Fórum » Objektívy a filtre

HOYA ND Variable Density 3-400

ZuzannaH
2013-03-07 16:01:32+01
... hladala som tu nejake info k tomuto "zazraku", ale bezuspesne. Ma niekto z Vas s tymito filtrami prakticke skusenosti? Vopred vdaka za info...

inkubbus
2013-03-07 16:16:35+01
http://www.ephotozine.com/article/light-craft-workshop-fader-nd-mk-ii-filter-filter-review-14321

ZuzannaH
2013-03-07 20:00:50+01
príspevok od: inkubbus
http://www.ephotozine.com/article/light-craft-workshop-fader-nd-mk-ii-filter-filter-review-14321
vdaka za link... vidim, ze je to naozaj na zvazenie pri tych specifikach zvazovania ohniska...

inkubbus
2013-03-07 20:06:57+01
dá sa používať aj keď ťa limituje ten cross efect a tým pádom nemožnosť využiť jeho plné zatmavenie na všetkých ohniskách. pri zapnutom živom náhľade sa používa celkom dobre.

preto som si neskôr kúpil ND1000

ZuzannaH
2013-03-07 21:32:12+01
príspevok od: inkubbus
dá sa používať aj keď ťa limituje ten cross efect a tým pádom nemožnosť využiť jeho plné zatmavenie na všetkých ohniskách. pri zapnutom živom náhľade sa používa celkom dobre.

preto som si neskôr kúpil ND1000
ak som z toho clanku dobre pochopila, tak limitujuce su prave tie sirsie ohniska, ktore sa ale v krajinarskej pouzivaju najcastejsie, nie?
Faktom je, ze som v tejto oblasti fotografie zatial iba teoretik, tak zvazujem, ci si kupit nejaku novu "hracku" hoya by predsa len mohla byt zarukou nejakeho pouzitelneho standardu aj v tomto segmente... (obzvlast s prilezitostnym vyuzitim)

inkubbus
2013-03-08 07:39:12+01
príspevok od: ZuzannaH
ak som z toho clanku dobre pochopila, tak limitujuce su prave tie sirsie ohniska, ktore sa ale v krajinarskej pouzivaju najcastejsie, nie?
Faktom je, ze som v tejto oblasti fotografie zatial iba teoretik, tak zvazujem, ci si kupit nejaku novu "hracku" hoya by predsa len mohla byt zarukou nejakeho pouzitelneho standardu aj v tomto segmente... (obzvlast s prilezitostnym vyuzitim)
No pokial som sa ja dobre docital, tak je jedno ci je to hoya alebo iny znackovy vyrobca. Ak pouzije dva polarizaky na vyrobu tohoto filtra, tak tuto vlastnost bude mat vzdy.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()