia ... ale ak z toho dostanem širokouhlý záber, na začiatok mi to príde ako dobrá investícia ... čo myslíte ?
Ďakujem za konštruktívne rady
Pre moje projekty je prioritou hlavne kompaktnosť, čo mi tá 600d skutočne ponúka (škoda však že nie je utesnená) ... ale časom uvidíme
Ďakujem a rovnako prajem len tie najlepšie zábery ...
Nabudúce:
1. daj cenový strop
2. študuj
3. študuj
4. študuj
5. potom ak si skutočne nevieš dať rady medyi dvoma troma objektívmy, tak...
6. študuj
7. potom sa dakoho dačo pýtaj
8. kúp si ssamyang 8mm alebo 14mm
Nabudúce:
1. daj cenový strop
2. študuj
3. študuj
4. študuj
6. študuj
Ja tiež neschvaľujem tvoj prvý príspevok, no každý tu píše svoje skúsenosti a tak som to pochopil, že aj ty si si kúpil foťák len preto že sa to volalo zrkadlovka, prepol si do režimu AUTO, dva krát odfotil kamarátov (ak nejakých máš) a v auguste si ho predal pod cenu. Nevyjadroval som sa k tomu, keďže to je tvoja skúsenosť. Ja mám napríklad inú a snažil som sa trošku poradiť začínajúcemu fotografovi. Moje skúsenosti sú minimálne, no možno aj tá troška "navaras"ovi pomôže.
Skúsme si tu nejako pomôcť a ak nevieme poradiť, tak radšej nič nepíšme, ako napísať nejakú pi.ovinu za každú cenu.
Nabudúce:
1. daj cenový strop
2. študuj
3. študuj
4. študuj
6. študuj
napriklad video so sigma 10-20: http://www.youtube.com/watch?v=FMOtshTjZ90
a tuto celkom sikovne video s predsadkami: http://www.youtube.com/watch?v=UNsmQJ3H8BY
Na tych predsadkach pekne vidno ako sa kvalita obrazu zhovadi. Pre domace video je to mozno pouzitelne s prizmurenymi ocami, ale na foto urcite nie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa