Dobrý deň, asi ma tu hneď zhdíte,že téma je tu už minimálne 5x napísaná ,ale nikde som nenašla konkrétnu odpoveď preto sa to chcem opýtať takýmto spôsobom. Vlastním Canon EOS 600D, so setovým objektívom (18-55mm) , chcem si kúpiť tele objektív 70-200mm f4 L USM, ale k nemu sa dopracujem tak o mesiac a pol,prinajhoršom o dva mesiace.
O pár týždňov odchádzam na dovolenku a nechcem ísť iba so setovým objektívom preto som si vybrala aj portrétový 50mm f1,8...tu u nás v UK je za skvelú cenu v rôznych e-shopoch,preto sa chcem opýtať či to na takú "rýchlovku" stačí a či ma nezmiatlo len to,že je to lacné.
staci, je to perfektny objektiv Mozno tu padnu vsetky mozne i nemozne nazory na kvalitu, bokeh, velky nos ... zacni fotit ked sa ti bude dat, dokupis si nieco ine
staci, je to perfektny objektiv Mozno tu padnu vsetky mozne i nemozne nazory na kvalitu, bokeh, velky nos ... zacni fotit ked sa ti bude dat, dokupis si nieco ine
Naozaj? Tak to si ma neskutočne potešil,pretože som ho našla už za £75....a ako som písala je to len skôr taká rýchlovka na tú dovolenku,ale strašne m štve,že nestihnem ten 70-200 f4 .... Ale ďakujem za odpoveď
skus kuknut 50 f1,4 .. mam a som spokojny .. ak chces ale fotit kamosku v mori, teda predpokladam ze cez slnecny den .. tak aj tak so 600D nebudes fotit na nizkych clonach .. kludne 8 a viac aby si sa dostala pod 1/4000
mozno k tomu by sa hodil aj nejaky ND filter (ak teda chces aj nizku DOFku)
Dobrý deň, asi ma tu hneď zhdíte,že téma je tu už minimálne 5x napísaná ,ale nikde som nenašla konkrétnu odpoveď preto sa to chcem opýtať takýmto spôsobom. Vlastním Canon EOS 600D, so setovým objektívom (18-55mm) , chcem si kúpiť tele objektív 70-200mm f4 L USM, ale k nemu sa dopracujem tak o mesiac a pol,prinajhoršom o dva mesiace.
O pár týždňov odchádzam na dovolenku a nechcem ísť iba so setovým objektívom preto som si vybrala aj portrétový 50mm f1,8...tu u nás v UK je za skvelú cenu v rôznych e-shopoch,preto sa chcem opýtať či to na takú "rýchlovku" stačí a či ma nezmiatlo len to,že je to lacné.
Ďakujem za všetky možné odpovede!
Oproti setaku 18-55 je 50 1.8 dost vyrazny skok v obrazovej kvalite. Nech ta cena nepomyli, to je dan za plastove prevedenie a trochu horsi bokeh ale opticky konkuruje aj ovela drahsim sklam. Na portrety sa da pouzit aj od F1.8. Kvoli este vyssej ostrosti ho zvyknem clonit tak na 2.2 az 2.8. Medzi cca F4 a F8 je ostry ako britva. Pozri si napr. tuto recenziu: http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/50mm-f18.htm
dobrý nápad ten filter si pozriem,už som nad ním minule rozmýšľala ale dostala som sa len k UV a CPL. A pozerala som si na nete aj 50mm f1,4 ....ale myslím, že f1,8 je ideálny a aj cenovo dostupnejší keď si vezmem,že to "potrebujem narýchlo" a potom si kúpim 70-200 f4... diki za ten ND filter
skus kuknut 50 f1,4 .. mam a som spokojny .. ak chces ale fotit kamosku v mori, teda predpokladam ze cez slnecny den .. tak aj tak so 600D nebudes fotit na nizkych clonach .. kludne 8 a viac aby si sa dostala pod 1/4000
dobrý nápad ten filter si pozriem,už som nad ním minule rozmýšľala ale dostala som sa len k UV a CPL. A pozerala som si na nete aj 50mm f1,4 ....ale myslím, že f1,8 je ideálny a aj cenovo dostupnejší keď si vezmem,že to "potrebujem narýchlo" a potom si kúpim 70-200 f4... diki za ten ND filter
cpl filter je k moru fasa vec .. UV zbytocnost .. radsej investovat do kvalitneho cpl a nd a mas vystarane .. aj s tou f1,8 ... sice plastacik, ale optika sa podarila
http://www.photozone.de/canon-eos/160-canon-ef-50mm-f18-ii-test-report--review ja sa snažím vždy pozrieť viac recenzii a lacný je preto, že technologia výroby je lacnejšia, 50tky su výrobou najlacnejšie a aj pre nás
canon 50 f/1.8 je vzhladom na pomer cena/vykon neskutocne dobry. Je pravda, ze vyzera ako plastova hracka, ma problemy ostrit v horsich svetelnych podmienkach ale myslim, ze budes s nim velmi spokojna. Co sa tyka 70-200 f/4, tak je to velmi dobry zoom objektiv, ostry, avsak tam nedostanes taky bokeh (rozostrenie pozadia) ako pri clone f/1.8. Mal som 70-200 f/4, je to super teleobjektiv, ale na potrety je urcite lepsi 70-200 f/2.8 (stabilizacia tiez nie je na zahodenie. Ale to sa potom bavime o inej cenovej kategorii). Keby si sa chcela neskor viacej venovat portretom tak zistis, ze si vacsinou vystacis pevnymi sklami 35mm a 85mm. Na zaciatok je 50 f/1.8 velmi dobra a potom uvidis. Co sa tyka 70-200 f/4, na tvojom mieste by som si objektiv skor ako ho kupis niekde testol, alebo sa poradil s niekym kto ho ma. Aby si nebola sklamana, ze to na vystupe nedava to, co si ocakavala.
tak, ja osobne som ho vlastnil, zo zaciatku sa mi pozdaval vypadal slubne, no po par foteniech sa mi znechutil. hlucne pomale ostrenie, nie vzdy spravne zaostrene( ciastocne asi sposobene fotakom a clonou 1,8) ale ak nepotrebujes rychlo zaostrovat a budes fotit portrety v dobrom svetle tak si myslim ze by mohol postacovat za tu cenu jeto rozumna volba, ja som sa rozhodol ist do 50 f1,4 od canonu
Oproti setaku 18-55 je 50 1.8 dost vyrazny skok v obrazovej kvalite. Nech ta cena nepomyli, to je dan za plastove prevedenie a trochu horsi bokeh ale opticky konkuruje aj ovela drahsim sklam. Na portrety sa da pouzit aj od F1.8. Kvoli este vyssej ostrosti ho zvyknem clonit tak na 2.2 az 2.8. Medzi cca F4 a F8 je ostry ako britva. Pozri si napr. tuto recenziu: http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/50mm-f18.htm
cpl filter je k moru fasa vec .. UV zbytocnost .. radsej investovat do kvalitneho cpl a nd a mas vystarane .. aj s tou f1,8 ... sice plastacik, ale optika sa podarila
UV bolo len "pribalené" k CPL ale nasadený som ho mala asi tak 1 v živote,keď ten balík prišiel a ja som chcela vyskúšať
Portrétový objektív
asi ma tu hneď zhdíte,že téma je tu už minimálne 5x napísaná ,ale nikde som nenašla konkrétnu odpoveď preto sa to chcem opýtať takýmto spôsobom.
Vlastním Canon EOS 600D, so setovým objektívom (18-55mm) , chcem si kúpiť tele objektív 70-200mm f4 L USM, ale k nemu sa dopracujem tak o mesiac a pol,prinajhoršom o dva mesiace.
O pár týždňov odchádzam na dovolenku a nechcem ísť iba so setovým objektívom preto som si vybrala aj portrétový 50mm f1,8...tu u nás v UK je za skvelú cenu v rôznych e-shopoch,preto sa chcem opýtať či to na takú "rýchlovku" stačí
by the way: na krajinu bude tiez vhodny medzi f5.6 - f11
by the way: na krajinu bude tiez vhodny medzi f5.6 - f11
ak chces ale fotit kamosku v mori, teda predpokladam ze cez slnecny den .. tak aj tak so 600D nebudes fotit na nizkych clonach .. kludne 8 a viac aby si sa dostala pod 1/4000
asi ma tu hneď zhdíte,že téma je tu už minimálne 5x napísaná ,ale nikde som nenašla konkrétnu odpoveď preto sa to chcem opýtať takýmto spôsobom.
Vlastním Canon EOS 600D, so setovým objektívom (18-55mm) , chcem si kúpiť tele objektív 70-200mm f4 L USM, ale k nemu sa dopracujem tak o mesiac a pol,prinajhoršom o dva mesiace.
O pár týždňov odchádzam na dovolenku a nechcem ísť iba so setovým objektívom preto som si vybrala aj portrétový 50mm f1,8...tu u nás v UK je za skvelú cenu v rôznych e-shopoch,preto sa chcem opýtať či to na takú "rýchlovku" stačí
ak chces ale fotit kamosku v mori, teda predpokladam ze cez slnecny den .. tak aj tak so 600D nebudes fotit na nizkych clonach .. kludne 8 a viac aby si sa dostala pod 1/4000
ja sa snažím vždy pozrieť viac recenzii a lacný je preto, že technologia výroby je lacnejšia, 50tky su výrobou najlacnejšie a aj pre nás
Co sa tyka 70-200 f/4, tak je to velmi dobry zoom objektiv, ostry, avsak tam nedostanes taky bokeh (rozostrenie pozadia) ako pri clone f/1.8. Mal som 70-200 f/4, je to super teleobjektiv, ale na potrety je urcite lepsi 70-200 f/2.8 (stabilizacia tiez nie je na zahodenie. Ale to sa potom bavime o inej cenovej kategorii).
Keby si sa chcela neskor viacej venovat portretom tak zistis, ze si vacsinou vystacis pevnymi sklami 35mm a 85mm.
Na zaciatok je 50 f/1.8 velmi dobra a potom uvidis. Co sa tyka 70-200 f/4, na tvojom mieste by som si objektiv skor ako ho kupis niekde testol, alebo sa poradil s niekym kto ho ma. Aby si nebola sklamana, ze to na vystupe nedava to, co si ocakavala.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa