Ahojte. Mam nikon d 5100 a k tomu objektiv 18-55 a 55-200. Rozhodujem sa kupit nejaky lepsi, Ale neviem aky. Ide o to, ze objektiv by som chcel pouzivat hlavne na portretne fotenie a vo velkej miere na tocenie videa. Cize premyslam, ci sa mi oplati kupovat objektiv do 1000eur k telu d5100 alebo je to zbytocne a je potrebne kupit radsej aj nejaky profi fotoaparat? Vsade sa pise, ze zalezi hlavne na objektive, ale predpokladam, ze s drahsim a kvalitnejsim telom dostanem lepsie vysledky hlavne pri videu, ci mylim sa? Popripade mi viete na ten moj poradit nejaky objektiv do 1000eur, co by nejak splnal moje naroky? Dakujem
Ahojte. Mam nikon d 5100 a k tomu objektiv 18-55 a 55-200. Rozhodujem sa kupit nejaky lepsi, Ale neviem aky. Ide o to, ze objektiv by som chcel pouzivat hlavne na portretne fotenie a vo velkej miere na tocenie videa. Cize premyslam, ci sa mi oplati kupovat objektiv do 1000eur k telu d5100 alebo je to zbytocne a je potrebne kupit radsej aj nejaky profi fotoaparat? Vsade sa pise, ze zalezi hlavne na objektive, ale predpokladam, ze s drahsim a kvalitnejsim telom dostanem lepsie vysledky hlavne pri videu, ci mylim sa? Popripade mi viete na ten moj poradit nejaky objektiv do 1000eur, co by nejak splnal moje naroky? Dakujem
kup si nikon 50mm F 1.8 G(1.4) alebo 35mm F 1.8 (1.4) na video dáky fishey
Mal som d 5100, video ma dobre a navyse vyklopny displey je pre ucel videa len vyhoda. Vyber objektivu zavisi od toho, aky druh videa a v akych podmienkach s nim chces tocit. Rovnako aj na portrety vyber ohniska zavisi od podmienok fotenia (malo priestoru v interieri - kratsie ohnisko). No pre oba plati, ze cim svetelnejsie, tym lepsie. Vela ti toho napovie google, ja som nasiel napr.: http://zrcadlovkou.cz/jaky-objektiv-vybrat-na-video-zrcadlovkou.
V podstate ale plati, ze na serioznejsie video radsej kameru .
Ako napisal Peto15 ... na portrety skor ten 50mm f1.8 ... Co sa tyka kvality tela, to za dva roky vymenis a dobry objektiv ti ostane, takze sa s tym netrap.
mas dost velky rozsah, tak si vyskusaj na ktorom ohnisku sa ti najlepsie portretuje a kup to... bud teda 50/1.8 alebo 85/1.8 (osobne preferujem dlhsie ohnisko) ja napriklad 105 a 135 na FF....
Dakujem za odpovede. Premyslal som aj nad kamerou, ale tiez neviem aku, kedze na vacsine nie je vymenitelny objektiv. Potom prichadzam o moznost kreativity. Fish eye a pod....
Portretny objektiv pre Nikon DX
Ale neviem aky. Ide o to, ze objektiv by som chcel pouzivat hlavne na portretne fotenie a vo velkej miere na tocenie videa. Cize premyslam, ci sa mi oplati kupovat objektiv do 1000eur k telu d5100 alebo je to zbytocne a je potrebne kupit radsej aj nejaky profi fotoaparat? Vsade sa pise, ze zalezi hlavne na objektive, ale predpokladam, ze s drahsim a kvalitnejsim telom dostanem lepsie vysledky hlavne pri videu, ci mylim sa? Popripade mi viete na ten moj poradit nejaky objektiv do 1000eur, co by nejak splnal moje naroky? Dakujem
Ale neviem aky. Ide o to, ze objektiv by som chcel pouzivat hlavne na portretne fotenie a vo velkej miere na tocenie videa. Cize premyslam, ci sa mi oplati kupovat objektiv do 1000eur k telu d5100 alebo je to zbytocne a je potrebne kupit radsej aj nejaky profi fotoaparat? Vsade sa pise, ze zalezi hlavne na objektive, ale predpokladam, ze s drahsim a kvalitnejsim telom dostanem lepsie vysledky hlavne pri videu, ci mylim sa? Popripade mi viete na ten moj poradit nejaky objektiv do 1000eur, co by nejak splnal moje naroky? Dakujem
V podstate ale plati, ze na serioznejsie video radsej kameru
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa