Kamoš chce kúpiť túto mirrorless-ku a pýtal sa ma, ktoré sú k nej najlepšie (čo sa týka ostrosti, bokehu a iných optických kvalít) objektívy. Nakoľko s týmto druhom foťákov nemám skúsenosti prosím tých, ktorí majú aktuálny prehľad o nejaké vhodné typy. Ďakujem!
mas s nimi aj realne skusenosti, alebo si len zaweboval?
samozrejme ze len zaweboval osobne som z nich drzal v ruke len tu 12tku a 45ku (velmi fajin sklicka) ostatne myslim kvalitou nevybocuju teda aspon podla uzivatelskych nazorov
mas tu vypis TOP objektivov s AF pre m4/3 v zatvorkach mas ekvivalent pre FF zrkadlovky
so sklami 45mm a viac uz sa da narabat s bokehom na m4/3 pri nizsich ohniskach musis ist dost blizko k objektu a pozadie musi byt dalej aby sa dalo hovorit o bokehu (DOF jednoducho nepusti)
dalsie skla najdes na : http://www.four-thirds.org/en/microft/lens_chart.html
samozrejme ze len zaweboval osobne som z nich drzal v ruke len tu 12tku a 45ku (velmi fajin sklicka) ostatne myslim kvalitou nevybocuju teda aspon podla uzivatelskych nazorov
heh nuz ja este vela krupice popapat a vela kakava vypit musim aby zo mna tiez mohol byt zberatel ... ale hadam som sa nemylil v tom tvrdeni TOP objektivov to by vyvracalo moje idei a denne slintanie nad obrazkami na stene
Naj-objektívy pre OMD E-M5
ps : smajlik
ps:dva smajlik
portretak : Olympus 45/1.8
dlhe ohnisko : Panasonic 35-100/2.8
vsehochut / zakladak : Panasonic 12-35/2.8
streetak : Olympus 12/2
M.Zuiko 17/1.8 (34mm)
Leica DG 25/1.4 (50mm)
M.Zuiko 45/1.8 (90mm)
M.Zuiko 60/2.8 Macro (120mm)
M.Zuiko 75/1.8 (150mm)
Zooooomove
Panasonic 7-14/4 (14-28)
Panasonic 12-35/2.8 (24-70)
Panasonic 35-100/2.8 (70-200)
mas tu vypis TOP objektivov s AF pre m4/3
v zatvorkach mas ekvivalent pre FF zrkadlovky
so sklami 45mm a viac uz sa da narabat s bokehom na m4/3 pri nizsich ohniskach musis ist dost blizko k objektu a pozadie musi byt dalej aby sa dalo hovorit o bokehu (DOF jednoducho nepusti)
dalsie skla najdes na : http://www.four-thirds.org/en/microft/lens_chart.html
20/1.7 ... nemozem si pomoct ale je (podla mna) dost pomale (AF)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa