ahojte, mam Sony NEX-5RL, 16-50mm - aky objektiv si mam kupit, ak chcem odfotit taketo nieco? t.j. velmi mala cast ostra a zvysok rozostreny? z akej vzdialenosti to treba fotit? /ratam, ze s mojim objektovom 16-55mm to nedam, poradte nejake - idealne nie moc drahe riesenie?/ resp. ake parametre by mal mat objektiv?
ach jaj hej materialy na studovanie mam, ale nemam na to caaaaaaas /mam male babo/ - a chcem ju fotit s rozmazanym pozadim.
a dakujem
neboj dietatko ti az tak nevyrastie kym to nastudujes v zasade plati cim dlhsie ohnisko a ci nizsie clonove cislo tym viac rozmaznute pozadie (opravte ma ak sa mylim)
mam otazku, ak mam objektiv Sony SEL 18-55mm f/3.5-5.6 tak pri 18 mm ma svetelnost 3,5 a pri 55mm ma svetelnost 5,6? t.j. pri ca. 36 ma svetelnost 4,5?
mam otazku, ak mam objektiv Sony SEL 18-55mm f/3.5-5.6 tak pri 18 mm ma svetelnost 3,5 a pri 55mm ma svetelnost 5,6? t.j. pri ca. 36 ma svetelnost 4,5?
nastav ohnisko 36 a vyskusaj k prvej otazke....cim dlhsie ohnisko....cim blizsie k predmetu a cim dalej je predmet od pozadia....tak tym viac rozmazane pozadie...
Tá druhá foto je moja a ak si ju stiahľa odkiaľ myslím že si ju stiahla aj som presne písala parametre a čím to bolo fotené, určite nie 35.. radila by som ti kúpiť na portrety pevnu 50 tku na začiatok pri nízkom clonovom čísle 2,2 -2,5 pri bábätku budeš mať pekne rozmazané pozadie, na exteriér jednoznačne 85ťku a moja kvetinka je fotená macrom tamron 90mm f2,8...
ja si vsak myslim, ze dietatko nechces fotit z 2 metrov, takze na 60mm zabudni(lebo laicky povedane cim viac mm, tym dalej musis od foteneho objektu stat, lebo objektiv na kratku vzdialenost nie je schopny zaostrit pokial nie je makro ak z neho chces mat na fotke vacsi cast.. ak ti staci odfotene len oko, tak kludne aj viac mm) a skor nieco okolo 30-40mm s popozeraj.. neviem ake objektivy su na NEX, ale teba hlavne zaujima svetelnost(clona).. cim mensie cislo, tym viac rozmazane pozadie, lebo je mensia hlbka ostrosti.. cize pozeraj neco okolo f/1.4, f/1.8, f/2
aj to co ti tu poradia ti moc nepomoze ak neovladas bezne,zakladne veci. Kup si radsej knihu, precitaj fotoskolu a skusaj skusaj, skusaj. Bez vzdelevania to bohuzial nepojde.
neboj dietatko ti az tak nevyrastie kym to nastudujes v zasade plati cim dlhsie ohnisko a ci nizsie clonove cislo tym viac rozmaznute pozadie (opravte ma ak sa mylim)
nie je to tak uplne globalne pravda... pretože ak chces rovnakú scénu odfitiť na dvoch odlišných ohniskách, musíš ist dalej od foteného objektu. A cim si dalej od objektu tým je hĺbka ostrosti väčšia. Čiže v tomto prípade by som doporučoval skor širšie ohnisko a ísť k babetku, dietatu bližsie budu take zlato gulatejsie, a bude tam zachytená večšia perspektíva,
maminka, ale s kupou svetelneho objektivu automaticky pocitaj aj s investiciou do ND filtru lebo ti za bieleho dna nebudu stacit ani najkratsie casy, esli teda budes chciet fotit na malych clonach... sakra, preco nikto nespomenul taku dolezitu vec, sak nech ludia vedia do coho idu
maminka, ale s kupou svetelneho objektivu automaticky pocitaj aj s investiciou do ND filtru lebo ti za bieleho dna nebudu stacit ani najkratsie casy, esli teda budes chciet fotit na malych clonach... sakra, preco nikto nespomenul taku dolezitu vec, sak nech ludia vedia do coho idu
Je to pravda ze NDcka treba a vzdy sa zidu, ale ja osobne som ho pouzil AZ raz. Nex 5RL co viem tak ma SP 1/4000 co za slnecneho pocasia staci. a ak nie tak trocha priclonit a je to (resp. PP).
aky objektiv
t.j. velmi mala cast ostra a zvysok rozostreny? z akej vzdialenosti to treba fotit?
/ratam, ze s mojim objektovom 16-55mm to nedam, poradte nejake - idealne nie moc drahe riesenie?/
resp. ake parametre by mal mat objektiv?
dakujem vam
suuzi
http://objektivy.heureka.sk/sigma-30mm-f-2_8-ex-dn-sony/ toto je celkom lacné a je to f/2.8 30mm
este mi plis napis, z akej vzdialenosti a ako nastavit objektiv
a dakujem pekne
1. SONY objektiv SAL 35 mm F1,8 + SONY LAE-A1 /350 EUR/
alebo
2. Sony objektiv SEL-35F18,35mm,F1,8 /440 EUR/?
to prve lacnejsie riesenie bude asi vahovo tazsie. ma to ine nevyhody okem vahy?
co by ste kupili vy?
1. SONY objektiv SAL 35 mm F1,8 + SONY LAE-A1 /350 EUR/
alebo
2. Sony objektiv SEL-35F18,35mm,F1,8 /440 EUR/?
to prve lacnejsie riesenie bude asi vahovo tazsie. ma to ine nevyhody okem vahy?
co by ste kupili vy?
Sigma 30/2,8 pre NEX a teraz sa zacina predavat Sigma 60/2,8 pre NEX, obidva za super cenu.
ktory je na co lepsi?
dakujem
ktory je na co lepsi?
dakujem
a dakujem
a dakujem
tak pri 18 mm ma svetelnost 3,5 a pri 55mm ma svetelnost 5,6? t.j. pri ca. 36 ma svetelnost 4,5?
tak pri 18 mm ma svetelnost 3,5 a pri 55mm ma svetelnost 5,6? t.j. pri ca. 36 ma svetelnost 4,5?
sakra, preco nikto nespomenul taku dolezitu vec, sak nech ludia vedia do coho idu
sakra, preco nikto nespomenul taku dolezitu vec, sak nech ludia vedia do coho idu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa