Do teraz som k svojim 70-300 a 30-1.8G nepouzival ziadne filtre ale mam v plane kupit Nikon 16-85 hlavne na krajinu a k nemu cpl a nejake prechodove filtre. Neviem ale co bude najvhodnejsie riesenie ci kruhove alebo dostickove, dost sa pozeram aj na cenu ale nechcem aby utrpela kvalita snimkov. Velmi sa mi pozdava riesenie tohto pana http://youtu.be/dFGVLNz5maM . Viete mi povedat co to je za znacku ? Co by bolo najvhodnejsie pomer cena/vykon ? (D5100 telo)
zdravim Vas, moze mi niekto poradit aky je rozdiel (v praktickom pouziti a fotovysledku) medzi Marumi PL-C DHG a Marumi PL-C DHG Super? Je rozdiel v cene cca 20-25 E adekvatny vysledku? vopred vdaka
odlisnost je iba v povrchovej uprave - Super DHG ma naviac este speci upraveny povrch ktory odpudzuje vodu a mastnotu a je odolnejsi na skrabance....myslim....opticky podla mna rozdiel nebude
odlisnost je iba v povrchovej uprave - Super DHG ma naviac este speci upraveny povrch ktory odpudzuje vodu a mastnotu a je odolnejsi na skrabance....myslim....opticky podla mna rozdiel nebude
vdaka, rozhodol som sa pre super verziu, predsa je to investicia na dlhe roky, tak nech je odolnejsi
Postupne - vo videu je systém od LEE. Výhodou je , že sa k nemu predáva aj kompendium (prestaviteľná clona). Je to prepracovanejší systém ako Cokin. U Cokinu, ak to chceš používať na krajinu bez obmedzení - choď do 100mm. Ani prípadný prechod na FX Ti nevyrobí vrásky z následného predaja. V 85mm máme novú značku - nepozeral som ako je na tom cenovo, ale pre Teba (pri výbere) je to možnosť. Všetky filtre konštrukčne podobné Cokinu (z polykarbonátu, či optického skla) maju vďaka hrúbke určitú schopnosť na hranách DOSŤ " vodiť " svetlo (táto vlastnosť sa využíva pri elektronike, display-och=podsvietenie). Vyber si preto kvalitné kompendium a ak je taká možnosť - aj držiak s krytmi. Alebo filtre na hranách začierniť. Nebude Ti to znižovať kontrast v obraze a vodiť parazitné svetlo do obrazu (niečo ako závoj).
Aky typ filtrov ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa