ahojte, mam Sony NEX-5RL, 16-50mm - aky objektiv si mam kupit, ak chcem odfotit taketo nieco? t.j. velmi mala cast ostra a zvysok rozostreny? z akej vzdialenosti to treba fotit? /ratam, ze s mojim objektovom 16-55mm to nedam, poradte nejake - idealne nie moc drahe riesenie?/ resp. ake parametre by mal mat objektiv?
dakujem vam za info, no uplne male babo fotim zatial tak zo vzdialenosti 1m, ked bude vacsia, tak budem asi z vacsej vzdialenosti. kupim si asi tu sigmu 30mm 2,8, pripadne este skusim pokukat nieco svetelnejsie /existuje nieco podobne svetelnejsie tak do 200 EUR? ta sigma stoji 100 EUR/ - to je na moj nex vlastne ekvivalent 45mm /hej?/ no a ked bude dcera starsia, tak si kupim nieco dlhsie.
katka - tebe sa ospravedlnujem, ze som sem skopirovala tvoje foto, nehnevaj sa /proste sa mi velmi pacili/ a potrebovala som vyvoval diskusiu a urobit si nejaky nazor.
nechcem investovat vela penazi - bo zena na materskej nema bohviejaky prijem a chcem nejake krajsie foto mojho drobca, aby sme mali na pamiatku. ten nex 5RL foti so setakom velmi pekne, ale rozostrene pozadie dosiahnem iba na najdlhsom ohnisku, pricom objekt musi byt vemi blizko pri objektive, inak sa mi to nedari... tak preto riesim objektiv
a este vam chcem napisat, ze ste ma donutili precitat si nieco o tom rozmazavani, uz mi je to jasnejsie
cim dlhsie ohnisko, tym vacsi rozmaz /ale musim byt dalej od objektu/ cim nisie clonove cislo, tym vacsi rozmaz cim blizsie je objekt, tym vacsi rozmaz
dakujem vam za info, no uplne male babo fotim zatial tak zo vzdialenosti 1m, ked bude vacsia, tak budem asi z vacsej vzdialenosti. kupim si asi tu sigmu 30mm 2,8, pripadne este skusim pokukat nieco svetelnejsie /existuje nieco podobne svetelnejsie tak do 200 EUR? ta sigma stoji 100 EUR/ - to je na moj nex vlastne ekvivalent 45mm /hej?/ no a ked bude dcera starsia, tak si kupim nieco dlhsie.
katka - tebe sa ospravedlnujem, ze som sem skopirovala tvoje foto, nehnevaj sa /proste sa mi velmi pacili/ a potrebovala som vyvoval diskusiu a urobit si nejaky nazor.
nechcem investovat vela penazi - bo zena na materskej nema bohviejaky prijem a chcem nejake krajsie foto mojho drobca, aby sme mali na pamiatku. ten nex 5RL foti so setakom velmi pekne, ale rozostrene pozadie dosiahnem iba na najdlhsom ohnisku, pricom objekt musi byt vemi blizko pri objektive, inak sa mi to nedari... tak preto riesim objektiv
dakujem vstekym za komenty
btw - naco je ND filter?
Ak chceš lacno experimentovať tak sa k Nexu dá dokúpiť redukcia na M42 objektívy (cca 20€) a bazárových objektívov nájdeš veľa za dobrú cenu (od 20 do 70€ za objektív)
-výhoda je zrejmá: nízka cena, lacné experimentovanie, pri niektorých modeloch veľa muziky za málo peňazí (Pancolar 50/1,8, Sonnar 135/3,5, Jupiter 135/3,5, Pentacon 50/1,8...), pri dokúpení medzikrúžkov k takémuto objektívu získaš aj makroobjektív s priblížením 1:1 -nevýhoda: manuálne ostrenie, Nex má ale veľmi dobre vyriešené live view vhodné pre takéto experimenty, dodám ešte že nenechaj sa odradiť
aky objektiv
t.j. velmi mala cast ostra a zvysok rozostreny? z akej vzdialenosti to treba fotit?
/ratam, ze s mojim objektovom 16-55mm to nedam, poradte nejake - idealne nie moc drahe riesenie?/
resp. ake parametre by mal mat objektiv?
dakujem vam
suuzi
nechcem investovat vela penazi - bo zena na materskej nema bohviejaky prijem
ten nex 5RL foti so setakom velmi pekne, ale rozostrene pozadie dosiahnem iba na najdlhsom ohnisku, pricom objekt musi byt vemi blizko pri objektive, inak sa mi to nedari... tak preto riesim objektiv
btw - naco je ND filter?
cim dlhsie ohnisko, tym vacsi rozmaz /ale musim byt dalej od objektu/
cim nisie clonove cislo, tym vacsi rozmaz
cim blizsie je objekt, tym vacsi rozmaz
snad som to pochopila dobra /opravte ma ak nie/
nechcem investovat vela penazi - bo zena na materskej nema bohviejaky prijem
ten nex 5RL foti so setakom velmi pekne, ale rozostrene pozadie dosiahnem iba na najdlhsom ohnisku, pricom objekt musi byt vemi blizko pri objektive, inak sa mi to nedari... tak preto riesim objektiv
btw - naco je ND filter?
-výhoda je zrejmá: nízka cena, lacné experimentovanie, pri niektorých modeloch veľa muziky za málo peňazí (Pancolar 50/1,8, Sonnar 135/3,5, Jupiter 135/3,5, Pentacon 50/1,8...), pri dokúpení medzikrúžkov k takémuto objektívu získaš aj makroobjektív s priblížením 1:1
-nevýhoda: manuálne ostrenie, Nex má ale veľmi dobre vyriešené live view vhodné pre takéto experimenty, dodám ešte že nenechaj sa odradiť
http://objektivy.heureka.sk/sigma-30mm-f-2_8-ex-dn-sony/ toto je celkom lacné a je to f/2.8 30mm
a dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa