Zdravim. Poradte mi pri vybere objektivu, prosim. Vlastnim 450D a objektivy Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS (setovy k 7D) a Canon EF 70-200 mm f/4L IS USM. Som krajinkar na 80% obcas nejaky portret. Rozhodujem sa medzi Tamron SP AF 17-50/2,8 XR Di II VC a Canon EF 17-40/F4 L USM. Nemam ziadnu skusenost s nimi, dokonca som ich ani v nedrzal v ruke. Podla parametrov, Tamron je sice vysuvaci, ale ma lepsiu svitivost a priaznivejsiu cenu...
Ved ten rozsah uz mas pokryty v jednom objektive. Na krajinky ti je "svitivost" na dve veci ked sa aj tak pracuje s priclonenym objektivom a pekny portret nafotis aj tym co uz mas (70-200)
17-50tka je sice svetelnejsia, ale oproti 17-40tke to je hracka. je pomalsia, hlucnejsia, casom rozpadavajuca, ale svetelnejsia, co na krajinky nevyuzijes, portret spravis s0 70-200vkov ovela lepsi.
Pokud neplanujes prechod na FF tak bych doporucoval spis toho Tamrona je to super sklo a muze se co se tyce kvality fotek se 17-40 rovnat...a nejak hlucny a pomaly mi teda neprisel...mel jsem i 17-40...A cenove to je taky rozdil....Takze pokud zustanes u DX ber podle me toho Tamrona...Petr
Ten Tamron som mal doma. Dobry pomer vykon/cena, ale ma svoje muchy. Na krajinky svetelnost nepotrebujes. V rohoch nie je uplne idealny. Ma trochu zatocenu rovinu ostrosti. Ako "setak" by som povedal ok, ako krajinkarsky special nie.
Ak chces 2.8, tak by som pozrel na Sigmu 17-50/2.8, tiez som ju mal doma a pozdavala sa mi o kus viac.
Dakujem za nazory, ospravedlnujema sa za preklep "svitivost". S 70-200 som spokojny, ale je dlhy a tazky. Trepat ho na Grossglockner alebo Mont Blanc by som ho nechcel. Kvoli tomu uvazujem o nejakom kvalitnejsom ako nahradu za 18-135mm f/3.5-5.6 IS v jeho rozmeroch...
je to tu rozoberané x krát a pred pár mesiacmi som riešil toto isté, pričom tamrona som reálne mal. Ale zbavil som sa ho čím skôr, kresba na canone je niekde úplne inde, to isté ostrenie, tamron kým dačo zaostril...velmi rýchlo ma prešla chuť, jednoznačne canon z týchto dvoch, na krajinky ideálny
a pridám ešte trochu subjektívny pocit, čo pozerám inzeráty, môžem si gratulovať že som predal ako som predal, lebo tie ceny bazárových tamronov dosť klesajú, dnes sú ceny s VC na úrovni tých, čo som ja predal bez VC pred polrokom. Videl som už tohto tamrona pod 200 eur.
no podľa mňa jednoznačne Canon, kvoli jeho konštrukcii. To sklo je tu už s nami dlhé roky a nič mu neni, čo sa o rozpadávajúcom tamronovi povedať nedá... potom je tu ešte Canon 17-55 f2.8, ktorý má konštrukciu asi nič moc a Canon 16-35 f2.8 ktorý je drahý a opticky vobec neni lepší od 17-40, ale má lepšiu svetelnosť.
Zdravim. Poradte mi pri vybere objektivu, prosim. Vlastnim 450D a objektivy Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS (setovy k 7D) a Canon EF 70-200 mm f/4L IS USM. Som krajinkar na 80% obcas nejaky portret. Rozhodujem sa medzi Tamron SP AF 17-50/2,8 XR Di II VC a Canon EF 17-40/F4 L USM. Nemam ziadnu skusenost s nimi, dokonca som ich ani v nedrzal v ruke. Podla parametrov, Tamron je sice vysuvaci, ale ma lepsiu svitivost a priaznivejsiu cenu...
Kazdy nazor je preto vitany. Dakujem
mam 17-40 a nie je to nic extra. plusom je USM, utesnenie voci prachu, vyhotovenie. Pre moje ucely je USM nutnost. Pre krajinu nepotrebujes USM, ani svetelnost, ani tichy AF. Ten tamron nie je spatny, i ked som ho mal v rukach asi len raz. Pozeram, ze ohniska mas pokryte 18-135 kou, takze nevidim dovod investovat do takeho skla. 1mm nema vyznam riesit. Nechcem byt mudry a vnucovat niekomu rozumy, ale ohliadol by som sa po niecom sirsom. sigma 10-20, tokina 11-16, canon...aj bazarovych ich je hodne. cokolvek. ako krajinar to ocenis viac, duplovane na APS-C.
Mal som Canon 17-40 a mam Tamron 17-50. Canon ma lepšie mechanické prevedenie + ostrenie je tichšie. Tamron mi robí podstatne krajšie fotky (ostrosť, kontrasty). Osobne by som bral Tamron ak nemáš FF.
Mal som Canon 17-40 a mam Tamron 17-50. Canon ma lepšie mechanické prevedenie + ostrenie je tichšie. Tamron mi robí podstatne krajšie fotky (ostrosť, kontrasty). Osobne by som bral Tamron ak nemáš FF.
Som si takmer istý, že po roku a pol si už niečo vybral...
Tiež som pozeral bazár tamron a už som sa rozhodoval či to kúpiť, ale len predsa chcem upgrade na fullframe tento rok, proste ff je ff
Najbližšie chcem kúpiť objektív aj z bazáru, s ohľadom, že v budúcnosti to dám na FF, budget 500€, vedeli by ste mi niečo poradiť ? Čo tak sledujem, 17-40 cena je fajn (okolo 400€), ale rad by som mal prípadne aj niečo širšie a ak by to šlo f2.8, svetelnejšie... (tokina, sigma..?) Dalo by sa z niečoho vyberať ?
Čo tak ísť o pár levelov vyššie a kúpiť sigmu 18-35 f1.8 ... ja som ju kúpil pred necelým mesiacom na svoju d7100 vku a neuveriteľné veci s tým fotím ... taká kresba ako britva ... takú som u tamrona 17-50 f2.8 bez VC nedosiahol, ani čo by som sa pototo ... neskutočný posun o pár tried hore ... myslím, že na tvoj canon by to bol určite príjemný steroid, ktorý by ti vyžmýkal maximum z foťáka ... ja som žiadny BF ani FF nezaznamenal na tej sigme ... často sa na to ľudia sťažujú u sigmy
Tamron 17-50 vs Canon 17-40
Vlastnim 450D a objektivy Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS (setovy k 7D) a Canon EF 70-200 mm f/4L IS USM. Som krajinkar na 80% obcas nejaky portret.
Rozhodujem sa medzi Tamron SP AF 17-50/2,8 XR Di II VC a Canon EF 17-40/F4 L USM.
Nemam ziadnu skusenost s nimi, dokonca som ich ani v nedrzal v ruke.
Podla parametrov, Tamron je sice vysuvaci, ale ma lepsiu svitivost a priaznivejsiu cenu...
Kazdy nazor je preto vitany.
Dakujem
je pomalsia, hlucnejsia, casom rozpadavajuca, ale svetelnejsia, co na krajinky nevyuzijes,
portret spravis s0 70-200vkov ovela lepsi.
Ten Tamron som mal doma. Dobry pomer vykon/cena, ale ma svoje muchy.
Na krajinky svetelnost nepotrebujes. V rohoch nie je uplne idealny.
Ma trochu zatocenu rovinu ostrosti.
Ako "setak" by som povedal ok, ako krajinkarsky special nie.
Ak chces 2.8, tak by som pozrel na Sigmu 17-50/2.8, tiez som ju mal doma a pozdavala sa mi o kus viac.
S 70-200 som spokojny, ale je dlhy a tazky. Trepat ho na Grossglockner alebo Mont Blanc by som ho nechcel. Kvoli tomu uvazujem o nejakom kvalitnejsom ako nahradu za 18-135mm f/3.5-5.6 IS v jeho rozmeroch...
potom je tu ešte Canon 17-55 f2.8, ktorý má konštrukciu asi nič moc a Canon 16-35 f2.8 ktorý je drahý a opticky vobec neni lepší od 17-40, ale má lepšiu svetelnosť.
Vlastnim 450D a objektivy Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS (setovy k 7D) a Canon EF 70-200 mm f/4L IS USM. Som krajinkar na 80% obcas nejaky portret.
Rozhodujem sa medzi Tamron SP AF 17-50/2,8 XR Di II VC a Canon EF 17-40/F4 L USM.
Nemam ziadnu skusenost s nimi, dokonca som ich ani v nedrzal v ruke.
Podla parametrov, Tamron je sice vysuvaci, ale ma lepsiu svitivost a priaznivejsiu cenu...
Kazdy nazor je preto vitany.
Dakujem
https://www.youtube.com/watch?v=T3UfbsdfUu8
Najbližšie chcem kúpiť objektív aj z bazáru, s ohľadom, že v budúcnosti to dám na FF, budget 500€, vedeli by ste mi niečo poradiť ? Čo tak sledujem, 17-40 cena je fajn (okolo 400€), ale rad by som mal prípadne aj niečo širšie a ak by to šlo f2.8, svetelnejšie... (tokina, sigma..?) Dalo by sa z niečoho vyberať ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa