rozmyslam o nejakom lacnom pevnom skle 135 mm manual, nieco svetlene a ostre, fotite niekto na niecom takom ?, co by ste poradili? zatial mam v uzsom vybere, super takumar, vivitar , jupiter,
rozmyslam o nejakom lacnom pevnom skle 135 mm manual, nieco svetlene a ostre, fotite niekto na niecom takom ?, co by ste poradili? zatial mam v uzsom vybere, super takumar, vivitar , jupiter,
Niektoré kvalitnejšie MF sklá ak sú v dokonalom stave stoja balík , prídeš o AF, či meranie expozície, neviem ako to teraz funguje na iných systémov a dosť dôležité je že budeš mať vela odpadu ak budeš chcieť fotiť na plnú dieru, aby si neskôr nelutoval tú vyššiu investíciu do MF skla ako peniaze hodenédo kanála
Niektoré kvalitnejšie MF sklá ak sú v dokonalom stave stoja balík , prídeš o AF, či meranie expozície, neviem ako to teraz funguje na iných systémov a dosť dôležité je že budeš mať vela odpadu ak budeš chcieť fotiť na plnú dieru, aby si neskôr nelutoval tú vyššiu investíciu do MF skla ako peniaze hodenédo kanála
Zalezi od znacky a typovej rady co sa tyka straty merania expozicie. Vyspelejsie tela meraju expoziciu, staci v menu zadenovat typ nonCPU lens. Rovnako indikuju v hladaciku zaostrenie. Urcite nestoja balik, samozrejme okrem exotickych skiel. Vyborne su 55 a aj spominane 135mm skla.
zatial co som skusal MF sklo Pentacon auto MC 1,8/50, tak mi sonicka pomaha pekne doostrit , to co mi sony setak uz nedovoli z ruky v izbe pri beznom osvetleni fotit z ruky, bez blesku , s tymto sklom v pohode davam, a bokeh ako hovado.
Canon meria expozíciu aj bez nasadeného objektívu... stačí, že ho priblížiš k bajonetu, aby si videl nejakú scénu. Správne zaostrenie ale neindikuje, ale nie je problém kúpiť si ten nalepovací čip za pár šupov.
ja som kupil k oly epl3 oly OM 135 3,5 cca 70 e...2.8 najdes za cca 150. fakt je o hubu ostrit na taku dialku ..najma nejakee pohybujuce objekty...to je potom skor loteria...ale je to manual a za cenu do 100ky to pre mna staci
Ja mám CZJ Sonar 135 f3,5. Pokiaľ môžem subjektívne hodnotiť tak: 1.) Je ostrá už na plnú dieru 2.) Má vstavanú slnečnú clonu 3.) Podanie farieb ťahá do teplejších odtieňov 4.) Bokeh je naozaj pekný. 5.) Na otestovanie stačí ak budeš zaostrovať cez signalizáciu zaostrenia. (Stlačiť spúšť do polovice a pomaly točiť zaostrovacím prstencom smerom k nekonečnu až kým foťák nepípne a zaostrovací bod neblikne) 6.) Vrelo odporúčam nákup zaostrovacej matnice a prípadne aj zväčšujúceho okuláru (napr. Tenpa 1.3) 7.) Ja som kúpil CZJ 135 nemeckom ebay za 70€. Bola to dobrá kúpa
pevne sklicko 135mm
1.) Je ostrá už na plnú dieru
2.) Má vstavanú slnečnú clonu
3.) Podanie farieb ťahá do teplejších odtieňov
4.) Bokeh je naozaj pekný.
5.) Na otestovanie stačí ak budeš zaostrovať cez signalizáciu zaostrenia. (Stlačiť spúšť do polovice a pomaly točiť zaostrovacím prstencom smerom k nekonečnu až kým foťák nepípne a zaostrovací bod neblikne)
6.) Vrelo odporúčam nákup zaostrovacej matnice a prípadne aj zväčšujúceho okuláru (napr. Tenpa 1.3)
7.) Ja som kúpil CZJ 135 nemeckom ebay za 70€. Bola to dobrá kúpa
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa