Fórum » Objektívy a filtre

Canon EF-S 15-85 IS USM samovolne vysuvanie

buto
2013-04-19 08:29:39+02
Prepacte poplietol som nazov a neda sa opravit nie 18-55 ale 15-85
Chcem sa opytat tych co uz maju alebo sa stretli s tymto objektivom.Cez inzerat som kupil tento objektiv pred par dnami za premna dost velku sumu.Objektiv je vraj 2 rocny vyzera pekne zachovalo.No vsimol som si nanom a to sa chcem opytat ze kedho vyzomujem od 24-70 tak ked ho dam do zvislej polohy (90°)tak sa mi sam zazomuje na to najnizsie ohnisko alebo ked ho zvesim dole (270°) tak sa mi vyzomuje na najvysie ohnisko.No ked ho mam na 15 alebo 85 nedeje sa nic.Je to normalne spravanie pre tento objektiv?Nenasiel by sa niekto z Presova kto vlastni tento objektiv aby vyskusal ten moj? Lebo som urobil cca 150 zaberov a neako ma neoslnila jeho ostrost kde som mal setovu 18-55 sa mi zdalo ze bola lepsia, ale neviem posudit lebo predsa je to tazsi objekiv ako ten setovy a neviem ci si nanho musim zvyknut.Dakujem

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-04-19 08:35:28+02
Robia to viacere objektivy. Na vine je gravitacia , ktora je silnejsia ako odpor zoomovych jazd. Na niektorych objektivoch byva zamok zoomu, ale ten sa pouziva len pri preprave.

buto
2013-04-19 08:45:35+02
príspevok od: Karol Srnec
Robia to viacere objektivy. Na vine je gravitacia , ktora je silnejsia ako odpor zoomovych jazd. Na niektorych objektivoch byva zamok zoomu, ale ten sa pouziva len pri preprave.
Dajem.
No gravitaciu poznam hlavne ked sa korculijem na kolieskovych korculiach
Cital som otom aj pri objektivoch hlavne pri tamrone ci sigme presne nepametam aj canon 17-85 to vraj robil len som nevedel ze aj 15-85
No to je tak s tymi otazkami ked clovek z trabanta sadne do audiny trochu je z toho paf , a nejake zaskripanie by v trabante ani nevnimal kdez to v audine ho to znervoznuje ze je asi nieco v neporiadku

will
2013-04-19 13:32:25+02
Moc si nepomozes kedze tieto objektivy nemaju zamok zoomu, mam 17-85 a po cca dvoch rokoch tiez sa mi vie vyzoomovat aj pri vyberani z tasky / batohu ked sa clona trochu zaprela o steny priehradky. Teraz uz nastastie mam objektiv so zamkom zoomu.

Na opticku kvalitu alebo ostrenie to nema ziaden vplyv, iba sa pouzivanim prejavuje vola kontrukcie.

phototomas
2013-04-19 15:23:18+02
moja 24-105ka to robí tiež. Keď je objektív trochu viac vylietaný tak sa to proste deje. Robil mi to aj Tammy kedysi...

Fatty
2013-04-19 15:35:20+02
príspevok od: buto
Chcem sa opytat tych co uz maju alebo sa stretli s tymto objektivom.Cez inzerat som kupil tento objektiv pred par dnami za premna dost velku sumu.Objektiv je vraj 2 rocny vyzera pekne zachovalo.No vsimol som si nanom a to sa chcem opytat ze kedho vyzomujem od 24-70 tak ked ho dam do zvislej polohy (90°)tak sa mi sam zazomuje na to najnizsie ohnisko alebo ked ho zvesim dole (270°) tak sa mi vyzomuje na najvysie ohnisko.No ked ho mam na 15 alebo 85 nedeje sa nic.Je to normalne spravanie pre tento objektiv?Nenasiel by sa niekto z Presova kto vlastni tento objektiv aby vyskusal ten moj? Lebo som urobil cca 150 zaberov a neako ma neoslnila jeho ostrost kde som mal setovu 18-55 sa mi zdalo ze bola lepsia, ale neviem posudit lebo predsa je to tazsi objekiv ako ten setovy a neviem ci si nanho musim zvyknut.Dakujem
práve že ked je objektív ťažší tak sa len tak lahko nerozklepe ako lahký plastový seťáčik...(v rukách myslím)

Michal Piatrov
2013-04-19 17:42:32+02
vlastnim tento objektiv a ako vravel Karol Srnec na vine je gravitacia toto iste robi aj moj objektiv a nevidim v tom nejaky problem takze sa neboj nieje poskodeny alebo nieco take

buto
2013-04-19 17:59:39+02
dakujem za odpovede

Napster050
2013-04-19 21:11:47+02
moja 17-85ka to robila tiež. stačí dať dole gumu zo zoomovacieho prstenca, vyšróbovať tie 3 mosadzné krúžky čo fungujú ako nejaké rolny v drážkach, tie obaliť pár závitmi teflónovou páskou a našróbovať/zakrytovať naspäť. Minimálne rok ti to bude zase držať

hugoba
2013-04-20 07:07:29+02
pokiaľ sa len objektív samovolne,a nie ty,tak je všetko OK!

tomatito
ocenenie redakciou 2013-04-20 12:14:06+02
Mne toto iste robila 24-105 f4 L v studiu a brutaalne mi to liezlo na nervy ked som fotil zhora a druhu ruku som potreboval na nieco ine..Preto som objektiv oblepoval lepiacou paskou aby zoom drzal..inak na ebay na to predavaju taku ficurku ktora je z gumy a ked ju natiahnes nasikmo tak to ubrzdi aj ked ti pokazi imidz tvojho objektivu

http://www.ebay.co.uk/itm/LensBand-Lens-Band-STOP-ZOOM-CREEP-the-easy-way-Red-/200815917833?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2ec18fbb09 dole mas fotky ako to funguje

buto
2013-04-20 19:30:56+02
príspevok od: tomatito
Mne toto iste robila 24-105 f4 L v studiu a brutaalne mi to liezlo na nervy ked som fotil zhora a druhu ruku som potreboval na nieco ine..Preto som objektiv oblepoval lepiacou paskou aby zoom drzal..inak na ebay na to predavaju taku ficurku ktora je z gumy a ked ju natiahnes nasikmo tak to ubrzdi aj ked ti pokazi imidz tvojho objektivu

http://www.ebay.co.uk/itm/LensBand-Lens-Band-STOP-ZOOM-CREEP-the-easy-way-Red-/200815917833?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2ec18fbb09 dole mas fotky ako to funguje
vdaka zaujmave

buto
2013-04-22 08:10:49+02
príspevok od: tomatito

No trochu som nadtym rozmyslal a zozaciatku som myslel ze skusim pouzit tie silikonove kruzky na ruku co sa nosia , ale potom som nasiel na ebay i cierny band-stop-zoom tak som kupil uvidime

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()